Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Likka 36

oropeda....usg bioderek

Polecane posty

Gość Likka 36

mamusie poradźcie proszę. Zapislam corke do ortopedy na pierwsze badanie stawów biodrowych i usg. MKLilkala bedzie miala rowno 7 tygodni.... dzis uslyszalam taka opinie, ze to pozno, zaznaczam iz jest to wizyta prywatna i tak musialam czekac kilka dni na umowienie wizyty. Kiedy wy bylyscie ze swoimi pociechami u ortopedy>>??

Gość Likka 36
????

Gość zmija kawonska
a co to za oryginalne imie MKLilkala??

Gość Likka 36
hmmm no znajomii wokól mwią, że nie dopilnowałam i powinnam pójść w miedzy 4 a 6 a ja jak pojde bedzie zaczynala 7 tydzien i niby za poźno- dlatego tez pytam Was kiedy Wy byliscie...

Gość Likka 36
kurcze ale napisałam.... miało być Lilianka......

Gość Bella Bella
ja byłam w trzecim miesiącu bo nie było miejsc i nikt nie miał nic do tego

Gość wezel chlonny
ja jak wychodzilam ze szpitala to mi neonatolog mowil zebym poszla pomiedzy 3 a 4 tygodniem, to bylo 3 lata temu, ale muse ze sie nie zmienilo duzo od tego czasu

ja mam wyznaczona date na 3 marca, panstwowo, taka wizyte wyznaczono mi w dniu porodu, moja mala wowczas bedzie miala pelne 3 miesiace,

Gość Stycznioowkanksjdhxood
Ja bylam z corka jak miala miesiac . Ale Ortopedka powiedziala ze sie pospieszylm teraz mala ma ponad rok i idziemy dopiero na USG wczesniej nie mielismy wogole

Gość Likka 36
a to w takim razie nie bede sie przejmowala opiniami innych . Pojde w tym 7 tygdniu i juz

jesli wszystko jest wporzadku z bioderkami to 7 tygodni jest ok ale jesli jest dysplazja albo inna dolegliwosc to im wczesniej tym lepiej juz po 3 tygodniach nAJLEPIEJ

Gość Likka 36
to prywatna wizyta

Gość Likka 36
a skad mam wiedziec ze ma dysplazje

no wlasmie o to chodzi ze nie wiesz i sie nie dowiesz poki nie zrobisz usg

jesli zaniedbasz a bedzie cos nie tak to leczenie bioderek trwa bardzo dlugo

Gość Likka 36
no trudno prywatnej wizyty i tak juz nie przyspiesze wiec musze poczekac i miec nadzieje ze nie bedzie miala tej dysplazji

Gość moja siostra dopiero dostała
skierowanie na badania, a jej córeczka skończyła 3mce , wizytę udało się jej umówić na koniec stycznia to już prawie 4mce będzie miała, nikt nie powiedział w rejestracji że to za późno

Gość absolutnie nie jest za pózno
ja byłam na wizycie jak mała miała 8 tygodni , nastepna wizyte powinnas miec za 6 miesiecy , wiec jak dla mnie wcale to nie jest za pózno

Gość sdtyuiaaaa
Z synkiem byłam na wizycie jak miał 8 tygodni. Córka 7

Gość mama przyszlej dziewczynki
jesli jest podejrzenie ze dziecko moze miec dysplazje to lepiej jak najwczesniej bo jesli jest duza wada to leczenie bedzie przebiegalo szybciej natomiast zaleca sie w okolicach 6 tygodnia bo do 6 tygodnia dziecko moze miec wade Ib i ona sama sie naturalnie zmienia w prawidlowe biodra Ia my natomiast jak sie corcia urodzi to idziemy do ortopedy zarazpo wyjsciu ze szpitala bo nasz synek mial dysplazje i unas to rodzinne(dysplacja jest genetyczna) dlatego musimy jak najszybciej

Gość onesama
moja corcia miala robionew 3 dobie w szpitalu, a potem kazano zglosic sie na kontrole w 16 tygodniu

Gość Never_give_up
Nasza Oliwcia też niestety genetycznie jest obicązona dysplazją. Chodzimy do bardzo dobrego ortopedy i na usg bioderek do Luxmedu w Warszawie, bez zbędnych skierowań. Rodzinna wysyłała nas do ortopedy po skierowanie, masakra... a tak zapisalismy sie i od reki praktycznie mamy terminy.