Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamama26

od kiedy kubek niekapek - i jakiej firmy?

Polecane posty

Gość mamamama26

jaki polecacie i od kiedy?

Gość mamachichi
moja od 5-6miesiąca, najpierw taki z miękkim ustnikiem nuk, a potem avent-troche z niego kapie ale jakoś najlepiej przypasował córci

Gość pozdrznadmorza
My tez tak od momentu gdy syn zaczal siedziec ok 6 mies. My wybralismy tomme tippee i polecam wlasnie tego producenta - maja modele dobrane do wieku dziecka. kupilam kiedys tez canpol ale byl bardzo twardy i nie mial pokrywki. Pamietaj tylko ze musisz wykazac sie cierpliwoscia przy nauce picia :) Nam zajelo to kilka dni ale warto bylo, po czasie trzymal juz sobie sam kubeczek w raczkach i ladnie pil.

my dalismy w 7 miesiacu,ale mleko zawsze z normalnego smoczka (avent) a soki itp z niekapka pil.teraz jest tak samo (14 miesięcy)

Ja nie kupowałam kupka, bo miałam kilka butelek aventu i nie chciałam żeby leżały nieużywane, skoro wydałam na nie tyle kasy. Kupiłam do nich takie ustniki miękkie i uchwyty i przekształciłam butelkę w kubek. Kupiłam to jk mała miała 5 miesięcy, ale dopiero teraz zaakceptowała picie przez ustnik. Wcześniej ołakała jak tylko jej to włożyłam do buzi, a teraz sobie próbuje i ćwiczy,

My dostaliśmy kubeczek NUK jak maluszek się urodził. Kubek jest dla dzieci po 6 mies. ale zaczęliśmy się do niego przymierzać jak mały skończył 4,5, bo karmię piersią i mały nie toleruje butelki. Na początku bardziej sobie dziąsełka masował, ale teraz już ładnie pije.