Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luinnka

zostanę 16 letnią mamą . :) czytajcie uważnie .

Polecane posty

Gość uczennicccca
fajna strona offerma

Gość uczennicccca
autorko- blagam cie napisz tutaj tak za rok albo za poltora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLIS!!!!!!!!!!!!!

Gość fred twardowski
a ja mam kota ma 100% racji jak juz wyzej napisałam ciąża w tym wieku to patologia- i autorko nie o taka patologie mi chodzi jak napisalas, że przeciez twoi rodzice sa wyksztalceni- patologia moze być w domu nawet u tzw. ludzi na poziomie

Gość no i super!
jak na swoj wiek, wydajesz sie byc dojrzala osobka :) i bardzo podoba mi sie Twoj sposob myslenia, szkoda, ze nie kazdy potrafi postapic w ten sposob.. zycze Ci wszystkiego dobrego i mam nadzieje, ze sie Wam ulozy :)

ciekawa jestem dlaczego jak młoda dziewczyna postanowiła nie usuwać ciąży to patologia?

Gość ghjlyhy
Swoją dojrzałość by udowodniła, nie zachodząc w ciążę! Ja nie mam córki, ale gdyby się mojemu synowi przytrafiła taka latawica z brzuchem, to w robiłabym co w mojej mocy żeby nie wiązał się z taką. Wolałabym sama płacić alimenty na dziecko niż dopuścić by mój syn zmarnował sobie życie.

w tym wieku mogła zrobić wszystko-wierz mi, że znam przypadki które powinno poddawać się przymusowej aborcji.

Gość wiosna panie sierzancie 123
ghjlyhy -masz kobieto choc troche rozumu w tym glupim lbie .Ja pierdole co za lampucera glupia.Synusiowi moze sama dasz dupy jak osiagnie dojrzalosc wedlug twojego standartu zyciowego. Glupie babsko.

z was to naprawde pindy jedne sa!! fakt faktem dziewczyna za wczesnie zaczela, jak sama pisala na poczatku nie bylo jej tak wesolo.. Boze ona jest juz w 7 miesiacu, ma prawo sie cieszyc z ciazy i dziecka ktore nosi pod sercem, troche czasu juz minelo... tymbardziej ze ma wsparcie w rodzinie Nie skreslajcie odrazu dziewczyny bo tak Wam sie podoba, kazdy robi bledy.. ale nie kazdy potrafi wziasc za nie odpowiedzialnosc... dziewczyna mimo wszystko jest odpowiedzialna.. z tego wzgledu ze zdecydowala sie na to by dziecko urodzic i wychowac.. I to ze ma 16 lat nie skresla ani jej ani dziecka.. moze dziecko wychowa na madrego czlowieka skad mozecie wiedziec? teraz beda pomagac im rodzice, ale w koncu kiedys sie usamodzielnia

życze ci kochana szczęścia i siły i nie przejmuj się tymi kretynami tutaj ! a wierzcie mi ludzie ze da sobie rade oczywiście z pomocą rodziny i chłopaka ale przecież od tego ma się bliskich. uważam ze jeśli się chcę to można cuda zdziałać. a na mleko skąd weźmie? nie bójcie dupy ona da rade !!

Gość 123:)
Bardzo mądrze rozłożyłaś nóżki 🖐️

Gość melua176
latwica i bezmyslne dziecie w tym wieku brac sie za seks smiech na sali normalne dziewczyny w tym wieku maja inne zainteresowania!taka madra niby jestes to dlaczego nie zastoswalas antykoncepcji autorko?

Gość wertuiojkhgfdsdyukgnbvcftjhnbv
jest autorka?

Też miałam 16 lat jak rozpoczęłam współżycie i jakoś w ciązy nie jestem. Nawet jeśli teraz zdarzyłaby mi się wpadka nie śpieszyłabym się do ślubu, ponieważ mimo,że jestem z facetem już dosyć długo nie wiem co będzie potem i nie chciałabym usłyszeć za 5,10lat ,,gdyby nie dziecko to bym sie nie ożenił''.

Gość też matkaa
autorko dużo siły, zdrowia i kasy życzę... Twoim rodzicom.

Gość Luiza1999999
łatwo mnie Fabian zdobył ? hmm a co znasz nas i cały przebieg naszego związku ? inne nastolatki mają inne rzeczy w glowie? , prawda jest taka że młodziez z deczka zmieniła się od czasów młodości co niektórych z was i nie macie świadomości jaka jest teraz .. . ; ) dam radę , dam o moje życie się nie martwcie , żadne prowo a moje życie , jestem w 7 miesiącu i miałam cholernie dużo czasu na rozkminkę . Kocham to dziecko niezależnie od wszystkiego , urodzę i wychowam , nie zawsze będzie pięknie , będzie trudno , cholernie trudno :) . Co do Fabiana ? zostawi , to zostawi . Będzie tak jak ma być . Póki co , wiem , jestem pewna że kocha i mnie i Ide . Za dużo razem prześliśmy by teraz jakikolwiek problem mógł nas rozłączyć . gdybyście go choc trochę znali wiedzielibyście że nie jest taki jak co niektórzy frajerzy w różowych sweterkach z solarą na ryju i włosami na żel za 5zł :) nie odczuwa potzreby zdobywania skoro jest ze mną od 3 lat . NIGDY , NIGDY NIGDY nie zawiódł mnie i mojego zaufania i wierze w to że tego nie robi ale cóż .. czas pokaże . Ufam mu w 100% . Matki z problemami z wagą ,obwisłymi cyckami i sadłem na brzuchu ? haha proszę .. moja mama jest po 2ciążach a nadal wygląda świetnie , do tego znam nie jedną matkę która jest wręcz olśniewająco piękna . Nikt nie zechce dziewczyny z dzieckiem ? :D aha .. bo tak się skłąda że moja mama zaszła w ciąże w wieku 18 lat i rozstała się z moim biologicznym ojcem gdy miałam roczek . Gdy miałam 2 latka zaczęła spotykac się z innym chłopakiem i po 7 latach wzieli ślub :) teraz mam brata . Faktycznie znam niejedną kobiete (matki moich koleżanek) które urodziły w przełomie 16-19 lat i nie każda ma stałego partnera ,wiele jest po rozwodach , żyją w związkach "niezawiązanych " że tak powiem ale DAJĄ rade :) i powodzi im sie całkiem nieźle : ) filologi anagielska ? mieszkałam 5 lat w angli i akurat z językiem prblemów nie mam , wiec poradze sobie , o moją edukację się nie martwcie , bo utrzymują ją na idealnym poziomie . Inaczej jak bym miała średnią 3.0 i puściałbym się z chłopakiem poznanym na imprezie jak robi niejedna moja rówieśniczka . Ja za to mam 4.9 i chłopaka którego kocham i bardzo dobrze znam . dziękuję wiec ,pozdrawiam :)

Gość aSDASkinia
dasz radę Kobieto :) pozdro ; *

"ghjlyhy Swoją dojrzałość by udowodniła, nie zachodząc w ciążę! Ja nie mam córki, ale gdyby się mojemu synowi przytrafiła taka latawica z brzuchem, to w robiłabym co w mojej mocy żeby nie wiązał się z taką. Wolałabym sama płacić alimenty na dziecko niż dopuścić by mój syn zmarnował sobie życie." I to jest mądre podejście ja pierdole :O Twój synek pchałby fiutka gdzie nie trzeba, ale to dziewczyna byłaby kurwą i Bóg wie czym jeszcze.. żałosne są takie wypowiedzi. Żeby ten Twój synalek od razu bliźniaki zrobił tego Ci życzę :classic_cool: Autorko -> Widać,że jak na swój wiek jesteś bardzo dojrzała i mądrzejsza niz niejedne mamuśki nastolatków jak widać po cytowanym wpisie. Masz 16 lat.. no trudno stało się :) ale przynajmniej nie chcesz usunąć. Zrobiłaś więc chcesz ponieść konsekwencje swojego czynu,a nie wyskrobać,bo tak łatwiej. Ja w Ciebie wierzę :) dasz sobie radę. Trzymaj się cieplutko i szczęśliwego rozwiązania życzę! 🌼

jak czytam to co piszesz to nasuwa mi sie tylko jedna mysl. jestes idealistkaz, nieukszraltowana, majaca kompetnie mylne wyoberazenie o rzeczywist. ale ok masz prawo, czeh]go mozna oczekiwac od 16latki. powiem ci tylko jedno piszac ze wiesz ze bedzie trudno, cholernie trudno-tak naprawde nie wiesz co piszesz. zobaczysz jak doswiadczysz co to slowo znaczy. zycze ci jak najlepiej zirytowalo mnie jedynie wlasnie to jak bardzo naiwnie patrzysz na swiat a jeszcze bardziej to ze co napisalas w pierwszym poscie ze piszesz to by uswiadomic dzoewczynom...tak jakby twoj czyn byl iscie bohaterski, a wcale nie ejst to nic szczegolnego ze postanowilas urodzic, uwierz mi. z przypadkow ktore znam osobiscie na temat wpadek zadna nie usunela, wszytskie urodzily to samo zrobilabym ja. wiec nie rozumiem tego calego zamieszania

wlasnie przeczytalam wpis wyzej od W...nie no blagam..naprawde uwazasz ze to ze nie usunela coiazy czyni ja bohaterka/////???? i ze jest przez to wyjatkowa....rece opadaja...

Gość Azuka
hah a co powiecie o3 ktora zaszła w ciaze z chlopakiem ktorego znała miesiac :D taki przypadek u mnie w miescie byl

Gość sylwia956
WITAM CIĘ.jA MAM NIECAŁE 22 LATA I W WIEKU WŁASNIE 16 LAT(NIEDŁUGI CZAS PO ICH SKONCZENIU)ZASZLAM W CIAZE I NIE BYLO TAK NAPRAWDE ZADNEJ HISTERII TYLKO RADOSC MYSLE ZE WIEK TU NIE MA ZNACZENIA TERAZ MAM DWOJE DZIECI MOJA CORKA MA JUZ PRAWIE 5 LAT,SYNEK ZA MC SKONCZY 2 I SWIETNIE ODNAJDUJE SIE W ROLI MAMY CHOCIAZ NA POCZATKU NIE BYLO ŁATWO ALE NAPRAWDE DZIECI TO SZCZESCIE I NIE WAZNE CZY KTOS MA 16 LAT CZY 30;)))

Gość carlix
Zacznę od tego,że faktycznie 16 lat to nie wiek na ciążę i dzieci...I chocbym nie wiem jak wmawiała sobie w tym wieku jaka to ja odpowiedzialna i dojrzała jestem to to się mija z rzeczywistością...im człowiek starszy tym bradziej utwierdza go to w przekonaniu.Ok,autorka ma jakis plan,rodzina jej pomoże,oczywiście,że mogą,rodzice dziecka w potrzebie nie zostawia,bo kochają.Ale prawdziwa odpowiedzialoność i wzięcie na barki całej tej sytuacji to radzenie sobie samemu,pójście do pracy,martwienie sie co ja dam dziecku jesc itd.i wybrniecie z tego obronną ręką,zapewnienie dziecku bytu i wychowania...to jest odpowiedzialność,jak juz ktos tu napisał,nie za czyjes pieniadze.Co maja powiedziec ludzie,którzy nie maja pomocy od nikogo?Masz Autorko łatwa sytuację,bo masz wsparcie i dlatego moze patrzysz na to bardziej optymistycznie.Brak zabezpieczenia-Twój błąd,ale jesli się juz stało to trzeba to przezyc i robic co w Twojej mocy,zeby wszystko było dobrze.Moja rada dla Ciebie: patrz realniej na świat,bo mozesz sie baaardzo rozczarować.Ja zaszłam w ciążę w wieku 22 lat i do rozwiązania zostały mi 4 tygodnie,ale nie idealizuję własnej siebie,wrecz przeciwnie,mam wiele obaw,czy dam rade itd,jak na ten wiek nie czuję sie do końca gotowa na dziecko,ale jak to nie którzy mówią,jeśli jest sie gotowym na seks to i na konsekwecje z nim tez.

Gość luuuuinkaaaaa
jeszcze msc i kupujemy wózek chicco czy xlander bo zastanawiam sie ? buziola

Gość LUUUUUUUUUUUUINKAA
miałam odnowić temat ,gdy już urodzi się mała :) więc ,to robię wiem że z małym opóźnieniem ,ale wcześniej nie miałam czasu :) a więc tak jestem BARDZO szczęśliwa , daje rade w szkole , w domu i z dzieckiem - dzięki kochanemu chłopakowi wszystko wydaje się prostsze . Ida urodziła się 21 marca , ma ciemne włoski i takie śliczne niebieskie duże oczka . w momencie narodzin ważyła 3000g i mierzyła 47cm. pierwszy spacerek zaliczyła po 2 tygodniach.. uwielbia spać ,mogłaby robić to cały czas w nocy prawie wgl się nie budzi , zdarza się sporadycznie i nie mam z nią prblemów by wieczorem zasypiała . : ) Jako że nie mieszkam z chłopakiem to Ida we wtorki śpi w domku u niego . ja mam wtedy czas by na środe pouczyć się ponieważ właśnie wtedy mam najgorsze lekcje w tygodniu .. soboty i niedziele zazwyczaj spędzamy w trójkę . do wszystkich osób ,które myślały że nie dam rady ,że jestem głupią gówniarą .. ku waszemu zdziwieniu daje rady i może za szybko wkroczyłam w dorosłość i przejęłam na siebie taką ilość obowiązkow ale nie ŻAŁUJĘ ani jednego dnia z moją kruszynką :)) życzę wszystkim nastoletnim dziewczyną w ciąży żeby wam też się powiodło i żebyście odkryły że uśmiech na twarzy dziecka jest warty wszystkich rzeczy których będac matką będziecie musiały się wyrzec .. : ))) !

Pytanie, co możesz takiemu dziecku zaoferować? zapewnić? co ze szkołą? gdzie dalej pójdziesz? jak pogodzisz naukę z wychowywaniem dziecka? Współczuję Tobie, a najbardziej że na własne życzenie sp....łaś najlepsze lata życia które nadchodzą...A ty ich nie doświadczysz,

Gość LUUUUUUUUUUUUINKAA
dam rade :) ide teraz do 2 lo . fabian konczy szkole i idzie na studia . : ) w dniach kiedy jestesmy w szkole mam wynajętą opiekunke która siedziz idą . nie uważam żebym coś traciła zdarzają mi się saoboty na imprezie albo raz na jakis czas kino itp . Na pieniądze nie narzekam , nigdy nie narzekałam -tylko teraz dziele to na 2 :) . do tego pomoc finansową mamy również od rodziców Fabiego .

no to masz bardzo nie zaradnego faceta jak ma czelność brać od rodziców, skoro był na tyle gotowy i odpowiedzialny by zrobić dziecko, to dlaczego sam je nie utrzymuje? Dziecko potrzebuje matki, a nie obcej osoby, nie jarzysz? Twój facet niech najpierw tą szkołę skończy...zda maturkę....a na studiach .... kiedy on znajdzie czas dla was? jak pogodzi studia z utrzymywaniem was? Wy nawet nie mieszkacie razem....o czym my tu rozmawiamy PATOLOGIA w idealnym znaczeniu tego słowa...