Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinkaaaAaA

pierwszy raz sama samolotem

Polecane posty

Gość ewelinkaaaAaA

w lutym lece pierwszy raz sama samolotem do turcji . mam 17 lat i strasznie sie boje bo nie wiem jak to ebdzie wygladalo , bede miala przesiadke w niemczech. dodam ze nie znam niemieckiego i mowie srednio po angielsku...jak to bedzie wygladalo krok po kroku ?? co powinnam robic?

Gość ale jaja jaja jaja
zgubisz sie na lotnisku i polecisz do kongo a tam murzyni sie toba zajma

spoko, to jest wcale nic trudnego. wchodzisz na lotnisko i patrzysz w których bramkach masz odprawę. podchodzisz do odpowiedniego stanowiska i tam pokazujesz dowód/paszport/bilet (chociaż niekoniecznie bilet bo czasem mają już pasażera w systemie. oddajesz bagaż i dostajesz kartę pokładową (jak z przesiadką to 2 karty). następnie przechodzisz przez kontrolę. prześwietlają ci bagaż podręczny, ewentualnie pomacają cię ;) później już tylko patrzysz na karcie pokładowej z jakiego gate;u odlatujesz, czekasz a jak wyświetli się twoj lot to maszerujesz do samolotu. musisz sprawdzac czy zgadza się numer lotu. jak wylądujesz w Niemczech, to zazwyczaj od razu jest kierunek gdzie jest przejście do lotów tranzytowych czyli z przesiadką. idziesz po strzałkach, sprawdzasz na tej drugiej karcie pokładowej z którego gate;u lecisz i wsiadasz do samolotu. i już. a bagaż od razu leci do miejsca dokąd lecisz.

uwielbiam latać samolotem, mogę lecieć za ciebie:) nie lubię tylko zatkanych uszu 😭 :)

aha, ewelinkaa, pamiętaj że jak przylecisz do Turcji to musisz kupic wizę na lotnisku. przy wyjściu z lotniska przyklejają ci w paszporcie, oczywiście za opłatą 10 dolców albo euro, nie pamiętam już

Gość ewelinkaaaAaA
Nie wiem w jakim mieście wiem że w Niemczech

Gość jak oni sja?
a co sie stało z samolotem Iran air? widziałam na wiadomosciach..zahaczył o góre?

Gość uniwerek jak uniwerek
a jakimi liniami lotniczymi lecisz?

Gość ewelinkaaaAaA
w niemczech w monachium mam przesiadke.

Gość ewelinkaaaAaA
liniami lufthansa

Gość butekZnogii24
lufthansa to dobre linie:)

lufthansa to świetne linie nie bój się ....sprawdź dokładnie ile masz czasu na następny samolot w Niemczech...

Gość ewelinkaaaAaA
poltorej godziny. nie wiem co bede robila tam tyle czasu xd

Ja ostatnio miałam 3h.... znajdź po wylądowaniu w pierwszej kolejności gate na którym masz następny samolot a później możesz się napić kawy.....herbaty czy też coś zjeść ... czas szybko tobie zleci:)