Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwaowieczkaboza

WĄTEK DLA KATOLIÓW 2

Polecane posty

Nie mogę być jednocześnie katoliczką i świadkiem jehowy. Tak nie można - no wszystko można, ale ja jestem PRAWDZIWĄ OWIECZKĄ BOŻĄ. Świadkowie Jehowy to sekta i tyle. Nie znam ich poglądów. Wiem tylko, że transfuzji krwi nie mają, nie? Coś w tym stylu. I że wierzą w koniec świata mocno. Takie rzeczy. Ja jako katoliczka skupiam się na Wielkanocy a nie na końcu świata. Przynajmniej powinnam. I na krzyżu. Na tym , że śmierć jest zwyciężona przez Pana Jezusa. Na tym się muszę skupić zwłaszcza. Nie wolno czcić śmierci. Ona jest zwyciężona. Obecnie ludzie mają pewłno poglądów. Za czasów Ewangelii też tak było - Bóg wykazywał błędy w myśleniu i odchodził. Na przykład jakaś tam sekta nie uznawała zmartwychwstania. Czy palił ich na stosie? Nie - mówił, że popełniają wielki błąd i zostawiał w spokoju. Aż do ich śmierci. Wtedy szli do pieca i tyle :(

prawdziwaowieczkaboza Każdy pieprzy, że miał takie przypadki. Owszem, istnieje w nas nieśmiertelna energia, ale do cholery...weźcie mi tego człowieczka z brodą z oczu. Naprawdę sądzisz, że wspaniały "bóg" stworzyłby człowieka, który co rano idzie się za przeproszeniem wysrać? To tylko natura, od nas zależy czy się odbijemy z tego dna. Bądźmy bogami dla samych siebie a w końcu może coś z tego świata będzie...

Nie jestem pajacem żasdnym i prosze mnie nie obrażać. A co tam wyczytałeś w tym Piśmie świętym? Więcej PRAKTYKI mniej TEORII - tak bym Ci radziła. Np. nie obrażaj ludzi wyzywając ich od pajaców. To tak zamiast zbyt wiele czytać rzeczy, których i tak nie pojmniesz. Na przykład.

A co Ty wiesz o Bogu, że Go tu POMAWIASZ? Stworzył Cię tak jak mógł. Jeszcze Cię nie było a już były stwoerzenia, od których zawsze będziesz gorszy i tyle. Są to ANIOŁY. Jeszcze żadnego nie widziałam, ale wiem, że jesteśmy gorsi od nich. To są twory duchowe. TO ZNACZY widziałam diabła - widziałam i nie widziałam. Np. mnie bił. No to go CZUŁAM. Takie coś - podnosił mnie - takie rzeczy. Czyli istnieje. ENERGIA - to za mało jak dla mnie. Bóg jest energiś, diabeł też. Np. szafa Ci sie sama przesuwa. Co - to jest Bóg? Nie przesadzaj. Albo spada Ci krzyż ze ściany. Co to jest? Bóg? Nie - to diabeł. Widzisz - są 2 energie. DOBRA I ZŁA - którą wybierasz? Ale Bóg jest ŚWIĘTY. I to nie jest żadna energia. Znaczy jest, ale to jest energia otoczona MODLITWĄ i jak się nie modlisz to NIGDY tego nie zrozumiesz bo to jest najwyższa kultura i koniec. Ja to rozumiem.

prawdziwaowieczkaboza Po pierwsze - jestem kobietą. Po drugie - jesteś pajacem. Po trzecie - Nie znasz mnie, a więc nie praw mi o praktyce i teorii. Ja oceniam Cię tylko na podstawie bzdur, które wypisujesz. Praktyka to coś o wiele więcej niż trzaskanie na kolana i klepanie z pamięci pacieża...Ale co Ty możesz o tym wiedzieć, skoro wierzysz w pana z brodą :D

cześć owieczko:) ty nie czytasz mnie, ale ja poczytam Ciebie - jak pozwolisz oczywiście:) mogę???:) ja zapraszam do siebie zawsze:)

wiesz co ja wierze w Boga, w jego milosc ale nie wierze w iektore bzdety np pieklo. -takie jak to przedstawie bibila. nie wierze tez w bzdure czystosci przedmalzenskiej oraz w to ze Bog potepia homoseksualistow. wszytsko to to wymysl czlowieka

Gość o o och ale towarzycho
brakuje tylko tego czerwonegodiabelka wpierdalajacego sie do wszystkich ido wszystkiego

Masz za dużo grzechów, żeby zrozumieć cokolwiek z Boga. Najpierw nabierz pokory. Pan z brodą - głupia jesteś. Musisz się dużo modlić, żeby zrozumieć cokolwiek z kultury WSCHODu wiesz. Właśnie ty jesteś imbecylem i pajacem. I tyle. A ja powinnam być daleko stąd teraz i mieć Cię dawno gdzieś no ale cóz... stało się jak stało i tyle. Pan z brodą - za głupia jesteś dla mnie i tyle. Ale jedno zawsze możesz - duużo się modlić o rozum wiesz. Tyle możesz zawsze i koniec. Już więcej z Tobą nie dyskutuję. Zresztą co to za dyskusja? Ty wszystko wiesz najlepiej - to spadaj stąd

to w końcu o kim rozmawiacie ? o Bogu czy świetym Mikołaju ? bo ciąg;e tylko czytam ' pan z brodą " naprawdę wierzysz ,żę Bóg - to pan z brodą ?:)

Witaj Kamelio 🌼 już nie czytuję twojego wątku, ale może znowu zacznę. Masz więcej czytelników ode mnie. To tyle na razie. co do tej osoby, która nazywa Boga panem z brodą - a co masz w zamian? Makijaż permamentny? Poszedł na krzyż i Cię zbawił. Inaczej ja bym przez Ciebie musiała siedzieć w jakiejś otchłani całą wieczność - dlatego wybieram Boga, a Ciebie niestety muszę olać bo to straszna wizja. Ale to właśnie przez takie jak Ty była ta otchłań. Zresztą kobiety zawsze będą jakby to napisac piętro niżej - właśnie przez to, że są głupsze. Nie wszystkie na pewno, ale większość jest durniejsza niż najgłupszy facet i nic tego nie zmieni. Nigdy. Widocznie tak musi być , że akurat nadają się do rodzenia dzieci i niczego więcej. Bo przecież mogło być tak, że faceci też by mogli rodzić. Niektórzy już tak robią - transwestyci. Oczywiście to nie ma sensu, ale coś w tym jest.

Ten temat to świetna tragikomedia :D Nie będę obnażać wiedzy, której nie jesteś warta owco... Poprostu módl się, a potem gnij. Taki już Twój marny los :D Czasami żałuję, że śmierć odbiera ludziom twarze, wyraz zdziwienia katoli byłby bezcenny :D A jeśli nie wierzysz w śmierć, to zapraszam do mojego miejsca pracy. Może przybyłoby Ci nieco inteligencji i przestałabyś tu zwracać farmazonami.

pan z brodą - a teraz sobie usiądż nad książkami i poszukaj znaczenia symboli na wschodzie. Jsteś ze wschodu czy z zachodu? Ja jestem ze wschodu. Ty nawet nie umiesz na takie pytanie odpowiedzieć, a już sie znęcasz nad Bogiem - a wszystko jest w wyglądzie w tej kulturze symboliczne. Broda też. Na pewno to wszystko pisze w jakichś książkach - to sobie je poczytaj z łaski swojej. I tyle. Tak to jest ludzie - wszystko ma znaczenie symboliczne na wschodzie, a zachód to stado dzikiego bydła. Niestety jednak jak ktoś chce mieć kasę to musi tak sie udać :( Nad czym ja osobiście boleję, ale cóz... lepsze to niż świadomość jakie zboczeństwo istnieje w Polsce - i to w szkole. Gdzie indziej w szkole nie wiem co sie dzieje, ale coś umieją, a tu? jedno zboczeństwo. A umiejętności? Ach lepiej się tym nie przejmować. I tyle :(

Do śmierci należy mieć szacunek - dla umarłego. Śmierć - to idź do innej pracy. POZA TYM od śmierci - znaczy od umarłego odgróż się modlitwą. Nawet i egzorcyzmem. Tak uważam. Na pewno jakieś są. Zawsze uważaj, żeby dusze zmarłych nie wpływały na Ciebie i tyle. Bo przecież tak samo Cię napadną jak żywi. To są już duchy - tacy ludzie. To trzeba uważac. Ja tak myślę. Pomodlić się za każdego trzeba i nikomu źle nie wolno życzyć bo przyjdzie i UAAAA -tak to już jest :( A najlepiej zostawić w spokoju taki zawód jeśli się boisz śmierci czy coś tam. Ja też np. nie zostałam lekarką bo mnie przerażał zmarły pacjent. Bez wiary lepiej nie brać sie za zmarłych i śmierć. No życie ratujesz... nie wiem zresztą. A nade wszystko warto sie modlić i tyle. To wiem. Patrząc na śmierć należy wierzyć w zmartwychwstanie. Już w Starym Testamencie są wizje, że na jakimś polu bitwy leżą kości zabitych, powysuszane, a Bóg to wszystko ubiera w skórę i ożywia. Wiem , że są takie teksty. I to jest prawda. Przy śmierci Jezusa Chrystusa tez umarli z grobów wstawali. On też zmartwychwstał. Ale na zmarłych należy uważac i tyle. Moje zdanie.

prawdziwaowieczkaboza Nie dziel na wschody i zachody, tylko napisz od razu, że wszyscy ludzie to banda kretynów tylko dlatego, że mają odmienne poglądy. Ja do swoich docierałam własną, długą i ciężką drogą. Ty powtarzasz farmazony księdza z wiejskiej plebanii, więc nie ma sensu dalej dyskutować. Idź teraz poklęczeć pod obrazkiem, ja mam bardziej rozwijające zajęcia :D

uważam, że umierającym sie źle nie życzy , a jak ktoś jest zmarły to nalezy sie za niego od razu pomodlić i wtedy w sumie bogobojny człowiek może powiedzieć - taki O tzw. DOBRYM SERCU, ale nie że wiedźmin czy wiedżma gdzie taka osoba poszła po śmierci. Ale musi patrzeć na twarz. Przy zamkniętej trumnie nie da rady. W zasadzie każdy powinien to wiedzieć jak ktoś umrze, ale cóz... no sami widzicie jakie teraz są czasy i ludzie - chyba tyle do pieca co teraz jeszcze nigdy nie szło. Moje zdanie. A stamtą dnie ma ratunku. No na chwilę, ale to bez sensu i tyle. Trzeba się nie dać diabłu i koniec. A jest to BESTIA.

Gość yth yth yth
Zawsze uważaj, żeby dusze zmarłych nie wpływały na Ciebie i tyle. Bo przecież tak samo Cię napadną jak żywi." jak zmarli mogą szkodzić skoro "Każdego dzieła, które twa ręka napotyka podejmij się według twych sił! Bo nie ma żadnej czynności ni rozumienia, ani poznania ani mądrości w Szeolu, do którego ty zdążasz (Kohl. 9:10). Tu jest bardzo jasne określenie czym jest Szeol, a mianowicie, że jest stanem nieświadomości i każdy do niego idzie." (http://www.zbawienie.pl/content/view/53/60/ ) no to jak mogą na ciebie napadać skoro nie moga podejmować żadnej czynności hę?

Wykonuję właśnie taki zawód, ponieważ śmierć nie napawa mnie obrzydzeniem, ani panicznym lękiem. Jednak widzę, że piszesz własny scenariusz i wymyślasz własne teorie wyssane z palca, co tylko świadczy o Twojej niedojrzałości. Zatem idź zmawiać paciorek i do łóżka, bo ośmieszasz tutaj samą siebie przede wszystkim. Nara :D

Nie rozumiem Ciebie - Merzbeth - wierzysz w Boga czy w diabła? Musisz wierzyć w SIŁY DOBRA - dobro musi Cię zdominować. A Ciebie dominuje zło. Musi...no nie musi, ale powinno. A przynajmniej już UKLĘKNIJ PRZEZ TYM KRZYŻEM I ŻAŁUJ ZA GRZECHY. I tyle. No ale cóz... każdy żyje jak chce. Nie ma co - wolność absolutna jak widzimy. Wczoraj np. w radio słyszałam, że gdzieś sobie psa do auta przywiązali i pociągnęli za sobą urywając mu łeb. I nic. No to niebawem człowieka i tyle. I to w Polsce. Nie wiem czy dostali kolegium w ogóle za to. Każdy już robi co chce w tym kraju :( Okropność :(

No nie módl sie dalej, a skończysz marnie. Jeszcze nie chodź do kościoła i do spowiedzi, a zamienisz się w jedną nienawiść do wszystkich - chyba, że wszystko idzie Ci dobrze no to to masz od diabła i tyle. Jeśli masz coś od Boga to Ci pójdzie coraz gorzej aż się rozleci jak sie nie nawrócisz do Niego i tyle. Ja już to wiem. I przestań już z tym ZMÓW PACIOREK - nie rozumiem o co Ci chodzi. Modlitwa to jest coś takiego, że nie rozumiem jak możesz spłycać ją do paciorka. No jak się zatrzymałeś w rozwoju swoim religijnym na poziomie 5 latka to masz PACIOREK tylko , ale wiesz... ktoś napisał np. KATECHIZM KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO. I weź sobie przemyśl ten swój paciorek. Np. OJCZE NASZ - tam jest chyba 20 stron o tej modlitwie. Jak Ci się coś nie podoba. Nie wspominając o CREDO. No ale to już nawet nie wiem czy na pamięć umiesz bo to Ojcze nasz, Zdrować Maryjo i Aniele Boże i koniec - i jesteś...upadłym Aniołem jak dla mnie. Aniołem Śmierci. Czarnym Aniołem no to sorry. A człowiekiem jakim jesteś? Masz serce jakieś tam gdzie powinno być czy tylko śmierć Cię interesuje. to się zabij i zaraz będziesz wiedział jak to jest. Tyle :( Nie cierpię takich ludzi. :(

Gość yth yth yth
no weźcie mi odpowiedzcie na pytanie bo mam wątpliwości i brak mi wiary!

A czy wiara dzieli się tylko na wyznawanie Boga lub Szatana? Ograniczona jesteś. Weż pod uwagę, że wielu ludzi znęcających się nad zwierzętami uważa się za katolików właśnie. Przestań wreszcie dzielić i szufladkować, bo to śmieszne. Zachowujesz się jak moher, dla którego każdy "nie-katolik" to zły człowiek. Nie zamierzam więc się sprowadzać tego typu konwersacją na dno głupoty... Zabijmy ten wątek, bo nic dobrego z niego nie wynika. Jeszcze nam się autorka we własnej żółci utopi :D

Aniele Boży Stróżu Mój - tak miało być. I tyle. No ale powiedzcie czy ja nie mam racji - taki czarny demon tu przyleciał. A przecież cóz... to są siły zła. NIETOPERZE to są. To nie są warrtości PRAWDZIWEGO CHRZEŚCIJANINA. To wilki są. Już w Ewangelii mamy wilki pożerające owce. Trzeba uważac. Co masz teraz do powiedzenia - co z Ciebie za katoliczka że tu przylazłaś? Wilk a nie owieczka. Po co Ty tu? Wynocha i już. Zabieram teraz kija mojego i Cię nim okładam z siła wielką - obyś uciekł do lasu z piskiem...opon :(

yth yth yth Ja jestem "czarnym aniołem śmierci" więc nic nie wiem, wg autorki. Niech się zatem ona wysila :D

Nie wolno zostawiać bestialstwa na zwierzetach bezkarnie bo to zachęca do np. znęcania sie nad ludźmi - widok krwi, cierpienia, poczucie siły - takie rzeczy. To sie karze i tyle. Nie wolno. A dalej - to jest WĄTEK DLA KATOLIKÓW - a Ty co tu robisz? Przyszłaś się na mnie wyżyć - nie takich jak Ty już spławiłam ostatnio. I co mi zrobisz? Każda dostanie kija i Cię zabiję. Nie wierzysz? Mam więcej siły i tak Ci przywalę, że nie wstaniesz. Oczywiście to jest niemożliwe , ale zobaczysz - nie wygrasz. I umrzesz. I już masz swój WYMARZONY los po drugiej stronie czyli DALSZE LANIE. Bo takie jest życie i już :( I co? Dalej jestem głupia? A Ty jesteś mądra... :(

18:58 [zgłoś do usunięcia] Kamelia cześć owieczko ty nie czytasz mnie, ale ja poczytam Ciebie - jak pozwolisz oczywiście mogę??? ja zapraszam do siebie zawsze moja siostra suczana mnie zdradziła i sój kluk tu wepchneła , jadowity ten naród zielonych :p

"Co masz teraz do powiedzenia - co z Ciebie za katoliczka że tu przylazłaś? Wilk a nie owieczka. Po co Ty tu? Wynocha i już. Zabieram teraz kija mojego i Cię nim okładam z siła wielką - obyś uciekł do lasu z piskiem...opon" A podobno przemoc to grzech :D Tu Cię mam hipokrytko ;)

Merbzeth to jakaś satanistka dla mnie. Ale niestety spuszczę Ci lanie w życiu takie, że będziesz gorzko płakać. Może Cię to nauczy rozumu, że się trzeba PORZĄDNIE nad śmiercią zastanowić. I tyle.