Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjokjndkasfge

gotuję sos,pomocy!!!

Polecane posty

Gość kjokjndkasfge

zaczęłam robic sos,mięso wieprzowe pokroiłam w kostkę zasmażyłam na patelni i dodałam cebulę.razem dusiłam na patelni i teraz przełożyłam to do gotującej sie wody. co mam dalej robić,jak dokończyc żeby było smaczne i miało konsystencje sosu???

Gość Tak cię koledzy w szatni
Zagęść śmietaną

Gość a poco
przelozylas do wody

Gość kjokjndkasfge
tylko i to wystarczy,bez zasmażki żadnej???

Gość a poco
powinnas zagescic na patelni,do miseczki 2 lyzki smietany,i troche maki,rozmieszac i wlac do duszonego miesa

Gość gfbsbswr
no wlasnie po co przelozylas do wody zeby gulasz byl dobry njapierw msuisz mocno obsmazyc mieso (wrzucajac na bardzo goracy tluszcz) zeby bylo az brazowe potem dodac duzo cebuli (jesli to ma byc sos taki tylko z miesa) i smazyc z cebula, zalac bulionem i dusic jesli ma byc z warzywami (marchewka,papryka, pomidorami) to dodajesz to zamiast wody i patrzysz czy ma odpowiednio duzo wody zeby sie dusic

ok 3 łyżki mąki pszennej wymieszać z zimna wodą. Wymieszać żeby grudek nie było i wlewać powoli do garnka mieszając. W ten sposób zagęścisz ja dodaje do tego też kostkę pieczeniową albo grzybową. Smacznego :)

Gość a poco
jak bedzie za geste dolac troszke wody:)powodzenia:)

Gość gfbsbswr
jesli odpowiednio duzo dasz cebuli i bedziesz dlugo dusic to cebula sie rozpadnie i naturalnie zagesci sos (tylko nie dawaj duzo bulionu czy wody)

Gość kjokjndkasfge
ok,to ja lecę robić, dzieki,obiad mi uratowaliscie:)

Zależy jaki sos robisz. Ja jak mięso jest już dobrze usmażone to wrzucam do gotującej się już wody razem ze wszystkim co zostalo na patelni calym tluszczem itd. potem dorzucam wedle smaku pokrojoną paprykę, ogórka jak kto woli i jak jest dobre to zaciągam specjalnym zaciągaczem do sosów (są w sklepach do ciemnych i do jasnych sosów, w proszku albo w kuleczkach i nie psują smaku) jak nie mialam tego to trochę mąki ze śmietaną w sloiku mieszlaam, żeby grudek nie bylo i zaciągalam tym jednak mogą Ci się od tego kluchy porobić a im więcej dodasz tym smak gorszy może być.