Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venusq

Kobietki starające się o dziecko - 2011

Polecane posty

Ja mam jakąś manię na punkcie dziecięcych ciuszków :) a że tutaj są niewiarygodnie tanie to czasami sobie pozwolę :) Mnie cieszy sam fakt że ktoś się będzie cieszyć :)

eta.05 a ty jak wyglądasz z okresami? bo ja mam różnie i to bardzooooooooo 47 50 49 37 itd dlatego dostałam ten dostinex jak to nie pomoże to już nie wem co....

wiesz czasem też mam ochotę wziąć i to wszystko powyrzucać , te testy , termometry , tabletki i po prostu dać sobie spokój ale z każdym miesiącem oczekiwania rosną i wiem że nawet jeśli bym to zrobiła to albo bym musiała wyjmować ze śmietnika , albo kupić nowe Postarajmy się o tym nie myśleć na jakiś czas , dać odpocząć i mężczyzną ( od ciągłego gadania ) i samym sobie :) A może coś z tego będzie ??

Ja mam co 21-28 dni, ostatnio nawet w miare regularne około 25 dni

a mi jutro minie 45dc :( już nawet nie wiem czy robić ten test...

Ja już staram się nie mówic o tym głośno przy moim facecie (dlatego bardzo się też ciesze, ze moge sobie tu z Wami pogadac), bo on się juz zaczyna denerwowac i twierdzi, ze caly czas o tym mowię i że się nakręcam

Ja pewnie bym zrobila po 45 dniach, pewnie bym nie wytrzymala... Zrób, ja chyba wolałabym wiedziec. A byłaś u lekarza, co Ci powiedział?

45 Dni hmm ja raczej też bym nie wytrzymała .. a mam do was pytanie macie już w PL testy o czułości 5-10mIU/m bo normalnie są 20mlU/m i tak się zastanawiam czy ja po prostu nie kupuję zbyt czułych testów , dla tego wyszły mi 2 kreski a ciąży nie było

Są... Kobietki, ja idę spac, bo jutro na 8 do pracy... Zajrze tutaj jutro, poki co trzymam kciuki i fajnie, ze jestescie :)

eta.05 byłam u lekarza. Z pierwszą ciążą nie było problemu zaszłam kilka m-cy po ślubie dziś mam prawie 2,5 letnią córkę:) i jak zapragnęłam drugie dziecko to takie problemy mó rekord to 72dni bez okresu. Jestem cały czas pod opieką lekarza miałam robiony poziom hormonów prolaktyna bardzo wysoka i własnie dostałam dostinex na zbicie i możliwośc szybkiego zajścia w ciąże:) więc mam nadzieję, że się uda... JA TEŻ SIĘ CIESZĘ, ŻE JESTEŚCIE:)

dzień dobry dziewczyny :) venusq... zazdroszczę Ci, że masz już chociaż jedno wymarzone dzieciątko, do tego jszcze 2-5 letnie, fajny mały szkrab. Ja dzisiaj mam urzodziny mojej siostrzenicy, kończy 2 latka :) Tak bardzo bym chciała też mieć swoje dziciątko... Ja też robiłam prolaktynę, ale mi wyszła w normie 8,84, więc to nie ten problem, podobno mam wielopęcherzykowe jajniki, tak mi to lekarz wytłumaczył, że jest ich tak dużo, że żaden nie może się przebić i wydostać i zaproponował laparoskopię, ale wolę to skonsultować z innym lekarzem, bo trochę o tym poczytałam i wolę uniknąć zabiegu. Zresztą mnie zdenerwował i powiedziałam, że już więcej do niego nie idę. Dostinex jest tylko na prolaktynę, czy na coś innego?

Dostinex dostałam żeby nie tylko obniżyć prolaktynę ale także uregulować okres i przywrócić owulację bo podobno przy tak długich cyklach nie ma jej. Słyszałam, że dużo dziewczyn zaszło w ciąże na dostinexie lub po odstawieniu... Zobaczymy.., Dziś robiłam test bo to już 45dc i niestety nie jestem w ciąży:( Nie ma się co prawda dziwić skoro dopiero dziś zażyję trzecią tablętkę (mam brać co tydzień jedną) i jak test wykaże ciąże to odstawić bo nie jest wskazane brać w ciąży. Gin mi tłumaczyła,że we wczesnej ciąży nie szkodzi jak kobieta jeszcze nie wie że jest w ciąży ale jak się pojawią dwie kreseczki to odstawiać... Ja też mam wielopęcherzykowe jajniki i miałam torbiel bo mam skłonności do takich rzeczy, gin dała mi tabletki i po torbieli nie ma śladu unikłam laparoskopii i jak widzisz zaszłam w ciąże:) ale co kobieta to inny problem więc nie wiem może w Twoim przypadku jest potrzebna laparoskopia może lepiej skonsultuj to z innym lekarzem. Życzę powodzenia w staraniach:) Pozdrowienia dziewczyny:) :)

Dostinex dostałam żeby nie tylko obniżyć prolaktynę ale także uregulować okres i przywrócić owulację bo podobno przy tak długich cyklach nie ma jej. Słyszałam, że dużo dziewczyn zaszło w ciąże na dostinexie lub po odstawieniu... Zobaczymy.., Dziś robiłam test bo to już 45dc i niestety nie jestem w ciąży:( Nie ma się co prawda dziwić skoro dopiero dziś zażyję trzecią tablętkę (mam brać co tydzień jedną) i jak test wykaże ciąże to odstawić bo nie jest wskazane brać w ciąży. Gin mi tłumaczyła,że we wczesnej ciąży nie szkodzi jak kobieta jeszcze nie wie że jest w ciąży ale jak się pojawią dwie kreseczki to odstawiać... Ja też mam wielopęcherzykowe jajniki i miałam torbiel bo mam skłonności do takich rzeczy, gin dała mi tabletki i po torbieli nie ma śladu unikłam laparoskopii i jak widzisz zaszłam w ciąże:) ale co kobieta to inny problem więc nie wiem może w Twoim przypadku jest potrzebna laparoskopia może lepiej skonsultuj to z innym lekarzem. Życzę powodzenia w staraniach:) Pozdrowienia dziewczyny:) :)

Czesc dziewczyny, moge się dołączyc? tez staram się o dzidziusia od 5 miesięcy i nic. Dodam, ze jest to moje drugie dziecko, pierwsze- Sebastian ma już 4,5 roku, więc czas najwyższy. W tym cyklu kupiłam sobie testy owu i wiecie co? wydawało mi się ze przy 26 dniowym cyklu owu powinna byc koło 12 a mi test pokazał dwie krechy 9 dnia cyklu, wniosek : hmm, może zaczynaliśmy starania już "po czasie?" tak więc przytulania były od 9 do 14 włącznie, ciekawe, czy coś z tego wyjdzie. Przepraszam, że tak sie rozpisałam, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i będziemy razem jakoś się wspierac.. pozdrawiam

Hej dziewczyny Ja też się przyłączę do waszego grona. Mamy już córeczkę 5,5 letnią, a o drugiego dzidziusia staramy się 5 miesiąc i nic:( też zaczynam się już zamartwiać, czy wszystko jest dobrze. Pozdrawiam wszystkie staraczki

Witam "nowe" dziewczyny pewnie, że możecie poszerzyć grono a co:) Im więcej Nas tym lepiej - wieksze wsparcie:)

Izabellka24- oooo, masz dziewczynkę? Super, ja tez bardzo bym chciała dziewczynkę :) tzn, jakby był chłopiec to bym się nie obraziła, ale mój synek ma teraz taką fazę na siostrzyczkę, że jaja, o braciszku nie chce słyszec, he he, pewnie sie boi o swoje zabawki... :)

Gość dori9
hej dziewczyny ja tez sie przylacze.mamy corke 5,5 roku i bardzo chce drugi dziecko.staramy sie 2 cykl i nic.4 lata bralam tabletki anty,i teraz boje sie ze przez nie beda problemy.jakie to wszystko dziwne ,najpierw modlisz sie zeby niewpasc a po jakims czasie ,wszystko sie zmienia

Cześć nowe diewczyny, fajnie, że dołaczyłyście, im więcej nas, tym raźniej :)

venusq - nie załamuj się, zobaczysz wszystko będzie dobrze, jeszcze zajdziemy :)

Witam również Ciebie dori9! Ja też staram się o drugie dziecko, co prawda córka ma dopiero 2,5 roku ale drugie chciałam rodzic w tym roku wiosna lub wczesne lato a ja niestety jeszcze nie jestem w ciąży... czasem myślę, że lepiej zaliczyć wpadkę bo z tego planowania (i robienia) nic nie wychodzi...

Gość spokojnie uda wam sie
ja sie staram ponad 2 lata juz :(((także glowa do góry to jest jeszcze nic

Cześć Dziewczyny:) Ja co prawda jeszcze się nie staram, ale tylko dlatego, ze chcę porobić odpowiednie badania, zgłębić wiedzę, co przed poczęciem. Druga sprawa, że mam 35 lat i będzie to moja pierwsza ciąża. W lutym idę na badania i szukam nowego ginekologa, który da mi jakieś wsparcie, odpowie na moje pytania. Nie ukrywam, że troszkę się boję, bo młoda nie jestem;) Ale co zrobic, kiedy dopiero 2 lata temu spotkałam tego właściwego:) Czy starając się o dziecko bierzecie jakieś preparaty np. kwas foliowy?

Witaj! Przed pierwszą ciążą kwas foliowy brałam 3 m-ce a teraz staramy się o drugie dziecko i biorę już od maja

A powiedzcie mi , wystarczy folik, czy stosujecie k.foliowy pod inną nazwą, musze kupic , a słyszałam sporo niepochlebnych opinii na temat foliku, że organizm nie przyswaja, czu coś...

Tak mi radzą:) i pewnie będę brała. Ostatnio wyczytałam, ze nawet wskazane jest, żeby mężczyźni brali- oczywiście ci, którzy starają się o dzidzię:) Ech... mam tyle obaw, lęków, pytań... a wiem, że to też nie pomaga, a wręcz przeciwnie.

Moja gin mówiła że lepiej brać kwas foliowy niż folik:) nie pytałam dlaczego poprostu brałam kwas foliowy

Cześć dziewczyny!! Ale tu cisza:) Tak czy inaczej pozdrawiam Was i życzę miłego poniedziałku :) :)