Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luinnka

zostanę 16 letnią mamą . :) czytajcie uważnie .

Polecane posty

Gość Luinnka

jestem w 7 msc ciąży .na początku nie mogłam w to uwierzyć targały mną różne emocje , począwszy od histerii kończywszy na dziwnym uczuciu przpełniającego mnie szczęścia (?). Już od poczatku przeczuwałam więc nastawiałam sie powoli na taką opcję ,ale gdy miesiączka zaczynała mi się spóźniać nawet bez testu wiedziałam czemu .. przez pierwsze dni nie mówiłam nic ,nikomu , chciałam byc sama . Ale dość szybko stwierdziłam że trzeba powiedzieć . ;) zaczełam od chłopaka , Jego reakcji byłam pewna :) Kocha mnie przecież . :) Rodzice ? wzięłam mame na spacer ,zdenerwowała sie bardzo .. nie dziwie jej się , zawiodłam ją , ich .. ja ? córka , dobra szkoła , dobre oceny , duże ambicje , zawiodłam ich , siebie , zaprzepaściłam sobie wiele szans na przyszłość . tata dowiedział się pod koniec pierwszego trymestru . Ale wiecie co ? w przeciwieństwie do niektórych kobietek /kobiet będących w ciąży wynikającej z tzw . " wpadki " - CHCĘ to dziecko . wiem - będzie ciężko , baa.. bardzo ciężko . Ale wychowuje się w towarzystwie 4 letniego brata , i przez 4 lata mniej więcej zwizualizowałam sobie takiegos szkraba .. daje w kość . :) oj daje daje , ale dziecko daje też kopa . Daje kopa zeby starać się , o lepsze jutro , walczyć z przeciwnościami losu - bo jest dla kogo walczyć . :) Dla dziecka . Piszę to nie dla tego ,że chcę się pochwalić na forum moją ciążą , ale po to by zaapelować do dziewczyn w podobnej sytuacji do mnie ,a nawet takich które nie powiedziały rodzicom , lub nie dostały ich akceptacji :) Moje Kochane .. życzę wam takiego optymizmu jaki w tym momencie wypełnia mnie , bo fakt wpadka wpadką , ale trzeba umieć się pogodzić z tym ,przecież nie wyskrobię , ani nie porzuce .. bo jest MOJE , nie miałabym serca , ani nie potrafiłabym sobie w twarz spojrzeć , nie . :)) miejcie siłe i nie słuchajcie komentarzy , docinków , ani wszelakich chamskich uwag . nie warto , szanujcie się , bo zasługujecie na szacunek , jesteśćie wartościowe i nie pałajcie nienawiscią do dzieci , gdyż pochodzą od was i nie są winne niczemu ! niezależnie czy macie chłopaka , czy też nie - dacie radę ! na 100 % ! ja też miałam momenty załamań ,ale zawsze się próbowałam jak najszybciej w miarę ogarnąć . Dla dziecka , jeszcze go nie ma , ale wiem ,że je bardzo kocham i stworze mu prawdziwy dom niezależnie jak to mi się w życiu ułoży . Wiem ,że niektórzy ludzie nie akceptują takiego czegoś bo w ich mniemaniu odbiega to od norm społecznych ,ale uwierzcie mi .. przyjrzyjcie się ile widzicie dookoła młodych mam ? no ile ? nie akceptujecie ich , często szydzicie z nich , obrażacie .. a jak one sie czują ? zastanówcie się minutkę .. i to nie kwestia czy dziewczyna pochodzi z dobrego domu czy z patologicznych domów ? nie . Kazda mama , jak i młoda mama ma prawo do donoszenia ciąży w spokoju i cieszeniu się z macierzyństwa . Ja już nie mogę sie doczekać kiedy ujrze moją mała Idunie

Gość Luinnka
ojj notka nie zapisała się do końca ,to jest dokończenie : Ja już nie mogę sie doczekać kiedy ujrze moją mała Idunie

Gość Luinnka
wiem że pojawią sie komentarze krytykujące mnie i mój temat ale nie obchodzi mnie to . Ja znam wartość swoją i mojego życia . Wiem ze dam radę . Dziękuje wszystkim którzy mają podobny tok rozumowania do mojego .

Gość spragniona jola
moja koleżanka urodziła w wieku 15 lat

Gość smerfetka1991
masz bardzo dobre ,mądre podejście :) ja mam 19 lat i 1,5 letnią córke Karolinę . Nie miałam tak dobrz jak Ty bo chłopak nie chciał być ojcem dla dziecka , a rodzice na początku nie chcieli mi pomagać ,ale w końcu gdy zobaczyli swoją mała wnuczkę ..przełamała im serduszka , teraz jest oczkiem w głowie dziadków hehe :) życzę Tobie szczęścia i radośći z Iduni ,gdy otworzy oczka na świecie powodzenia !

Gość Luinnka
dziękuję ; ** 15 ,16 .. nieważne . ważne jest podejście odpowiednie . momentalnie trzeba wydorośleć , stawić czoła wszelakim komplikacjom .

Gość spragniona jola
szybko staniesz się dorosła, ja mam 24 lata i czasami czuję się jak dziecko z podstawówki:)

Gość Luinnka
powiem Ci że nie żałuję tzn . na pewno bd mi przykro gdy nie bd mogła zrobić sobie przyjemności i pójść np . na impreze , a w zamian siedzieć w domu z dzieckiem cierpiącym na ból brzuszka z powodu np . kolki . ale na pewno nie bd żałować czasu dziecku . :)

Gość Luinnka
nie śpieszyłam sie specjalnie , ale cóż ..stało sie . trzeba się pogodzic , a nie na siłę szukać drogi ku ucieczce .

Gość spragniona jola
to jesteś dobrym, wrażliwym i odpowiedzialnym człowiekiem i przyszłą mamą

Gość spragniona jola
zamierzasz iść na studia?

Gość ++tojka++
życzę dużo szczęścia, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maleństwa, dzieci są całym sensem naszego życia :))) Wszystko będzie dobrze :)

Gość Luinnka
tak , filologia angielska :) tak przewiduję

Gość Luinnka
nie sku*wiłam się :) . zapoznaj się z znaczeniem tego słowa .

Gość spragniona jola
autorka nie jest dziwką i jest zadowolona,że będzie miała dziecko, nic w tym złego

Gość mala26lb
Moja teściowa urodziła szwagierkę jak miała 16 lat i żyje. Nic się takiego nie stało. Zycie jej się nie złamało. Dobrze, że masz takie dojrzałe podejście, a nie panika i myślenie co zrobić żeby usunąć dziecko. Fakt jesteś troszkę za młoda, ale myślę że dziecko nie zamknie Ci drogi do niczego jak masz oparcie w bliskich

Gość kama,dama
jest zadowolona:) to chyba ma coś z główką nie ta.dziecko będzie miało dziecko,gratulacje

Gość her komendante.
ona sama jeszcze dziecko

Gość Luinnka.
zaszłam w ciąze przez przypadek ,nie wiem jak to sie stało,przecież robiliśmy to w ten drugi otwór:O

Gość Luinnnnnka
nawet sku*wić się nie potrafimy ?:) uwierz nie mam zamiaru schodzić na Twój poziom , bo wnioskuję że Ty jednak potrafisz ,ale ok . jak już mówiłam nie drażnią mnie komentarze krytyczne ,dlatego też nie bd na nie reagować . Dokładnie -świat mi się nie załamał . I ja i Fabian ( mój chłopak) cieszymy sie z tego że będziemy mieli to dziecko . Więc "nie rozłożyłam nóżek" przed byle kim . ŚREDNIOWIECZE ? przyjrzyj się ile jest młodych matek ,które dosonale radzą sobie z tą rolą . To nie kwestia niewiedzy ani braku dostępu do środków antykoncepcyjnych oraz problemie z ich zastosowaniem . Nie . Wystarczy jeden ,jedyny moment nieuwagi i BAAM ! Skoro tak bardzo Ci to przeszkadza , to życzę Ci z całego serca ,żeby Tobie się to nie przytrafiło . :) mojej rodzinie nie współczuj , na szczęście jest bardziej tolerancyjna od Ciebie .

Jako matka nastolatki smiem twierdzić,że ciąża to akurat nie jest to najgorsze co mogloby ją spotkać.Fajnie,że masz takie podejście.I powiem Ci jeszcze jedno,Twoje kolezanki będą się szprycowały hormonami żeby dzieci nie mieć a potem,kiedy Ty śmiało będziesz im dorównywać one będą mogły tylko pomarzyć o tym co Ty już masz.

Gość Luinnnnnka
bez podszywów prosze " Luinnka . " ; ))

Gość Luinnnnnka
dzięki Amita ,sądze tak samo ; * : )

Gość OKAOKAOKA1
DZIEWCZYNA W TYM WIEKU POWINNA SIĘ UCZYC ,OCZYWIŚCIE MOŻE SOBIE MIEC CHLOPAKA ,ALE MUSI MYSLEC GŁOWĄ A NIE DUPĄ.NA WSZYSTKO W ZYCIU JEST CZAS I PORA ,16 LAT KOLEZANKI ,SZKOŁA A NIE DZIECIAK,18 TO NAWET ZA WCZEŚNIE ,O CZYM MY TU W OGOLE MÓWIMY? BZYKAŁA SIE W WIEKU 15 LAT NORMALNIE SMIERDZI PEDOFILIĄ A NIE MACIERZYŃSTWEM,A WY MÓWICIE ,ZE WSZYSTKO JEST OK? CHYBA TAKIE SAME TĘPE STRZAŁY JESTEŚCIE JAK TA PRZYSZŁA MATKA...ZYGAC SIE CHCE,ZWOLNIENIE W W-F Z POWODU CIĄZY,NIE NO POWIECIE ,ZE TO NORMALNA SPRAWA,A CO TO TAKIEGO.ZACOFANIE JAK PRZED WOJNĄ A PREZERWATYWA Z KISZKI ŚWIŃKIEJ,W OGÓLE WIECIE CO TO GUMA?

I "cherbata" czasem robi na mnie wieksze wrazenie,zwłaszcza w kontekście "wszystkowiedzącej" i oceniającej.Sama taka swięta byłas czy miałaś więcej szczęscia?

Gość Luinnnnnka
:)

Gość spragniona jola
pedofilia jest wtedy, jeśli się uprawia sex w wieku poniżej 15 lat, w 15 można...

Gość OKAOKAOKA1
AMITA,CO TY ZA PIERDOŁY OPOWIADASZ ,TY MATKO NASTOLATKI:)TEŻ SIĘ SKURWIŁAŚ SZYBKO?

Gość aleksanderrrro
jak masz na imie ?