Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ........za mala...............

Problem z obrączkami ......

Polecane posty

otoz okazalo sie ze moja obraczka jest o rozmiar za mala, slub za 4 dni, ale po,yslalam, ze juz nie bede jej na szybko powiekszac, bo wiem ze robią to tak ze rozciągają to zloto a co za tym idzie bedzie ona automatyczni ciensza, wiec pomyslalam ze zrobie to juz po slubie, z kolei pierscionek zaręczynowy mam za duzy o rozmiar a ponadto ta obraczka w pierscionku jest bardzo masywna - ma okolo 4 mm - i pomyslalam, że moznaby ją odchudzic na 3 mm a pozostale zloto wrzucic do obrączki, żeby jka powiekszyc i ewentualnie pogrubic jesli zostanie zlota, tylko nie wiem czy to w ogole da sie zrobic? i ile moge za to zaplacic? mam nadzieje ze cokolwiek zrozumieliscie aha, co to odchudzenia pierscionka to chce to zrobic bo bardziej by pasowal do obraczki bo teraz jest tak masywny pierscionek i cienka delikatna obraczka

Gość 271227
Dlaczego nie pójdziesz po prostu do złotnika, czy do jubilera i nie zapytasz o to ?

pojde, jasne, tylko narazie czasu brak:) wiec pytam Was o opinie, czy to w ogole mozliwe tzn. pogrubienie obraczki i odchudzenie pierscionka?? czy za duzo z tym zachodu i sie nie oplaca?

Gość kozibonk.......
ja mysle,ze to niemozliwe,a jak mozlwie to pewnie slono bedzie cie ksoztowac. ale daj znac co zlotnik powiedzial. !

Gość Inna PM
Zmiana o jeden rozmiar jest tak niewidoczna że nie zauważysz różnicy na grubości . A kombinowanie z przekładaniem złota na pewno swoje kosztuje.

Gość Ja jednego nie rozumiem. Nie
mierzono Wam palców przy zamawianiu obrączek? Jesli tak to jubiler zawalił i powinien na własny koszt zrobić Ci nową obrączkę. Chyba że po prostu przytyłaś? Operacji takiej o jakiej mówisz wg mnie nie da się tak łatwo przeprowadzić. Trzebaby przetopić i pierścionek i obraczkę