Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tosia85tosia

duphaston bromergon test lh

Polecane posty

Gość tosia85tosia

Witam, od prawie roku staramy się o dzidziusia. Na początek brałam duphaston na wywołanie miesiączki gdyż nie miałam regularnych cykli. Było ok. po lekach tylko nie udawało się zajsć w ciąże. Wyniki badań były prawidłowe. Więc dostałam clo i bromergo, wtedy się udało jednak po dwóch tygodniach straciliśmy fasolkę ;-( od tamtej pory nie udaje się zajść w ciążę. Zaczęliśmy robić testy owulacyjne LH (nie polecam firmy hydrex) co się okazało jest owulacja jednak w ciąży nie byłam. Ostatnio skończył mi się clo więc brałam tylko bromergo i co się okazało że według testu owulacja następuje. Tylko teraz tak test pozytywny LH występuje 15 dnia tzw. Pik LH po którym to około 24-36 godzin następuje owu. A ja biorę od 16 dnia duphaston, on pomaga zajść w ciążę ale jak ustaliliśmy nie powinno go się brać w czasie owu. I tu może być tego przyczyna. Teraz będziemy robić usg i po owu będę brać dopiero duphaston do kolejnego okresu lub nieprzerwanie przez pierwszy trymestr (OBY BYŁO TO GRUGIE). Bromergon jest bardzo ważny gdyż hamuje prolaktynę która jest potrzebna już w ciąży i jest jeszcze większa podczas karmienia (wtedy się nie zajdzie w ciąże tak natura wymyśliła) podczas stresu którego nie brakuje nam z powodu braku ciąży też jej poziom wzrasta i blokuje wszystko.

Gość sylka3567
Kochana ja takze biore bromegeron i czekam z mezem na dzisiiusia.Staramy sie o tym nie myslec.Ja tylko dopiero 1-y miesiac biore bromeg i jutro ide po nastepny wypis od gina a niewiesz czasem kiedy gin wypisuje badanie na krew czy prolaktyna spadnie czy tez sama musze go pooprosic o skierowanie? Wracajac do Twojego tematu to z prolaktyna jest masakra ale bromeg unormuje to wszystko i bedzie dobrze:) Sorki za błedy jesli sa

Gość tosia85tosia
Według wyników badań miałam wszystko w normie więc nie mam badanej prolaktyny po bromergonie. warto wydać kilka złotych i robić usg owulacji