Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cartusia

Nasze radości i smutki z bycia mamą po raz pierwszy, miejsce na "wygadanie sie"

Polecane posty

Gość ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
3,14159 26535 89793 23846 dostjesz ode mnie 10/10 za szczerosc!!! :D

Gość ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
"Tak naprawde to ma 6 tyg a my ja tylko werandowaliśmy, bo mielismy zakaz wychodzenia na dwór." :o Co? Zakaz? Kto wydal? Werandowanie to groteskowy wymysl z czasow PRL. Dzieci na calym swiecie lacznie z Polnoca wychodza od urodzenia! "Jutro jak nie bedzie padal deszcz chcemy sie wybrac na konkretny i spacer" W deszcz spacery sa najzdrowsze, bo jest najlepsze powietrze. Gdzie ty sie wychowalas na Boga? "jak mam ubrac małą- myslalam tak: body z dlugim rekawem, na to kaftanik, spiochy z pluszu, spodenki z pluszu i bluza dresowa z tego samego materialu na to kombinezon, oczywiscie cienka czapeczka i na to grubsza." Wlasnie sie zalamalam... :o Serio. TO DLATEGO JEST CHORA. To dzieco sie poci na tym smiesznym werandowaniu i wysycha. EWO, APELUJE DO CIEBIE O ROZSADEK I NA LITOSC BOSKA PRZECZYTAJ CHCIAZ JEDEN PODRECZNIK DOTYCZACY PIELEGNACJI NIEMOWLAT!!! NIE Z LAT 80! I NIE SLUCHAJ BABC!

Gość cartusia
Hej widze, że sie rozpisałyście:) fajnie:) ewwwssaaaa ja mojego ubieram w body, kaftanik i spiochy na to kombinezon i ciepla czapeczka jedna bo kombinezon ma kapturek wiec leży na kapturku dodatkowo, albo zakładam mu body i taki troszke cieplejszy pajac i kombinezon. Mysle, że tak jak Ty mówisz dla dziecka będzie za ciepło tym bardziej ze w wózeczku stawiasz przeciez budke i przykrywasz kocykiem. Z tą samotnością jak dziewczyny piszecie to rzeczywiście nie zazdroszcze, wiadomo szczególnie początki macierzyństwa są ciężkie i ze wszystkim musicie sie zmagać same.

Gość eeewwwssa
do ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,., "Tak naprawde to ma 6 tyg a my ja tylko werandowaliśmy, bo mielismy zakaz wychodzenia na dwór." Co? Zakaz? Kto wydal? Werandowanie to groteskowy wymysl z czasow PRL. Dziecina calym swiecie lacznie z Polnoca wychodza od urodzenia! -odp. Moja córka to wcześniak... po wyjściu z porodówki, wróciliśmy po 3 dniach na oddzial dzieciecy z ciężką zoltaczka, spedzilismy tam długi okres czasu. Potem kolejny pobyt w szpitalu( nie bede sie rozpisywala z jakiego powodu) jednakze to było przyczyna, iż dopiero teraz moglismy wyjsc na spacer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "jak mam ubrac małą- myslalam tak: body z dlugim rekawem, na to kaftanik, spiochy z pluszu, spodenki z pluszu i bluza dresowa z tego samego materialu na to kombinezon, oczywiscie cienka czapeczka i na to grubsza." odp.owszem za grubo- ale jestem mloda mama niedoświadczona... dlatego tutaj pytalam jak mam ubrac!!!! kto pyta nie błądzi Wlasnie sie zalamalam... Serio. TO DLATEGO JEST CHORA. To dzieco sie poci na tym smiesznym werandowaniu i wysycha. - odp. moja córka nie jest chora ani nie byla!!!! wczesniej pytalam o katarek bo córce "chrupotalo"w nosku - teraz juz wiem , ze to tzw sapka EWO, APELUJE DO CIEBIE O ROZSADEK I NA LITOSC BOSKA PRZECZYTAJ CHCIAZ JEDEN PODRECZNIK DOTYCZACY PIELEGNACJI NIEMOWLAT!!! NIE Z LAT 80! I NIE SLUCHAJ BABC! odp- nie mam na imie Ewa!!!! nie slucham babć, od niedawna jestem mamą i wszystkiego powoli sie ucze! tak wiec swoje wywody zachowaj dla sibie i nie pouczaj...

Gość cartusia
ale tu cichutko... ewwsssaa nie martw sie i nie denerwuj, ja też mam mnóstwo wątpliwości i pytań i od tego są też te fora, nie ma sie co pouczać w taki sposób ani z góry kogoś osądzać, że źle ubiera akurat w tym przypadku swoje dziecko, wiadomo, ze kazda kochajaca matka chce jak najlepiej. Samuelle napisz jak Twoj synek?? i jak Ty sie czujesz?? Moj od wczoraj jest jakis marudny caly czas by na rekach byl a i to czasami nie pomaga, nie wiem moze to ten skok rozwojowy?? wiecie cos na ten temat?? dzisiaj udalo nam sie wyjsc na spacerek ladne sloneczko bylo:) a teraz za chwile oszaleje!! sasiedzi nad nami maja remont!!