Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatek-ani

plamienia/ krwawienia przy stosowaniu 3 opakowania tabletek

Polecane posty

Gość kwiatek-ani

Witam. Kończę brać trzecie opakowanie tabletek Yasminelle. Zostały mi jeszcze 3 tabletki, a ja już od dwóch dni mam plamienia i bóle podbrzusza. Od czasu gdy zaczęłam stosować te tabletki krwawienia są bardzo słabe, do tej pory ciężko odróżnić je było od plamień, dopiero w poprzedniej przerwie 7dniowej troszkę się zwiększyły. Ale martwią mnie te plamienia za każdym razem zaczynającej się ok 5 dni przed 7dniową przerwą. Liczę na pomoc;)

wychodzi na to, że te tabletki są dla Ciebie za słabe i nie trzymają cyklu, należałoby zmienić ja na takie z większą dawką hormonów, idź do swojego lekarza i powiedz mu o tych plamieniach a zapewne tak zdecyduje

Gość kwiatek-ani
a jeśli nie tzrymają cyklu to czy ochrona jest taka sama jak wtedy gdy cykl jest prawidłowy??

ochrona jest ok, te plamienia to jedyny skutek takiego nietrzymania cyklu, choć hormonów jest jak dla Ciebie za mało to jednak utrzymują się na stałym poziomie wiec owulacja sie nie odblokuje

Gość kwiatek-ani
dzięki serdeczne za odpowiedż. początkkowo myślałam ze to samo przejdzie, tak jak było t napisane w ulotce ze na początku tak właśnie jest, ale teraz już wiem że jednak muszę zmienić tabletki;) jeszcze raz dzięki

na samym początku może tak być, ale ja sie jeszcze nie spotkalam z tym, żeby do 3 opakowania sie organizm jeszcze do tabsów nie przyzwyczaił

Witam dziewczyny Mam problem i liczę na waszą pomoc, bo nie wiem co mam zrobić. Od 2 lat brałam yasminelle, było ok. W grudniu lekarz zaproponował mi zmianę tabletek na naraya- tańszy zamiennik, zrobiłam przerwę i zaczęłam je brać w pierwszym dniu miesiączki. Stosuję je 10 dni i dzień w dzień mam plamienia, a raczej regularny okres! nie występuje tylko po wzięciu tabletki przez ok3-5 godzin.. Poradźcie mi: mam iść do ginekologa, czy poczekać i może się wszystko ureguluje? z góry dzięki. Pozdrawiam