Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwaowieczkaboza

WĄTEK DLA KATOLIÓW 2

Polecane posty

Sprawdzam czy temat się znajdzie na kafe.

Witam ponownie 🌼 dokładnie 1 osoba na kafe prosiła mnie(?) ...uhm...sugerowała mi rozpoczęcie WĄTKU DLA KATOLIKÓW 2 co nniejszym czynię. Nie za bardzo dziś wcześniej udało mi się go rozpocząć - jest to możliwe dopiero teraz. Bardzo się z tego cieszę 🌼 NiESTETY to wszystko :(. Nie wiem bowiem zupełnie co mam tu napisać teraz i o czym pisać. Piszcie sobie więc sami co chcecie, ale ma być to związane z problemami, życiem i zainteresowaniami katolickimi 🌼 Do najmądrzejszych koncepcji/wniosków/sugestii postaram się USTOSUNKOWAĆ - do wszystkich nie - w sensie - nie reaguję na idiotyzmy bo to ponad ludzkie siły - jeszcze na kafe. Zapraszam tu ludzi, którzy stale wnoszą jakieś treści religijne na tym forum np. merkaba - dotyczące końca świata, ale także życia codziennego (zwłaszcza) - piszcie o swoich radościach, smutkach, wątpliwościach, problemach, trudnościach. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie posty, które mają chociaż ZIARNO sensu - o takie też niniejszym proszę 🌼 Pozdrawiam serdecznie 🌼 pob. 🌼🌼🌼

Gość smutna-serenada
Zauwazylam, ze wszyscy katole na kafe naduzywaja kwiatków...

Gość Myszska
A kto to jest "katol"? Czyżby mowa o katolikach? To brzydki język, bez szacunku do innych ludzi. A potem się dziwić, że świat jest pełen Hannibali Lecterów :-((

Cześć smutna serenado Czemu jesteś smutna? Bardzo sie ciesze, że tu zajrzałaś. Kwiatki - zwłaszcza niebieskie nie są złe. Lepsze takie niż każde inne. Ale, ale... zrobiłam byka w tytule mojego wątku - dlatego go przenoszę wyżej - nie dla KATOLIÓW - tylko KATOLIKÓW :( Mea culpa :( Niestety muszę więc wątek przenieść bo będzie, że założyłam wątek z bykiem. Niedobrze :( 🌼

do myszki - nigdzie nie użyłam słowa KATOL - to twoje słowo i jest obraźliwe. Ja używam KATOLIK lub KATOLICZKA - takich słów. I koniec. Za wyzwiska należy się CIĘCIE na każdym normalnym forum, ale kafe to jedno wyzwisko - biore to uwagę. MAGAZYN śmieci to jest. I ja go odkażam. Chwilowo przynajmniej. Czy ma to sens? Ano może ma... może jakiś ogólny...kto wie? 🌼

Gość no to jedziem z kokssem
Kim jest dla was Bóg ?

kto mi nasra do ryja? :)

A ta Janina - żyje to jeszcze ten krokodyl czy już padł - brzydko pisząc. Ale czuję, że żyje bo by mi się przyśniła. Na pewno by przyszła z piekła mi pogrozić. Już tylko ona może mną potrząsnąć - tak myślę. Po tym jak mi sie krzyż na niebie przyśnił nie wiem kto mi może dać radę. Chyba tylko potępiona Janina może mnie napaść. ? :( ps. może jeszcze się poprawi - jest chora, ma dużo czasu na myślenie. MOJE ZDANIE to jest. A Kamelia to samo - jak dla mnie - też nawet nie czytam. Za Dostojnego się pomodlę - może mu to coś da, za tamte babska nawet nie warto - przykro mi :( Ale nie traćcie Ducha - bądźcie trzeźwi i uważni. CZUWAJCIE!!! Bo nie wiecie kiedy koniec nastąpi.

No dobrze - jeszcze trochę tu odpowiem - jak mogę być JEHOWĄ jak jestem KATOLICZKĄ? Co to za IDIOTYCZNE pytania. Nie mogę. A poza tym JEHOWA to imię Boga o ile sie nie mylę to jak mogę być Bogiem. Bez sensu. To jedna kwestia. Kim jest dla mnie Bóg? Dobre pytanie. JEST ŚWIĘTOŚCIĄ. Jest Największą ŚWIĘTOŚCIĄ w moim życiu. Co to znaczy? Że jest święty po prostu. Już to kiedyś pisałam. My ludzie jesteśmy grzesznikami i jedynie pycha nas ratuje przed samobójstwem chyba czasem - z powodu naszej głupoty, ale cóz... tak już ten świat jest urządzony, że tak musi być. Czasem sobie myślę, że człowiek MUSI być nieświadomy jak Bóg jest święty dla niego - niedostępny bo inaczej by się załamał. Dziś oczywiście słowo ŚWIĘTY jest zapomniane, źle sie kojarzy, ale z tego co wiem Bóg jest święty i tyle. Nie zrozumie tego żaden człowiek bezbożny. Możecie szukać sobie Boga gdzie chcecie, ale prawda jest, że jest on ŚWIĘTY jak napisałam. Co jeszcze? To na razie tyle ode mnie 🌼 Pamiętajcie - pierwszy przymiot Boga osiągalny dla NIEWIELU obecnie ludzie to to, że jest on ŚWIĘTY. I my mamy być tacy sami. Czy jest to możliwe? Nie wiem. Ale to zadanie dla nas.

Gość opp[opojjop
germani geer jest zbyt głupia by odróznic cokolwiek :p

ohohoh - ale towarzycho :) aż sie chce imienia Bożego wezwać - i nie byłoby nadaremno :) cześc zaraz padnę :)

No cóz...modlitwa moi drodzy musi mieć SENS. Już tu kiedyś pisałam - MÓDLMY SIE DOBRZE, a będzie nam w życiu lepiej. Z SENSEM. Jaki sens ma się modlić za osoby, które nam źle życzą? Co prawda Ewangelie to zalecają, ale cóz... hmmm... no cóz... ma to jednak sens też tak teraz myślę - żeby nas nie napadły jeszcze bardziej. Źle nam życzą - módlmy się za nie, żeby nas nie napadły jak wilki. Coś w tym stylu. Oczywiście jest to strasznie trudne. Ja ostatnio byłam w takiej sytuacji - tyle osób źle mi życzących i co ja zrobiłam? Miałam się modlić lecz niestety ogarnęła mnie wścieklizna jak tak można i tyle. Miałam być chytrzejsza jak mniemam, ale nie umiałam. Czemu? Bo nie mówiłam prawdy, a czemu? Nie. Mówiłam prawdę, ale zabijałam się dla kasy no to teraz zostało mi to samo i tyle :( I to było straszne. Miałam się modlić , żeby mi tak źle nie zyczono no ale cóz... co się stało to się nie odstanie - życie idzie dalej. Czego sie spodziewałam z jednej strony, ale z drugiej - ja nikomu źle nie życzę to się zdziwiłam jak tak można. Najwyżej kręcę głową z niedowierzaniem JAK TAK MOŻNA? i życzyli mi ludzie źle w życiu, ale nie tyle osób naraz. Coś strasznego :( No wiecie - tak z 1000 osób. Coś strasznego - no około. Jakoś jednak przeżyłam. Mieliście kiedyś podobne przeżycie?

Gość smutna-serenada
Smutna-serenada to nick z dawnych czasów, który wymyslilam, bo mój chlopak mnie nie satysfakcjonowal w lozku, ale juz smutna nie jestem, bo w okncu mam cudownego kochanka! I teraz juz jestem bardzo wesola :-P

prawdziwaowieczkaboza Rozniosłaś mnie, większych bzdur w życiu nie czytałam, a czytam wiele. Po pierwsze - Bóg nie istnieje. Przynajmniej nie w takiej postaci, jak przedstawiają go katole. Istnieje energia, ale katole tego nie rozumieją, ponieważ cholernie boją się gnicia pod ziemią :) Zatem oszukujcie siebie dalej i rzucajcie na tace, robaczki.

Merzbeth prawdziwaowieczkaboza Rozniosłaś mnie, większych bzdur w życiu nie czytałam, a czytam wiele. a Pismo Św czytałaś? Niech sobie Owca temat prowadzi, co Tobie to przeszkadza?

jak widże watki o wierze , o Bogu zaczynaja sie cieszyć dużym powodzeniem - szkoda tylko ,ze większość z nich to kpiny i szyderstwa z Boga . ot , prawdziwie smutna historia .

Człowiek święty to człowiek MODLITWy i człowiek POKORNY. Uważam, że Bóg z ewangelii taki był. Bóg jako Absolut jest dla mnie niedostępny. Wiem tylko, że wymaga czci dla siebie. Bóg - Człowiek też. Ale jaki jest? Nie wiem. Wiem tylko jedno, że jest WIECZNY. W sumie tyle wiem na pewno i nic poza tym. Bóg tak ogólnie. Ale wiem, że im więcej się modlisz tym więcej wiesz. Niektóre rzeczy jeśli ich potrzebujesz to ci powie od razu, ale tylko modlitwa daje prawdę o Bogu tak uważam. ?

pytam bo byla tu raz taka ktora twierdzila ze jest katoliczka ale jednoczesnie swiadkiem jehowy. wiem co znaczy jehowa debilko, nie ucz mnie.

Gość no to jedziem z kokssem
zwróc uwagę jak mało napisałas o Bogu .Wygląda to tak jakby był niedostepny dla czlowieka .Nie znamy Boga ..

Tu już nie nowość, że jak ktoś założy temat o Bogu to musi dostać tu baty. Nie pojmuje co komu to przeszkadza. Świadczy to tylko o czyjejś ignorancji.

Gnicia pod ziemią boją się ci, którzy nie wierzą w nieśmiertelną duszę. Człowiek ma nieśmiertelną dusze i dzięki temu jest wieczny. Ja już miałam tyle w życiu "przygód" , które nie są żadnymi wydarzeniami wytłumaczalnymi logicznie, że wiem na 100% , że mam nieśmiertelną duszę. Inni muszą w to wierzyć. I jeszcze jest coś takiego jak ŁASKA BOGA - ludzie też czasem ci dadzą CO ŁASKA tak mówią - no ale jedyne co istnieje to ŁASKA BOGA - albo na tę ŁASKĘ zasługujesz albo nie. Co to jest? Nie wiem. DARY? Albo LITOŚĆ? Nie wiem do końca, ale jak Ci nie da ŁASKI to po tobie :( Tyle wiem.

zaraz padnę Czytałam Pismo Św. i dlatego przeszkadza mi ten wątek, oraz pajac tworzący go.