Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość picccasso

housing benefit

Polecane posty

Gość picccasso

wynajmuje 2 bedroom za 350 funtów na tydzień jestem pracujacym rodzicem( jedno dziecko praca na pół etatu)czy może mi ktos powiedzieć ile mogę dostac dofinansowania przy łącznym dochodzie wraz benefitami 950 funtów jest w stanie mi ktos coś powiedzieć bo w one shop stop nie umieli mi oszacowac tego

Gość dffdfd
wejdz na strone lokalnego councilu , powinnas tam znalezc house benefit calculator

Gość question nr 3
Czy mozna dostac housing benefit wynajmujac tylko pokoj ???

Gość asosyta
Jak masz umowe na ten pokoj to mozna.

Gość hausben
moim zdaniem dostaniesz calosc i zwolnienie z council tax ps.gdzie sa takie tanie mieszkania/???

Gość picccasso
to wcale nie 1500 .4X350 to 1400 mieszkanko jest niedaleko liverpool street obawiam się ze całości napewno nie dostanę dofinansowania bo max council w tym rejonie dopłaca tylko 300 funtów na tydzień do 2 bedroom

"obawiam się ze całości napewno nie dostanę dofinansowania bo max council w tym rejonie dopłaca tylko 300 funtów na tydzień do 2 bedroom " wiec zostaje ci 50 funtow tygodniowo do zaplacenia to wcale nie takie "tylko 300" to "az 300" !!!!

Gość ja place 83 funty tygodniowo
za 1-bedroom i council doplaca 53.87 tygodniowo, zarobki ok.500 funtow miesiecznie, tax credit 545 funtow i child benefit 80 miesiecznie

nie mam zwolnienia z council tax

gdzie jest taki drogi wynajem, to chyba londyn?

Gość kapary
to strasznie drogo... ja za domek 1 bedroom płacę 350 ale miesięcznie :)

Gość picccasso
tak to Londyn a wiadomo że ceny londynskie nie mają przełożenia na inne miasta UK

Gość Zastanawia mnie
w jaki sposob oplacasz mieszkanie za 1400 funtow miesiecznie przy lacznych dochodach z benefitami 950 funtow????

Gość picccasso
jestem w trakcie przygotowań do jego wynajmu i próbuje oszacować ile council jest mi w stanie pomóc

Gość hamynga
Hmmm...nie wiem ja jest u ciebie ale u mnie council czepia sie osob, ktore maja nizsze dochody nz czynsz :O Bo zliczaja wszystko i zadaja udokumentowania z czego do tej pory placilas. Jezeli jestes samotnym rodzicem to moga cie przeswietlic czy z kims nie mieszkasz. A tak na marginesie, jak jestes w stanie utrzymac siebie i dziecko jezeli wydatki masz wieksze niz dochody???

Gość no jak to jak
pewnie pracuje na czarno i reszty nie wykazuje

Gość picccasso
nie pracuje na czarno ani też nie mam zamiaru mieszkać z kimś więcej niż moje dziecko.Do tej pory wynajmowałam pokój 2 osobowy i pracowałam na pełny etat od kiedy dziecko dołączyło do mnie musze mu zapewnić osobny pokój dlatego musze wynająć mieszkanie. prosze nie generalizowac i doszukiwać się oszust z mojej strony bo takowych nie ma.

Gość moim zdaniem.........
nie dostaniesz HB jezeli twoje wydatki maja przewyzaszac dchody. Czynsz, council tax, rachunki, jedzenie, ubrania. Nie dasz rady. Szukaj czegos tanszego albo zmien miejsce zamieszkania. Przypuszczam ze za prace jaka wykonujesz na tzw: prowincji zarobisz tyle samo a zycie bedziesz miala tansze. Nie dasz rady dziewczyno, puknij sie w glowe!

Gość hausben
o kurcze pomylilo mi sie myslalem ze 350 na miesiac nie ma mowy, nie zaplaca, kazdy by tak chcial, wynajac sobie fajne mieszkanie blisko centrum, pracowac na pol etatu i niech placa.oni tez juz nie tacy glupi swoja droga, ludzie to maja czelnosc!! a inni musza zapieprzac zeby zaplacic za mieszkanie

Gość mamamalejdzidzi
a wiecie może jak to jest z oszczędnościami? niby można mieć na kontach do 16tys..czy ktoś ma tyle i hb dostał?

Gość picccasso
łatwo Wam sie wszystkim mówi jak się jest samotnym rodzicem to jak mozna iśc do pracy na pełny etat jak musisz zaprowadzić dziecko do szkoły na 9 i odebrac je 0 15.30? kto ma odebrac to dziecko jak nie ma nikogo prócz ciebie? skąd wziąć większe dochody jak nie masz kiedy iść do pracy bo musisz dzieckiem się zajmować bo przecież 7 latka nie zostawisz samego? zanim wydacie opinie zastanówcie się jak to technicznie mozliwe , przecież się człowiek nie rozdwoi, a na dodatek ja nie mam żadnej rodziny rodzice dawno temu umarli a rodzeństwa brak....jak jesteście tacy mądrzy to dajcie mi rozwiązanie jak zwiększyć dochody????a swoją drogą by nie narazić się departamentowi do spraw dzieci muszę dziecku zapewnić swój pokój ...

Gość anna ...............
a co z ojcem dziecka? zyje?

Gość picccasso
ojciec dziecka >>>miał sprawę związku z art. 207kk wiec o czym my mówimy...sąd pozbawił go praw rodzicielskich i zakazał kontaktów z dzieckiem

nie wiem, co to ten artykul. nawet ojciec pozbawiony praw, ma obowiazek placic alimenty. jesli zrobil cos powaznego, to nie widzialas jakim byl czlowiekiem zanim zdecydowalas sie na dziecko z nim?

Gość picccasso
ileż to kobiet w dobrej wierze wychodzi za mąż zakłada rodzine by wcześniej czy później się przekonać że to wszystko to bańka mydlana... Anna obyś Ty była taka mądra w swoim zyciu jak innym karzesz być...

Gość saqaderga
Moim zdaniem nie dostaniesz dofinansowania. Sam czynsz przekracza twoje dochody :D Pomysl logicznie. Mozesz pracowac na caly etat a dzieckiem moze zajac sie childminder, na to bedziesz miala dofinansowanie. Przy pelnym etacie masz i WTC i zwieksza ci sie dochody i stac cie bedzie na mieszkanie. Nie ty jedna jestes w takiej sytuacji, ja mam dwoje dzieci, jestem samotna matka i daje rade pracowac ;-)

ja Cie nie oceniam. ale napisz szczerze, czy naprawde sadzisz, ze naleza sie ludziom dofinansowania od rzadu jakiegos tam kraju dlattgo, ze maja dziecko z niewlasciwa osoba, ktora na to dziecko nie lozy...? ktos wyzej napisal o childminer, jesli jest zarejestrowany to mozesz dostac dofinansowanie, to prawda. ale ja jestem matka i rozumiem tez, ze chcesz widywac swoje dziecko, a nie isc do pracy na caly etat... to juz zlepek roznych powodow. moim zdaniem jednak nie potzrebujesz tak drogiego mieszkania i to w centrum Londynu. mozna wynajac taniej nieco dalej i wtedy bedzie to senswoniej wygladalo dla zasilkow