Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmooooooonnnnnniiaaa

shih tzu

Polecane posty

mam pytanko za miesiac bede miala pieska rasy shih tzu chcialabym wiedziec czy mozna go karmic np. karma pedigree junior w saszetkach albo w puszce? a potem przejsc na te sama tyle ze sucha?? czy moze taniej wychodzi inna dobra karmaa??

Witaj. nie obraź się bo może pytanie zabrzmi chamsko ale stać Cię na Shi tzu a nie stać Cię na karmę? Pedigree to ścierwo, zapytaj wetków co się dzieje z kośćmi psów po eutanazjach które są u nich zostawianie, z kurzymi pazurami i tym podobnymi.. lądują w pedigree i innych 'karmach' dla piesków :) Oczywiście nie jest to trujące dla psa ale ma znaczenie pies będzie mial kiepski i wypadający wlos naprzyklad. Purina już lepsza.

hehe nie o to chodzi po porstu mam akurat te karme w domu wiec pytam boo wczesniej z shih tzu nie mialam wspolnego:) a orentujesz sie w jakiej cenie??:)

wiesz nie jestem z Polski więc nie wiem poza tym ja mojemu kupuję ACANA i kosztuje mnie to 45 euro 15kg ale to karma dla dużego psa i generalnie jest droga, w tej cenie karmy zawierają prawdziwe mięso a w pedigree czy royal canin, eukanuba prawdziwego mięsa nie ma.

oki :D dzieki :D a wy macie shih tzu ??:)

w sumie kazdy psiak ma inne upodobania:D wiec nie spierajmy sie co lepsze co gorsze:)

jednemu zasmakuje drugiemu nie nawet pedigree wsuwają i nic im nie jest. Dobre karmy to te bez zboża i z prawdziwym mięsem a nie jakimś marnym suszonym kawalkiem udka :P i tluszczami zwierzęcymi. Dla jednych to różnicy nie robi, dla drugich owszem bo np. wystawiają swoje shi tzu a i wlos wtedy musi być perfekcyjny i kondycja. mmmmmmooooooonnnnnniiaaa jak widać mój na shi tzu nie wygląda :D

najlepiej to nie patrzeć na samą nazwę i renomę (a w Polsce RC jest uważana za najlepszą bo jeszcze do niedawna byl marny wybór karm teraz jest Acana, Taste of wild i coraz więcej cudów wchodzi na rynek, więc i konkurencja rośnie) a polukac w necie za skladem karmy i wybrać to co najlepsze no i w miarę kieszeni wlaściciela :D

ja niejestem za wystawami :) nie raz uwazam ze osoby ktore tam sa osmieszaja psiaki :) za bardzo kocham spy by robic posmiewisko ubierac robic fryzurki:) owszem swojemu bede robic tylko kitke by wloski w oczka nie wchodzily:)

w sumie tak ale znam duzo osob myslacych podobnie:)

mmmmmmooooooonnnnnniiaaa na wystawach się nikt nie ośmiesza :) gdyby nie one to prawdopodobnie dzisiejsze shi tzu wyglądalyby jak zwykle kundelki a tak to aby wyrobić hodowlankę swoim psom trzeba zaliczyć pewne tytuly, ocenia wtedy kilku sędziów czy pies jest zgodny z wzorcem rasy i czy wygląda jak powinien wyglądać rasowy shi tzu. Poza tym wielu ludzi traktuje to jako hobby, mają możliwość poznać innych milośników rasy, zareklamować hodowlę, brać udzial w różnych zabawach, ćwiczeniach które psom sprawiają wiele radości (np agility)

zabij mnie bo nie orientuję się w polskich cenach 💤 nie kupowlam nigdy 1,5kg acany nie wiem nawet czy istnieje taki wariant mój bydlak by mial to na raz :classic_cool:

Dyrektore jak śmiesz!!! Mój pies to nie POTWÓR 😭 o wszystkim mu powiem zaraz !!!!!!

Gość mmmmmmooooooonnnnnniiaaaa
hehe wiem na czym polegaja wystawy bo bylam :D moze zlee to napisalam :D bo troszke o co innego mi chodzilo :D

Gość ERYUYIOI;
MYSIA69 - DODAJ JESZCZE DEBILKO ŻE PIES MUSI miec rodowód i że z domowych wylęgarni to nie pies .wypierdalaj wariatko

Gość ??????????????????????????????
imie dla psa rasy shih tzu ?:) najlepiej latwe krotkie:D

Gość Bandzio Fajnypies :)
Więcej o shih tzu znajdziesz na: www.fajnypies.pl Zapraszam !

Gość gość
Karmę należy wybierać dobrej jakosci bo to później odbija się na zdrowiu . Karma jaka mogę polecić z czystym sercem to bozite . U nas się sprawdza . Moja Boni ma lśniąca sierść i wiem ze je karmę bez koserwantow i spulchniaczy .

Gość Gosia

Lepiej kupić karmę dobrej jakosci . Zaoszczędzisz na weterynarzy bo jak piesek się dobrze odżywia nie choruje . My mamy bozite i tylko na szczepieniach bylismy .