Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przyszlej dziewczynki

Kiedy zaczelyscie kupowac ciuszki typowo dziewczece/chlopiece?

Polecane posty

Jestem w 23 tygodniu Tydzien temu dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka.Lekarz powiedzial ze bardzo wyraznie widac i on jest pewien. W poprzedniej ciazy z chlopcem tez okresluil mi w tym terminie i faktycznie byl chlopiec No i u mnie szalenstwo. przez tydzi

no ja właśnie zaczęłam za wcześnie :) W 18 i 20 tyg uslyszalam ze to na pewno dziewczynka wiec poszalałam, a teraz za 2 tyg mam USG i trochę się obawiam że jednak okaże się ze to chłopczyk. Jestem na siebie zła bo mogłam kupować uniwersalne rzeczy i teraz się nie stresować.

wklejam jeszcze raz bo cos sie zepsulo Jestem w 23 tygodniu Tydzien temu dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka.Lekarz powiedzial ze bardzo wyraznie widac i on jest pewien. W poprzedniej ciazy z chlopcem tez okreslil mi w tym terminie i faktycznie byl chlopiec No i u mnie szalenstwo. przez tydzien wydalam 600 zl na ciuchy typowo dziewczece bo unisexowych mam duzo po synku Wiec teraz same sukienki,spodniczki i inne typowo dziewczece ciuchy I sie tak zastanawiam co bedzie jesli sie pomylil? ;) Kiedy Wy zaczelyscie tak kupowac?

ja bym poczekała do ostatniego usg. Moja znajoma tez tak miała faktycznie na usg było widac wyraźnie dziewczynke a na ostatnim usg okazało sie że wyrosły kulki:D

Gość berenikaaaaaaaaaaaa
Jezu kochany co za głupota wydawac tyle kasy na ciuszki ktore juz za 3 tygodnie będą za małe :O:O

kupuje ciuszki od - do 12miesiecy wiec nie same malutkie ;) ale i tak zaczynam miec stresa...

A mi sie nigdy lekarz nie pomylil. Mam 3 dzieci, w tym bliznieta parke. Zawsze co powiedzial przy pierwszym usg, to bylo potwierdzane potem, niekoniecznie przez tego samego lekarza. I wychodzilo przy porodzie :-) Corka przy pierwszej ocenie to byla zaslonieta czesciowo, lekarz powiedziala, ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale dobrze nie widzi. Mimo to potwierdzila sie dziewczynka. Wydaje mi sie, ze niektorzy koloryzuja troche z tymi pomylkami, albo chodza do naprawde kiepskich lekarzy z kiepskim sprzetem. Sorki, ze nie byla to odpowiedz na temat :-P

no wlasnie ja chodze na USG osobno do specjalisty od USG, ktory tylko tym sie zajmuje ma najnowszy sprzet do USG i wydaje mi sie ze sie zna tym bardziej ze wczesniej nigdy nie okresla plci niz na USG polowkowym bo twierdzi ze moga byc pomylki a coreczka sie bardzo ladnie wystawila, maz twierdzi ze tez widzial i na nagraniu pokazywal mi co i gdzie ale ja nigdy nic na tych plytach nie widze ;)

kolezanka przez prawie cala ciaze myslala ze bedzie dziewczynka,szok maly przezyla po urodzeniu chlopca hehe ja pozno kupowalam,bo sie balam za szybko,mialam za soba poronienie.Ale plec poznalam w 11w4d ;)

Oj raczej corka Ci sie szykuje. Mi tam lekarze moich chlopakow okreslali: o tu jest siusiak ;-) jezeli lekarz wyraznie widzial wargi sromowe, to widzial. Przeciez nagle nie wyrosnie pomiedzy nimi penis :-P Ja tez zawsze chodzilam do gina i do specjalisty od usg oddzielnie ;-)

Gość mama calkiem nie sama
no wlasnie lekarz jeszcze przy okreslaniu plci podwietla obraz takimi roznymi kolorami u synka tez to robil, pokazujac ze wtedy cos tam sie zabarwia na jakis kolor (jakies tam termocostam) teraz jak podwietlil to sie inne rzeczy zabarwialy bo w ten sposob sie upewnil i powiedzial ze na pewno cora

sie mi niki powalily ;)

Mnie w 6m lekarz (ordynator szpitala) powiedzial ze na bank dziewczynka wiec ja kupilam ciuszki dla dziewczynki :) a urodzilam chlopa. Oczywiscie nic z ciuszkow nie zmienialam - przez pierwsze 4m chodzil w rozach.

jagoda :D ale tak sobie mysle ze jakby mi tak ordynator szpitala w ktorym rodzilam powiedzial to bym mu nie uwierzyla bo po pierwsze sprzet beznadziejny a po drugie to czlowiek ktory ma w d...pacjentki ;) no ale wszystko sie moze zdarzyc na szczescie te ubranka odkupilam od kolezanek za niewielkie pieniadze wiec w razie co odsprzedam z nieduza strata a ta kwota 600 zl to dlatego ze tyle tych ciuchow nakupowalam ;) (chyba okolo 100 sztuk)

mama przyszlej dziewczynki, no to tym razem pojde do "specjalisty od USG" :D ten na pewno mi powie prawde a nie to co ordynator szpitala polozniczego. phi!!! Przeciez taki to tylko bruk na ulice potrafi klasc a o USG nie ma pojecia.!!! :D Dobrzez ze mi powiedzialas to teraz bede wiedziec co zrobic. :D

jagoda ja tylko mowie o ordynatorze tego szpitala w ktorym rodzilam a naprawde bedac ginekologiem mozna miec wiele specjalizacji... dlatego kto inny prowadzi mi ciaze a kto inny robi USG

Gość Ja w ogole nie kupuje ubran
pod katem plci dziecka, dlatego ze roze i niebieskie to nudne kolory. Kupuje takie rzeczy, ktore mi sie podobaja i pasuja zarowno chlopcu jak i dziewczynce. Fajne unisexy. Nawet jak cos ma mala rozowa naszywke, ale cale jest turkusowo fioletowe, to ta naszywka wcale nie dyskwalifikuje tej rzeczy jako ubrania dla chlopca. Chlopcy tez moga chodzic w rozu, o ile wzor ubrania nie jest typowo dziewczecy. Zreszta typowe chlopiece ubrania sa brzydnie, jakies takie szaro-bure, albo nudne niebiesko-granatowe. Trzeba ubierac ciekawie anie schematycznie.

przyszla mamo dziewczynki moja kolezanka do samego porodu byla zapewniana ze urodzi sie dziewczynka a tu bum i chlopak. ja kupowalam niebieskie zolte zielone biale bo tych kolorach i chlopiec i dziewczynka dobrze wygladaja

Dziewczyny, a tak w ogole to czemu macie az takie parcie na poznanie plci? Przeciez niespodzianki sa zawsze najfajniejsze, jest ten dodatkowy element ekscytacji przy porodzie, czekamy na niego jak na prezenyt gwiazdkowy. :) Czemu tak strasznie chcecie znac plec? Przeciez jest tyle swietnych produktow w sklepach pasujacych do obu plci, ze naprawde nie ma powodu odmawiac sobie tej niespodzianki. Wiecie jakie to fajne uczucie jak sie nie wie co sie dostanie w szpitalu? ;) Bezcenne!

ja nie moglam sie doczekac poznania plci ;) nie wytrzymalabym do porodu natomiast mam juz synka i po nim mnostwo ubran unisex wiec bez sensu byloby mi kupowac kolejne takie dlatego kupuje sukienki, tuniki itp niekoniecznie rozowe, no ale kroj tych ubran nie pasuje do chlopca ;) z kupowaniem ubran do porodu tez bym nie wytrzymala przypierwszej ciazy zaczelam kupowac juz odpoczatku, a nawet juz przed ciaza kupilismy z mezem lozeczko ;)

Ja wogole nie kuuje ubran, dobrze prawisz kobieto :) ja teraz nie bede pytac lekarza na USG o lec bo chce miec w szpitalu taka wlasnie niespodzianke. A poza tym nie bede tak przezywac tego ze bede musiala rodzic bo bede ciekawa co urodze. :)

Ostanio siostra mojej bratowej urodzila druga dziewczynka a lekarze caly czas zapewniali , ze bedzie chlopiec ( ktoego zreszta bardzo pragneli) . Mamo przyszlej dziewczynki co zrobisz z tunikami i sukeineczkami jak urodzisz jednak syna. :D

sprzedam albo zaczniemy planowac trzecie dziecko ;)

Jagoda, tylko musisz zawsze przed jakimkolwiek USG wyraznie zaznaczyc technikowi zeby nie zdradzal wam plci, bo oni nieraz bezmyslnie (szczegolnie ze w PL ludzie przywykli do tego, ze kazdy chce znac plec) odruchowo mowia pod nosem "O jak ladnie chlopak ssie kciuk", albo "O jak ladnie sie dziewczynka przekrecila" itp. wiec trzeba uwazac, zeby sie tak przez przypadek nie dowiedziec, bo wtedy juz po zabawie... ;) Wiesz co, powiem ci ze nawet porod jakos tak latwiej i lzej mija jak czlowiek mysli co tez za pisklaczka dzis wykluje. Ciaza tez jest bardziej ciekawa, kiedy w czasie zakupow szukasz rzeczy dla niespodzianki. To jest super ekscytujace. Normalnie jak w reklamie: za wszystko inne zaplacisz karta Master Card, ale wrazenie bezcenne. :P

"ja nie moglam sie doczekac poznania plci nie wytrzymalabym do porodu" I wlasnie o tym mowie! :D Na tym to polega. Tyle o tym myslisz, ze nawt nie myslisz na tym, ze sie zle czujesz.

* ze nawet nie myslisz nad tym, ze sie zle czujesz.

rozumiem ale moja ciekawosc byl zbyt wielka ;) chcialam wiedziec czy dwoch chlopakow czy dziewczyna ale jesli bedziemy mieli juz parke i w przyszlosci postaramy sie o trzecie to wtedy tez sobie zrobie niespodzianke ;)

chociaz tak sobie mysle ze niespodzianka jest rowniez podczas USG no bo przeciez nie robimy zamowienia na chlopca czy na dziewczynke zawsze to jakas niespodzianka, kto tam siedzi przezd USG polowkowym to juz od tygodnia chodzilam jak nakrecona i sie zastanawialam ;)