Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kajannna

długotrwała gładkość

Polecane posty

Witam. Od zawsze depilacja spędzała mi sen z powiek. A zaczęło się od zwykłej maszynki - pełno zacięć i blizn. Krem do depilacji nie usuwa dokładnie włosków. Kolejnym krokiem była penseta. Przecierpiałam, powyrywałam wszystkie włoski (chodzi mi o wzgórek łonowy) ale i to zostawiło z początku czerwone plamki. Na dodatek włosy odrastają w różnym czasie, na dodatek krótkie są widoczne, ale niemożliwe do wyrwania. Już nie wiem co mam robić, ani golenie, ani wyrywanie nie daje efektów, żadna technika mi nie odpowiada. Jak sprawić by być gładką, bez zaczerwienień i włosków? Czy wy jesteście zawsze "gładkie"?

Gość Jackass
dziewczyna która pęsetą wyrywa sobie włosy łonowe jest głupsza od małpy

Gość no wlasnie bo?
skoro nic innego nie skutkuje to jest glupia dlatego wlasnie?

Gość mam ten sam problem niestety
ja nawet pojechałam sobie miejsca intymne depilatorem no i mialam pełno wrośniętych włosów

Gość cholerne wloski
ja przez techolerne wloski mam brzydkie blizny ;/

Gość jestem sobą...
Ja sobie depiluje depilatorem elektrycznym hypoalergicznym po całości. Boli ale daję radę. Ostatnio tylko się zdenerwowałam bo mam krostkę: tzn. zaczerwienienie punktowe i mi nie schodzi od dwóch dni. Może mi włosek wrósł... ale miałam tak dwa tyg temu i minęło po tyg. Tak to nawet zaczerwienie mi w kilka godzin schodzi. Lepsze to niż maszynka do golenia. Muszę teraz właśnie cierpieć męki depilatorowe przez to, że dostałam super alergię na maszynkę i krem depilujący. Nawet bliznę mam wielkości 2 mm przez maszynkę do golenia. Odwiedziłam rzeszę lekarzy i wydałam na środki lecznicze też niezłą sumę :( Teraz chociaż mam spokój i ból to dla mnie nie problem w porównaniu do tej alergii jaką miałam przez jednorazówki.

Gość uuugas
niestety po wyrywaniu włosków też mam plamki ;x na dodatek mam jedną dużą krostke, próbowałam wydobyć prawdopodobnie wrośnięty tam włosek, ale tylko rozwaliłam ranę i to parę razy ;xx ohyda, kompletnie nie wiem co robic ;x

Gość jkjjjkkkk
niestety tez mam taki problem i powiem ze musialam wybierac - albo gladkie przez 2 dni a potem wrastanie,rany i krosty - czyli depilator, albo szczecinka wyczuwalna przy dotyku,ale niewidoczna - golarka elektryczna. Nie mam faceta, nikt mnie nie dotyka wiec uzywam golarki elektrycznej,chyba tez nazywa sie to trymerem