Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrish

Jak długo każda z was czekała na ciążę po odstawieniu pigulek ?

Polecane posty

Gość Patrish

Zdecydowałam sie odstawić tabletki miesiąc temu zaczynam drugi cykl i niestety miałam swoje pierwsze rozczarowanie bo miałam Nadzieje ze uda mi się zajść w ciążę za pierwszym razem choć wiem...to zadkosc ! Jak to było z wami ?

Gość filifi
Z moją pierwszą ciążą było tak że odstawiłam tabletki po trzech latach i w pierwszym cyklu mi się udało.A teraz staram się o drugie dziecko,tabletki brałam niecały rok,27.12.2010miałam@ i teraz czekam,jest to mój pierwszy cykl starań.

Gość filifi
Przed ostatnią @ byłam u lekarza i powiedział,że od razu po odstawieniu jest największe stężenie hormonów i są duże szanse że się uda,tylko to czekanie jest najgorsze.

Gość Patrish
Masz racje filifi ! Ja to Jestem strasznie niecierpliwa Miałam taka nadzieje ze uda się W pierwszym cyklu... 3 mam Kciuki za nas wszystkie :)

Gość Patrish
Pani Tasmanowa mam pytanie byłaś pewnie u lekarza bo z tego co wiem to po roku starań można uzyskać pomoc od lekarza co ci poradzili i czy dostajesz jakieś tabletki cokolwiek?

byłam u lekarza po roku.Ale jedyne co mi powiedział to ,że trzeba cierpliwości ,że każda z nas ma inny organizm.Nic sensownego mi nie poradził poza tym żebym zbadała tarczycę .

Gość Patrish
Z tego co wiem to dają Kobietom rożne leki pomagające w płodności Hormony czy tez inne dokładnie o niewiem ale Może powinnas zmienić lekarza Próbować rożnych rozwiązań napewno to niezaszkodzi

a taki mam zaiar bo sie zraziłam do tego lekarza .Przepisał mi najpierw tabletki po ktorych przytyłam kolo 10kg a teraz jeszcze takie porady:/

Gość Patrish
Na co czekasz ? Smigaj do innego lekarza nie trac czasu bo napewno niedługo upragniona ciąża przyjdzie ! Napewno ci poradzi Coś sensownego a mialas jakieś Badania czy to za wcześnie ?

Gość czekolada mleczna toffii
Dziewczyny ja brałam 6 lat tableltki, odstawiłam, bo miałam migreny i .... nawet nie zdąrzyłam dostać miesiaczki po odstawieniu bo zaszłam w ciaze od razu! wiec głowa do gory i najwazniejsze NIE PRÓBUJCIE NA SIŁE ZAJSC W CIAZE! BO IM BARDZIEJ BEDZIECIE SIE STARAC TYM MACIE MNIEJSZA SZANSZE NA ZAJSCIE! :)

Gość Patrish
Masz racje! Jak ja bym tak chciała zapomnieć ze się staram żyć swoim życiem niemyslec o tym Ze chce już być w ciąży i jednego dnia się obudzić i być w ciąży bez tego meczacego oczekiwania ! Ale ja tak niepotrafie :( każda z nas ciagle o tym myśli czeka na owulacje potem czeka na @ lub nie i tak czas leci... Ja wiem ze ja dopiero jestem po Miesiącu starań ale już mnie to Męczy bo przyszedł nowy cykl i Nowe nadzieje ...

Gość czekolada mleczna toffii
Trzymam za was kciuki, ja tez w pewnym momencie staralm sie o dziecko i nie moglam zajsc,nerwy,stres, zły...ale w sumie dobrze sie stało,bo rozstalam sie z moim partnerem, a teraz zmoim obecnym jest inaczej, chcielismy dzidziusia, ale tak za rok, bo w tym roku koncze studia, cieszylismy sie z seksu,kochalismy sie kilka razy dziennie z miloscia i fantazja nie myslac o ciazy i sie udało w 2 dni ;) wszystko zalezy od waszego nastawienia, to jest bardzo trudne wiem, ale zmiana sie opłaca GWARATNUJE WAM TO ;)

Gość filifi
Ja również trzymam kciuki,dajcie znać jak wam się uda ,ja będę wiedziała ok.24.01,bo wtedy powinnam mieć @ no i mogę zrobić test.

Gość filifi
Zapomniałam jeszcze dodać,że mi jeden lekarz to powiedział,że nigdy nie będę mieć dzieci miałam wtedy 19lat i chociaż wtedy o dzieciach nie myślałam to przeżyłam szok,poszłam do innego powiedział,że nie jest najgorzej mogą być problemy ale ciąża możliwa,mam zespół policystycznych jajników.Ale jak wcześniej pisałam z pierwszą ciążą problemów nie miałam.

Gość Patrish
Dziewczyny dziękuje wam za miłe Słowa :) wiem ze każda z nas bedzie w ciąży w swoim czasie! Filifi 3mam kciuki żeby się Udało tym razem daj znać 24.01 będę czekać ! Ja dwa dni temu dostałam @ wiec zaczynam nowy cykl wiec jeszcze mam cały miesiąc :( ale jak mówicie Postaram się za dużo o tym myśleć i nie żyć tylko Ciąża cały miesiąc ! Już to widzę jak mi się to Uda :/ tylko to mi narazie w głowie ...

Gość Patrish
Pani tasmanowa daj nam znać jak Tam nowy lekarz ja czytałam na innych forach ze Własnie dużo zależy od lekarza! Naprawdę Dobry lekarz jest w stanie pomoc! 3mam Kciuki dziewczyny!

Gość filifi
Patrish na pewno się uda,ale wiem co czujesz,a jeśli mogę wiedzieć ile masz lat,bo ja 26,lekarz powiedział żebym nie zwlekała i czym prędzej postarała się o dziecko,i nie czekała do 30-stki.

Gość Patrish
Ja mam 24 lata, ale u mnie pierwsza nieudana próba i już sie załamałam! Teraz Mi lepiej ja poprostu niechce długo czekać:( ja tez uważam ze te kobiety co Czekaja do trzydziestki żeby mieć Dzieci popełniają duży błąd ja tez gdybym wiedziała ze po pigulkach niebede Mogła od razu zajść w ciążę to wcale bym ich nie brała ! Lekarz jakoś o tym niewspomnial przepisujac mi pigułki...

Gość filifi
Nie załamuj się i przede wszystkim nie poddawaj się to dopiero jedna próba,mi to tabletki pomogły,pamiętam że rok temu był taki czas że się staraliśmy wtedy tabletek jeszcze nie brałam i przez trzy miesiące nic i do tego potwornie obfite okresy,no a teraz zobaczymy.Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to też miałam 24 lata,to naprawdę najlepszy czas.Ja już nawet w nocy nie mogę spać,za dużo o tym myślę,a jeszcze mąż codziennie pyta czy już wiem,on strasznie chciałby mieć syna,bo córeczkę już mamy.

Gość Patrish
Ja poprostu jestem niecierpliwa :) super sie masz my chcemy mieć córeczkę bo sami chłopcy w rodzinie się rodzą :) chcemy rodzince Przynieść odmianę :) a Ty jak już masz Jedno to napewno szybciutko będziesz Mieć drugie :) ale ci zazdroszczę :) a powiedz mi jak tam pierwsza ciążę przeslas ? Jak Się czulas ?

Gość Patrish
Ja poprostu jestem niecierpliwa :) super sie masz my chcemy mieć córeczkę bo sami chłopcy w rodzinie się rodzą :) chcemy rodzince Przynieść odmianę :) a Ty jak już masz Jedno to napewno szybciutko będziesz Mieć drugie :) ale ci zazdroszczę :) a powiedz mi jak tam pierwsza ciążę przeslas ? Jak Się czulas ?

Gość filifi
Byłam w szoku że tak szybko mi się udało,schudłam na początku 3kg,ważyłam47kg,wymioty,brak apetytu,to było straszne ale trwało tylko 3 miesiące,w piątym miesiącu trafiłam do szpitala(na tydzień),miałam plamienia i to zostało mi prawie do końca ciąży,lekarze straszyli że urodzę za wcześnie a urodziłam 3 dni po terminie.Ogólnie nie było tak źle,urodziłam sama,ale o porodzie nie będę pisać,każdy przechodzi go inaczej,dla mnie poród był bardzo ciężki,wtedy myślałam że nie zdecyduje się na drugie dziecko ale jak widzisz wszystko da się przeżyć.

Gość eta.05
Patrish, wiem co czujesz, bo ja miałam dokładnie identycznie. Odstawiłam tabletki w czerwcu i oczywiście od razu rozpoczeliśmy starania. Byłam pewna, że uda się w pierwszym cyklu, a tu nic... w drugim już byłam przekonana na 100%, szczególnie, że kochaliśmy się po kilka razy dziennie, szczególnie w dni płodne, niestety... zdołowałam się strasznie, nie potrafiłam o niczym innym myśleć. Teraz mamy styczeń i nadal nic. W grudniu byłam u lekarza, powiedział, że kilkanaście procent szans na ciążę, od razu najlepiej robić laparoskopię. 27 idę do drugiego lekarza, wyszukałam go starannie - musi mi pomóc, to jest niemożliwe, przecież w dzisiejszych czasach jest tyle możliwości...

Gość eta.05
najważniejsze nie załamywać się i mieć nadzieję. Mnie pociesza fakt, że zarówno moje mamie jak i siostrze lekarze powidzieli, że nie będą mieć dzieci. Moja mama ma 2 córki, siostra 2-letnią córkę :))

Gość Patrish
Eta niejest zle ja wyczytalam ze większość kobiet zachodZi w ciążę po 6 miesiącach starania mniej po 3 miesiącach, no a reszta Do roku Wiec to jest normalne podobno dopiero jelsi po roku nieuda sie zajść to lekarze pomagają bo nawet jeśli para jest plodna to materiał genetyczny mężczyzny może być słaby wiec potrZebuje diety itd lub pobudzenie jajnikow u Kobiety wiec bedzie dobrze ! 3 mam za Ciebie kciuki dziękuje za Wypowiedz :)

Gość Patrish
Po za tym dodam iż mam znajoma która 10 Lat nieumiala zajść w ciążę wiem Ze to sporo i ze zalamalabym Się takim czekaniem :( ale teraz ma trójkę dzieci! Wiec tak jak mówisz, wszystko jest możliwe :) po za tym mowilas ze kochaliscie się w plodnie dni kilka razy dziennie a slyszalas ze najlepiej jest tylko raz dziennie bo własnie przez częste kochanie materiał mężczyzny jest słabszy Wiec może mialas dużo plniczkow ale żaden z nich niedotrwal do jajeczka próbuj innych taktyk! Ale wieże ze obry lekarz ci Pomorze :)

Gość Patrish
Sorki za błędy ale używam internetu z mojej komórki wiec zle mi się pisze :)ja Wiem tylko jedno ze żałuje ze brałam tabletki gdybym tylko wiedziała ...

Gość eta.05
Ja brałam tabletki 12 lat z jedną przerwą i też bardzo żałuję. Kiedyś, jak robiłam test ciążowy, to modkiłam się, żeby nie byc w ciąży... dzisiaj modlę się, żeby byc. Ale wiesz jak to jest, zawsze wszystko jest ważniejsze, najpierw liceum trzeba skończy, później studia, do tego ciężkie, później praca, później aplikacja, ciągle coś... wszystko ważniejsze. Teraz mam 27 lat i już bardzo chcę miec dziecko, to jest moje jedyne marzenie, wszystkie inne rzeczy zeszły na dalszy plan :( Ja mam wizytę 27 u lekarza, ciekawa jestem co mi powie, czy taką samą diagnozę postawi jak poprzedni lekarz. Poprzedni mnie trochę zirytował, bo byłam u niego 6 miesięcy wcześniej i słowem nie wspomniał opolicystycznych jajnikach, wręcz powiedział, że wszystko jest ok, a teraz jak poszłam do niego z konkretnym problemem trudności zajścia w ciąże, nagle postawił taką diagnozę.