Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luinnka

zostanę 16 letnią mamą . :) czytajcie uważnie .

Polecane posty

Gość jeszcze nie spie
autorko,nie przejmuj się głupimi wpisami ,ja urodzilam w wieku 17 lat,skonczylam szkole wieczorowo i poszlam na studia zaoczne.moja wiktoria ma teraz 8 lat ,to najukochansze dziecko na świecie.mama dużo mi pomogła.oczywiście mna początku były ,wrzaski,awantury a teraz wiki to jej najukochańsza wnusia(z resztą jedyna).autorko napisz skąd jesteś.ja mieszkam w rybniku.nikt ze znajomych lub sąsiadów nigdy nie wytykał mnie palcem z powodu ciąży.

Gość Luiza-nastoletnia mamaa
Jestem z Gdańska . do wszystkich ,którzy myślą ,że Fabianowi życie spieprzyłam . Nie zrobiłam tego Jesteśmy z sobą od 3 lat ,dobrze znaliśmy konsekwencję jakie może nieść z sobą współżycie ,więc nie uświadamiajcie mnie teraz i dajcie sobie spokój z tym średniowieczem , szczerze ? w dupie mam wasze komentaarze a jedynie śmiać mi się chce . Bo co ? bo nie usunęłam ?dobra skrobanka nie jest zła , a potem .. ? potem bym kurwa mać żałowała , byłoby mi źle ,że pozbawiłam życia małej osóbki , a tyle mogło by być przed nią . Sorry jestem zbyt wrażliwa na to . Po pierwsze nie mogłabym po drugie Fabian też tego nie chciał , jego rodzice zaakceptowali to ,że jestem w ciązy .. baa zaoferowali nawet to że gdy Ida przyjdzie na świat to zamieszkam z Fabianem , bądź kupią nam wynajmą nam odzielne mieszkanie . Może i mam łatwiej niż niejedna nastoletnia mama , ale tu nie chodzi o to . . WSPARCIE jakie mamy w rodzicach jest dla mnie bardzo ważne a wiecie czemu tak jest ? bo nas kochają , a czy wy byście zostawili swoje dzieci ? na tym polega rodzina na wsparciu .. ,miłości i pomocy kiedy trzeba .. bynajmniej tak jest u mnie w domu .. mam kochających ,cudownych rodziców i Idzie też stworzymy taki dom . doo tych którym się nie podoba imię Ida : tak nazywała się moja przyjaciółka ,która zginęła w wypadku samochodowym 09.03.2010 . Adieu . nie wiem co i dlaczego powoduje że ludzie to szmaty które myślą że mają władzę nad każdym zasranym obiektem na ziemi ; / . Ja wiem że wasze życie jest takie hot i blink . szczególnie w tym zajebistym fartuszku za kasą w carrefourze . adieu ; )

Gość ; D o\P[ID\Ofw
bedziesz dobrą mama :)) powodzenia . . ; ) ; **

Gość luiza-mama nastoletnia
nikt Ci tego nie zabrania

no to tak: Po pierwsze, myślę, że to albo tania prowokacja, lub usilnie szukasz wsparcia i nie za bardzo wierzysz w to, co piszesz. Spójrzmy prawdzie w oczy, ciąża w wieku 16lat nie jest marzeniem żadnej nastolatki. Sama kiedyś tyle miałam i trochę pamiętam, jak to było. Jeszcze nie wiesz, jak to jest z dziećmi, bo brat / siostra a własne dziecko, to kochanie, dwa różne światy. Nie masz też pewności, że Fabian będzie z Tobą. [statystyczny mężczyzna ma 3 - 4 partnerki ] Teraz może czuć presję, obiecywać ślub, szczęśliwy happy ending, ale czy wierzysz w to, że mężczyzna będzie z jedną kobietą całe życie? On ma 18lat, chłopcy w tym wieku zmieniają dziewczyny, jak rękawiczki. Albo wkrótce zaczną. każda z moich koleżanek albo znajomych, które zaszły w ciążę w liceum są po rozwodzie, w separacji, po rozpadach związków i żyją w konkubinatach - ale większość to samotne matki. Faceci ich zostawili, bo koleżanki, które ciąża dopiero czeka wyglądają świetnie, nie mają ogromnych rozstępów, obwisłego brzucha i problemów z wagą, a do tego zawsze są zadbane, świeże, dbają o siebie i nie mają do nich nigdy pretensji, że chce gdzieś wyjść, czy posiedzieć na kompie, bo dzieciak się drze. Sama jestem m. in. po fil angielskiej i na dzień dzisiejszy nie ma za wiele pracy, a studia są ultra ciężkie.Więc pomyśl może nad innym kierunkiem, bardziej przyszłościowym... Życzę powodzenia, ale jak to mówią.. prepare for the worst, hope for the best, czy jakoś odwrotnie ;)

Gość Baska)))
Moja siostra tez miala wielkie plany :O urodzila jak miala 16 lat miala skonczyc szkole bo przeciez rodzice i chlopak pomoga itd...Taaa a dzis ma 18 lat siedzi w domu i nianczy dziecko,moi rodzice jej pomagaja ale nie poswieca swojej pracy zeby nianczyc wnuczke full time, po wielkiej milosci zostaly tylko wspomnienia bo chlopak sie zmyl po kilku miesiacach jak sie mala urodzila powiedzial ze to go przerasta hehe a on myslal ze dziecko to co zabawka ktoa mozna sie pobawic i papa.Zycze ci powodzenia szczegolnie z chlopakiem bo nigdy tak naprawde nie wiesz jak sie zachowa.

Gość nie dam sie nabrać
Powodzenia! Niech Twój optymizm nie gaśnie! Mam nadzieję że Twój wpis doda otuchy osobom w podobnej sytuacji.

Gość Jestem młodą mamą ..
No juz nie młodą ha ha mam 26 lat i 10 letnia córkę . Przeżyłam i mam się dobrze.Wtedy podświadomie nie zdawałam sobie sprawy ile mam lat,teraz gdy patrze na takie młode mamy to wiem ze sa to jeszcze dzieci. Czasami siadałam z koleżanka i zastanawiałam się co byśmy robiły, gdybyśmy nie miały dzieci ,albo naszym stałym tekstem było....ta to ma zmartwienie! w co się dzisiaj obrać:).Nie żałuje ,ale z perspektywy czasu wiem ze to za wcześnie.A z drugiej strony ...tak sobie myslę że jak będę miała ok 35 lat to moje dziecko bedzie juz dorosłe,a inne kobiety będą na etapie pieluch ,czy to fajne w tym wieku?

WSPOLCZUJE MLODEMU CHLOPAKOWI...MA CALSA SPIEPRZONA MLODOSC, FACECI INACZEJ DO TEGO PODCHODZA NIZ KOBIETY MOZE CI TEGO NIE POWIE ALE BEDZIE NIE RAZ SIE GOTOWAL OD SRODKA ZE ZAMIAST UZYWAC ZYCIA MUSI WACHACSMRODY DZIECKA. NIE JESTES DOJRZALA , JESTES OBRZYDLKIWA DUPODAJKA BEZ ZERA POCZUCIA ODPOWIEDZIALNOSCI, MOPWISZ ZE SIE CIESZYSZ ITD NO BO CO MASZ MOWIC, ALE NIE RAZ ZAPLACZESZ ZE ZYCIE CI PRZEBIEGA PRZEZ PALCE....ZAPLAC ISZ ZA SWOJ BLAD NARAZIE IDE SPAC CIEZKI DZIEN ZA MNA

Gość rybka bez płetwy grzbietowej
Mam 35 lat i nie myślę jeszcze o potomstwie. Do pieluch mi niespieszno :P

CZY TO FAJKNE W TYM WIEKU? NIE..NO PEWNIE ZE O NIEBO LEPIEJ BYC NA TYM ETAPIE W WEIKU 16 LAT HAHAHAHA WIEK OK 30 TO NAJLEPSZY CZAS NA DIZECKO PRZEDE WSZYSTKIM DLATEGO ZE JEST SIE EMOCJONALNIE DOJRZALA OSOBA....NIE MOWIAC O TAKICH KWESTOACH MOZLIWOSC POZNANIA ZYCIA, PODROZE, ROZWOJ OSOBISTY, KARIERA, NAUKA

Gość to wez siekiere i ja zabij
w zwiazku z tym

liczysz na komentarze typu jaka to dorosła i mądra jesteś;) wiem i tak zaprzeczysz:) daj znać za 2 lata czy chłopak dalej cię kocha:D:D dobrze,że sie starasz ale temat załozony na pokaz;)

Gość Luna613
Po co od razu zabijać? Wykastrować i niech świadczy darmowe usługi seksualne w burdelach dla bezdomnych :classic_cool:

mądra? dziewczyna pisząca,że chłopak ,,zarabia'' na na siebie praktykach 100-300zł . Skończysz studia? skąd ty to mozesz wiedziec? skąd wiesz jak ci się życie potoczy. Plany mieć to jedno a zrealizowanie ich to drugie ja polecam przemyślenie wszystkich opcji bo za 2 lata może nie być ślubu jak z bajki. Nie życzę ci źle ale pisząc to uważasz sie za poukładana jednak tak nie jest. Masz do tego całkowite prawo bo masz tylko 16 lat. Pamiętaj,że życie nie jest takie jak je sobie wyidealizujesz.Zrozumiesz to już za rok.

Luna613 Jestes złym człowiekiem :( i chyba nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy jak bardzo okrutnym.

Dziewczyna już jest w ciąży i nic tego nie zmieni, a przyjęła bardzo odpowiedzialną postawę. Z jedną uwagę: zbyt optymistyczną. Znajoma zaszła w ciąże w tym samym wieku, zaręczyła się, miała brać ślub w wieku 18 lat bo byli z chłopakiem długo. Rok z haczkiem wytrzymał po narodzinach dziecka. Zbyt obciążone, młodociane związki łatwo się rozpadają.

Za to ja jestem dobra i nieokrutna. Dlatego proszę autorkę o numer jej konta bankowego, na które zobowiązuję się wpłacać co miesiąc pokaźną kwotę na młodych i bobaska. Ponadto przysięgam, iż będę opiekować się maleństwem, gdy młodzi będą w szkołach. A jeśli Fabian okaże się kutasem i odejdzie w siną dal, oddam jej do dyspozycji mojego męża, który ofiarnie będzie gasił żar młodzieńczej piczy :classic_cool:

Jestem pare lat starsza, a jeszcze nie w głowie mi dzieciaki i piluchy. Przeżresz się tym szybko. Naprawde to nic wyjątkowego, nawet robactwo sie potrafi rozmnażać a Ty się podniecasz tym jakbyś jedyna miała rodzić :)

PRZYJELA ODPOWIEDZILANA POSTAWE?????? CO ZA PIEPRZENIE, PRZYPOMINA MI SIE AKCJA Z TYM BOKSEREM NAD KTORYM ROZPLYWALA SIE CALA POLSKA BO ODDAL CORCE NERKE, NIE OSLABIAJCIE MNIE, PRZYJELA TAKA POSTAWE BO MUSIALA, ROBI TAK 95 PROCENT KOBIET, A TY BYS TAK NIE ZROBILA??KAZDA Z WAS !!!!

Gość żałosneee i to jak
nie wytrzymam tak załosne tekst autorka pisze i reszta sławiącego ją chóru. jaka wspaniała cudowna dziewczyna , urodzi dziecko - chwali sie na forum, a za co temu dziecku pieluchy kupisz, mleko?????????? chwalic mozesz sie wtedy kiedy sama durna dupo na to zapracujesz, a nie dziecko urodzisz i dziadkowie kase niech daja. jasne jestes w ciaży musisz urodzic, pokochasz na pewno ale n ie chcwal sie jaka to wspaniała jestes , bo NIE JESTES AUTORKO

Gość hjfdsjytjirdjkjrk
Życzę powodzenia, ale łatwo być odpowiedzialną za czyjeś pieniądze... Niech Ci się wiedzie (Wam), owszem, ale ciąża w wieku 16 lat to naprawde nie jest powód do radości i dumy...

Moja koleżanka zaszła w ciąże w wieku 17 lat. Była pewna ,że da radę, skończy szkołę, pójdzie na studia. Bardzo dobrze się uczyła. W przeciwieństwie do ciebie jej chłopak miał 22 lata i pracował. Mimo pomocy rodziców do szkoły nie poszła. Nie miała na to siły , nie chciało jej się. Całymi dniami siedziała z dzieckiem, podczas gdy jej facet pracował, a znajomi chodzili do kina, na imprezy.Była wykończona psychicznie i fizycznie i gdzie tu by miała jeszcze czas na szkołę i naukę. A co dopiero studia. Ja dziecka nie mam , a muszę sobie nie raz odmawiać wyjścia gdzieś , bo muszę pisać pracę, albo się uczyć do egzaminu. Koleżanka się nie załamała ,że jest w ciąży ,uwielbia dzieci i cieszyła się tak jak ty, jej facet też był wniebowzięty. Chyba przez ten entuzjazm nie wyciągnęła nauczki z pierwszej ciąży i zaszła w drugą. Wiesz jak wygląda jej sytuacja? Z ładnej , dość inteligentnej, ambitnej dziewczyny została zmęczona kura domowa. Ona ma teraz 20 lat. Siedzi całymi dniami w domu z 2 bachorami, nigdzie nie wychodzi bo nie ma czasu. Sprząta, gotuję, jej męża nie ma całymi dniami bo musi ich utrzymywać, a jak już jest to woli spędzać czas z kumplami niż z zniszczoną żoną i 2 wrzeszczących dzieci. Nie ma co się dziwić chłopak jest młody. Nie wierze w takie coś ,że facet który ma 18 lat i jesteś jego pierwszą partnerką seksualną nie zdradzi cię nigdy , nie zostawi. Łatwo cię zdobył, szybko mu dałaś, dziecko. Ludzie tacy jak wy powinni chodzić na spacery, do kina, na imprezy, adorować się, walczyć o względy. Natomiast u was to wszystko jest skreślone. Chłopak ma cię w garści, zrobił ci dziecko, w końcu poczuję że nie musi się o ciebie starać. Przecież go nie zostawisz, bo kto cię weźmie z dzieckiem. Wda się rutyna, będą problemy, a tymczasem hormony buzują, faceci chcą zdobywać , poznawać nowe dziewczyny, imprezować. Myślisz ,że twój jest inny? Mylisz się, każda zdradzona kobieta mówi ' myślałąm ,że on jest inny, był taki kochany i idealny". Przecież on jeszcze nawet nie dojrzał psychicznie i fizycznie, zresztą tak jak ty. W tym wieku wszystko wydaje się piękne i proste, nie znasz jeszcze w ogóle życia. Czas ci to pokaże. W każdym razie powodzenia.

Gość ewella2
moim zdaniem robisz tylko dobrą minę do złej gdy. W przeciwnym razie nie "apelowałabyś" na forum-nie czułabyś takiej potrzeby.Wychodzi na to , że sama siebie chcesz oszukać , chcesz sobie wmówić pewne rzeczy i liczysz na podbudowanie siebie przez innych. Gdybyś była tak mądra i dojrzała na jaką się kreujesz wiedziałabyś jak uniknąć wpadki więc coś koloryzujesz. No cóż , pozostaje mi życzyć szczęścia;)

Gość uczennicccca
blue c. no to tak: Po pierwsze, myślę, że to albo tania prowokacja, lub usilnie szukasz wsparcia i nie za bardzo wierzysz w to, co piszesz. 100000000000000000000% Racji 🖐️

Gość uczennicccca
mila jka zawsze liczysz na komentarze typu jaka to dorosła i mądra jesteś wiem i tak zaprzeczysz daj znać za 2 lata czy chłopak dalej cię kocha podpisuje sie pod tym 🌻

Gość uczennicccca
- chwali sie na forum, a za co temu dziecku pieluchy kupisz, mleko?????????? chwalic mozesz sie wtedy kiedy sama durna dupo na to zapracujesz, a nie dziecko urodzisz i dziadkowie kase niech daja. no teraz to juz chyba wszystko zostalo powiedziane 😴