Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpieczna mama

Jak długo starczył Wam fotelik 9-18 kilo ?

Polecane posty

Gość huuu hhhuuu
a możecie wysłac linka do jakiegoś fotelika co mozna rozlożyć?? tak żeby dziecku sie dobrze spalo podczas jazdy?? mówię o takim większym foteliku np do 18 kg.

bezpieczna mama - właśnie próbuje Ci uświadomić że Twój mały niedługo schudnie, jak będzie miał 2 latka to nie sądzę by ważył więcej niż 13-15 kilo, a nawet jeśli będzie tyle ważył, to dzieci w tym wieku nie tyją już tak bardzo i taka waga może się utrzymywać przez dłuższy okres czasu.

mój synek ma 2 lata i osiem miesięcy i właśnie przesiadł się z fotelika maxi cosi priori (9-18) na maxi cosi rodi (15-36).

sprawdziłam teraz w książeczce - moja ważyła: jak miała 8 miesięcy- 9,800 jak miała rok i miesdiąc 12 półtora roku 13,500 a teraz schudła i waży znowu 12 od jakiegoś czasu zawsze była na 90 centylu, teraz jest na 50

Gość bezpieczna mama
Mamo przyszłej dziewczynki, a czy masz może ten Kiddy Guardian Pro ? Bo z Twojego opisu to mi wygląda na ten. Aneczko, to mój ma podobnie z wagą, co Twoje dziecko w tym wieku.

Gość Alllexa
A co byście mi poleciły...moja mała ma 20mcy i wazy 15,5kg. W foteliku 9-18 wyglada, ze tak powiem smiesznie, jest jej niewygodnie, wyglada jakbym ja tam na sile wcisnela:/ Nie jest gruba, bo jest do tego wysoka, wiec sie rozlozylo. Mysle o Britax Evolva lub Nania Imax. Maja po 3 w testach. Teraz zaluje,ze kupilam fotelik do 18kg. Mam Roemer King Plus i Britax Eclipce i sa za male:/

Gość pingwinnn
są jeszcze takie od 9-25 kg, i w nich tej jest kilka pozycji łącznie z lezącą... moja córa ma prawie 3,5 roku i jeździ w takim 9-18, a drugi mamy 9-25, waży 15 kg i mysle ze ten mniejszy spokojnie jej posłuzy jeszcze z rok :)

Gość WIOSNA!!!
BRAĆ WÓZKI I NA SPACER ŚMIGAĆ!!!

Gość muszelkaa
A ja właśnie kupiłam fotelik 9-36 kilo! i powiem Wam że jestem mocno zadowolona, bałam sie na poczatku ale sprzedawca nam pokazał jak on się powiększa - na wysokość i jeszcze na szerokość i spokojnie nawet spore dziecko w kombinezonie czy kurtce zimowej wejdzie jak nic. fotelik Jane Montecarlo - bardzo bezpieczny i fajny tez z wyglądu no ale to że tak "rosnie" to mnie zaskoczyło bo myślałam, że foteliki tylko do góry rosną :)

Gość fejsssssssss
Różnica polega na tym 9 -18 kg do 4 lat. 9 - 36 kg do 12 lat 15 - 36 kg tez do 12 lat... Tylko ten 9 - 36 rozkłada się np Britax a 15 - 36 to na pasy zwykłe i się nie rozkłada

Gość sallamandra
Ja mam romer 0-18kg. corka zaczela.w.nim jezdzic,kiedy miala 9 kilo-w wieku pol roku -i on mi sie dla niej wtwdy wydaal przeogromny. Dziecko 9-12 kilowe to jest jeszcze dzidzius w zasadzie. a 36-kilowe to duzy byk. jakos nie umiem aobie wyobrazic,zeby byl fotelik,ktoy umie zaspokoic potrzeby w tak.duzym przerziale wagowym.

Gość sallamandra
Sorry -mialo byc mam 9-18 kg

Gość feeeejjjjjjssssss
Salamandra - A ja sobie wyobrażam taki fotelik. Na początku tez mi się wydawało że taki 9-36 jest zły. Może nie koniecznie całkiem od tych 9 kg. Ale tak dla 12 kg jest ok. To się zdejmuje, to reguluje i jest ok dla większego dziecka

Gość do salamandry słówko :)
@salamandra, jasne że jest są takie foteliki , ja przynajmniej jeden znam i bez problemu mogę napisać że i dziecko 9 kilowe i 12 letnie da rade:) Sprawdx sobie w necie JANE MONTECARLO Sam fotelik jest od 15 do 36 kilo , ale jak sie zastosuje z taką przednią poduszka ochronna to można używać go właśnie od 9 kilogramów. Z tą poduszka dziecko jest tak fajnie otulone ze wydaje się być mega bezpieczne. no ale najważniejsze co Ci chciałam napisać- montecarlo ma kilka poziomów regulacji zagłówka na wysokość ale tez rozszerza sie na boki w części zagłówka i lędźwiowej więc po prostu "rośnie" z dzieckiem na wszystkie strony. nie ma więc obawy, że dziecko wyrośnie albo w nim zginie jak jest jeszcze małe :) pozdrowionka :D lenka

Gość pawie_piórko
u nas sprawdza sie graco NAUTILUS nawet 9 - 36 kilo Synek ma już 5 lat, waży w tej chwili 19 kilo i mieści się bezproblemowo Fotelik wygodny , fajny, łatwa w wyczyszczeniu tapicerka, jest gdzie włożyć kubeczek ja mysle że warto pomysleć o takim jednym właśnie juz od 9 do 36 kilo bo szkoda wymieniać fotelik jak mozna mieć jeden do końca

Gość basia.baśka.barbara
Ja sie zastanawiam własnie nad wyborem fotelika w tym przedziale Mysle nad Graco COAST Oglądałam go w sklepie i wydaje sie że spełnia moje oczekiwana Zastanawiałam się nad takim 9-36 ale w końcu zdecydowałam sie na taki bardziej dopasowany do dziecka, moja córcia to wczesniaczek, malutka, drobniutka to taki wielogrupowy mógłby być za duzy dla niej na teraz

Gość zyta zyta zyta
Coast to dobry wybór Ja mam go od miesiaca Nasz maluszek go pokochał od razu, my też

My mamy maxi cosi toby-(9-18kg)- synek kończy 3 lata za 2 mies- waży jakieś 17 kg- ale jeszcze sie mieści spokojnie- więc może na wiosnę wymienimy na nast