Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venusq

Kobietki starające się o dziecko - 2011

Polecane posty

Witam!! Fajnie eta, że się pojawiłaś:) Weekend taki sobie, mąż w pracy... tak więc siedzę z niunią i sprzątam a ona ogląda bajki... Strasznie boli mnie brzuch i zaczął się okres niestety:( Tydzień temu zrobiłam test i niestety jedna kreseczka więc dziś chciałam powtórzyć ale jak jest okres to nie ma sensu. myślałam że jednak to ciąża bo dziś minął by 51 dzień bez okresu ale jednak pojawił się. Ja to jestem biedna takie długie cykle ale dopiero od niedawna biorę ten dostinex co już pisałam o nim więc czekam na jakieś efekty. Pozdrawiam Was kochane, lecę sprzatać i gotować obiad w miare możliwości będę zaglądać do Was:))

witajcie kobitki. No ja planów na wekkend żadnych- w pracy jestem dziś, jutro i w poniedziałek. Eta, tak w dwóch słowach o czym jest ten film? Wenusq mówisz, że następny cykl zaczynasz, co? Nie martw się, ja jakoś nie mam nadzieji że w tym miesiącu zaciążyłam, tak, że razem dalej nie będziemy odpuszczac naszym facetom ;P

Cześć Kobietki 👄 ;) Ja właśnie wstałam i szykuję się do wyjazdu ;) Hmmm okresu jak nie było tak nie ma (ale nie zapeszam) , temperatura mierzona przed wstaniem z łóżka 37,2 :) Jejkuu mam nadzieję że dzisiaj nie dostanę , całe życie moje czekałam na ten koncert i nie darowała bym sobie wyjścia z pod sceny po podpaskę 😭 :o Wczoraj nawet zakupiłam sobie na tę okazję :D Eta 05 - Nawet nie wiesz kobietko jak ci zazdroszczę (tej teściowej ) :D:D Dziękuję Ci kochana Venusq za przepis :P Zastąpiłam wprawdzie majonez jogurtem, ale pyszne wyszło ! Negro29 - możesz śmiało robić ;) Ale jestem Podekscytowana :D:D

Gość DOO DODOD
yumberry;) NIE ZESREJ SIE INO TŁUSTA ŚWINIO

yumberry cieszę się, że Ci smakowało mam nadzieję, że Tobie pierwszej i jak narazie jedynej uda się zobaczyć dwie kreseczki a potem następnej która jest w kolejce do testowania:) życzę miłego popołudnia dziewczyny a Tobie yumberry wspaniałego koncertu:) :-*

Dziękuję bardzo Venusq :) Ja Tobie również życzę mile spędzonego popołudnia :* Aaa no i oczywiście nie mogę się doczekać kolejnego pysznego przepisu :*:*:* ❤️

No to uumberry, czekamy, aż zateśtujesz i oczywiście życzę udanej zabawy heh i oczywiści spotkania z "GANGRENĄ" :P :P :P

Czesc Wenusq, jak tam mija niedzielne popołudnie? U nas pada śnieg, jak diabli, siedzę w robocie i zastanawiam się, jak dojadę dziś do domu, bo znając życie, droga będzie nie zaciekawa...

a ja trochę się z bólu skręcam z powodu głupiego okresu:) ale co tam... właśnie upiekłam babkę "Zachód słońca" szkoda, że nie mogę Cię poczęstować:) chętnie przesłałabym Ci kawałek:) U nas nie ma oznak śniegu jest ładnie dość słonecznie jak na tą porę roku. Fajnie jest tak sobie z kimś pogadać...

No masz rację, fajnie pogadac :D ciekawe, jak tam nasza yumberry po koncercie? "zachód słońca?" brzmi nieźle...

Youmberry jak wróci to pewnie da znać jak było:) "zachód słońca" to babka która ma trzy kolorki... miłego wieczorku Negro:]

Cześć dziewczynki :) Jak się dzisiaj miewacie ?? Hmmm niestety ale tuż przed samym koncertem dostałam @ i troszkę mi się humor popsuł :/ boli jak diabli ... A jak tam u was :) widzę że Venusq jakieś pyszne ciacho upiekła :D Czekam na jakieś opowieści od was :)

Hejka, ja znów w robocie, hmm, przykro mi z powodu @, a to my czekamy na wieści, co to za koncert, jak "kochana" teściowa i w ogóle. Hej, ja właśnie teraz się domyśliłam, czemu moja mnie wypytywała, czy pracuje w wekkend. Właściwie zawsze to robi, tylko ja przeważnie miałam wolne. Dziś pracuje, dzwonię do męża, a tam co? Mamusia go odwiedziła z curónią, pewnie już tajfun przeleciał przez wszystkie pokoje, co za wredne małpy , no można się wkur... :>

No ja się nie dziwię że się zdenerwowałaś ... Sama wiem jak to jest sprzątać cały dom bo ci banda dzieciaków przeleciała. A co do mnie hmm ja to tylko się obudziłam i pytam się M czy możemy już jechać do domu :-/ ale niestety ten się obraził że nie lubię jego mamuśki i zostałam na chwilę ( w zamian za to idziemy do centrum handlowego na zakupy ) :D Co do koncertu Było Na prawdę baaardzo fajnie :) Wyskakałam się za nas wszystkie :D Możesz zobaczyć na You Tube już są filmiki ;) Linkin Park Tampa , Floryda :) 22,01,2010 Stałam pod samą sceną a powiem Wam że wątpiłam iż w ogóle coś zobaczę :P 4 godziny stania były ale się opłaciło ;)

No to suuuper. A Twój mąż to jest Amerykanin?, czy Polak, który tam mieszka? Pisząc, że mi tajfun przeleciał miałam na myśli, że już pewnie posprawdzała w każdym kącieczystośc, pod pretekstem, że to niby idzie obejrzec pokoik wnuka, co ma nowego w pokoju, no masakra jakaś- zawsze tak robi, a potem jeszcze włazi do łazienki na górze, sypialni i pokoju, który czeka na nowego mieszkańca :P wredny babsztyl. A jej córunia mnie tym bardziej wkur... bo teraz jest w ciąży stara panna i w końcu się udało złapac kogoś- starsza ode mnie o 6 lat, nigdy jej nie dogadywałam z powodu braku chłopa, a ona jak jest w ciąży to tylko łazi za nami i kiedy się w końcu "postaramy" no kur...mac, nawet nie chcę mi się z nią gadac, co mam jej odpowiedziec na te głupie zaczepki?

negro nie denerwuj się szkoda zdrowia... ale to fakt takie stare panny są najgorsze:) teraz Ci dupe truje zebyś się postarała bo ona jest w ciąży a gdyby nie była to by się wcale nie odzywała. Powiedz jej że wkońcu się postarała bo latka lecą i dobrze,że na ostatni gwizdek zostanie mamą bo jeszcze trochę to menopauza i te sprawy:D Jest 6 lat starsza to jak na pierwsze dziecko to późno...:P

Ech, szkoda się co odzywac- kiedyś jak powiedziałam, co o niej myślę, to się 7 miesięcy do mnie nie odzywała, a mieszkałyśmy wtedy w jednym domu. Wiecie to jest chrzestna mojego dziecka, więc lepiej się nie odzywac chyba

No to faktycznie Nergo lepiej się nie odzywać a swoje mysleć:D

Hejka!!!! Jakoś czasu dziś nie mam :)) Teraz też tylko na chwilę bo młoda bajkę chcę oglądać na komputerze (jakby było mało w TV) Będę tu zaglądać POZDRAWIAM WAS BABECZKI :D

Gość maniaaaaA
Witam Kobietki Nie wiem,czy mnie pamiętacie,przyczepiłam się do Was parę dni temu.Od razu prostuję,bo chyba źle się wyraziłam i zrozumiałyście mnie nie tak jak chciałam.W ciąży nie jestem,choć bardzo bym chciała,czekam na ten czas z utęsknieniem.Wiem,że w moim wieku czas na pierwsze dziecko już minął,niestety nic na to nie poradzę...Mimo wszystko mam nadzieję,że kiedyś też będę szczęśliwą mamą,choć przyznam,że nadzieja ta,nie jest już tak wielka jak kiedyś i słabnie coraz bardziej. Ściskam Was wszystkie mocno:)

cześć maniaaaaA !! ja Cię dobrze zrozumiałam, co innego starać się i przykra jest sprawa, jak nie wychodzi a co innego jak kobieta aby mieć dziecko musi się dorabiać do jakiejś 40-stki żeby dopiero planować rodzinę a później już jej to macieżynstwo niestety nie wychodzi - jak juz pisałam wcześniej :) Życie różnie się układa ja też myślałam, że szybko zajdę w ciążę skoro już mam jedno dziecko ale niestety też się nie udaje... I też Ci powiem, że jakbym wiedziała to wcześniej to próbowałabym zajść jak córka miała roczek... Nie zawsze jest tak jak tego chcemy. Pozdrawiam!!

Dzień dobry :) wczoraj padł mi internet w pracy i lipa- nie mogłam do was wpaść... Dziś wkońcu wolny dzień na 15 30 idę do tego gina. Zobaczymy, co mi powie, przyznam, że trochę się boję, bo już daaawno nie byłam ;)

Witaj Negro!! Napisz później jak wizyta u gina. Ja dziś jadę za zakupy od niepamiętnych czasów... Życzę Wam miłego dnia, pa pa zajrzę później :D

Hej babeczki ;) co za konował z tego doktora! Wiecie co facet podobno najlepszy w mieście, jak weszłam do poczekalni to aż się roiło od kobietek , byłam dopiero 20 w kolejce, myślę "o kurcze faktycznie chyba jest dobry" Weszłam i wiecie co? mówię, że cytologię miałam 6lat temu- zero reakcji, mówię, o tym , że złapałam jakąś infekcję- zero reakcji. Na koniec mówię, że nie mogę zajść w ciążę- on do mnie "no ja w tym pani nie pomogę, bo ja już za stary" no kur... Mówię, że przed pierwszą ciążą miałam problemy hormonalne, że chciałabym zrobić jakieś badania, a on mnie pyta jakie leki brałam i to mi przepisał, macie pojęcie? bez badań! Słuchajcie, albo ja jestem inna albo te wszystkie baby co do niego chodzą nie mają co z pieniędzmi robić. Acha, jak mi robił usg, mówi tak "no gdzież ma pani ten drugi jajnik, co wycięli go pani przy cesarce?" no kur... już miałam dość. A i jeszcze powiedział że po cesarce mogą być zrosty, problemy z drożnością itd, ale jak zrobił usg, to oczywiście nie powiedział, czy tam widzi coś na jajnikach, czy nie. Moje wrażenia: czas wizyty 7minut koszt: 100zł wyszłam bez cytologii i ogólnie bez jakichkolwiek rzetelnych informacji strata czasu.Musiałam się wieczorem z nerwów napić, a mój mąż to tak klął na niego że szok :)

Gość j_ulka
hej dziewczyny zainteresował mnie wasz temat, choć sama narazie się nie staram o dziecko. chciałabym się zapytać jeżeli można w jakim jesteście wieku. czy naprawdę jest tak ciężko zajść w ciążę? mam 25lat ale narazie nie chciałabym mieć dzidziusia, wolałabym poczekać jeszcze ze 2-3 lata czy w tym wieku będzie mi już ciężko zajść w ciążę?

NEGRO gdzie Ty trafiłaś do takiego gina to jakaś masakra!! Ja to mam bardzo dobrą pani doktor! Chodzę do niej jakieś 7 lat. Na pierwszą wizytę poszłam prywatnie bo nie wiedzaiałam jakie długie są kolejki więc tak się zapisałam to ona odrazu do mnie "czy ja nie mam co z kasą robić" ja zrobiłam takie oczy o co jej chodzi??? "Masz się do mnie zapisyawć na fundusz nie jest Ci szkoda kasy??" No więc już od tego czasu chodzę na fundusz. Z zapalen jako jedyna mnie wyleczyła inni nie potrafili, cytologia co PÓŁ ROKU!!! Badanie piersi przy KAŻDEJ wizycie a jak musiałam iść do szpitala to szybko postarała się o wolny termin jeszcze ja mówię "nie za szybko" to ona "te badania są drogie i długo się czeka na nie więc się ciesz że Ci tak załatwiłam" W ciąży byłam pod troskliwą opieką :) Nie zmienie jej za nic!!!!!!!!!!!!!! Słyszałam opinie, że nie jednej dziecko uratowała bo jak babki poszły do innego gina to miały guza lub jakąś narośl do usunięcia a ona poznała się że to ciąża. Przyjmuje długo i nie odmówi żadnej babce (kiedyś wychodziłam z gab. o 22) Są jeszcze dobrzy lekarze super,że na takiego trafiłam :) Więc kochana zmień lekarza i to szybko... J_ulka czy będziesz miała kłopoty z zajściem to nie wiem ale gdy się zdecydujesz na dziecko poszukaj dobrego lekarza bo jak widzisz to ma duże znaczenie :) nie każdy ma problemy bo jak wiesz też zdarzają sie wpadki aha mam 27 lat :D i staram się o drugie dziecko :)