Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate22962296

ślub cywilny w dwa tygodnie ???

Polecane posty

mam problem otóz chciałabym sie dowiedziec czy ktoras z was ma doswiadczenie na temat slubu cywilnego z obcokrajowcem i to w 2-3 tygodnie. Chodzi mi glownie czy taka mozliwosc wogole istnieje. Prosze o powazne odpowiedzi. :)

Gość do US
musisz iść najpóźniej miesiąc przed ślubem

Zalezy. W malyc miejscowosciach gdzie nie ma ruchu da i w 2 tygodnie zalatwic wszystko. Kolezanka chyba 15 dni przed data zalatwila. Tylko to byla 'wiocha' :)

a nie da sie tego jakos zalatwic w 3 tygodnie.. chodzi o to ze on ma znikome szanse na zostanie dluzej bo sluzy w armii..

wielkie dzieki keerah..w sumie to planujemy pobrac sie w malym miescie skad ppochadza moi rodzice wiec moze uda mi sie cos wykombinowac:)

Ja bym zagadala z urzedasami, moze wiesz za pare grosze przyspiesza ceremonie.Powodzenia i gratuluje!

Chyba pieniądze nie będą potrzebne z tego co wiem można napisać podanie do naczelnika urzędu opisać sytuacje i najczęściej idą na rękę. Znajomi też potrzebowali szybko ślub (do kredytu z rodziną na swoim) poradzono im napisać podanie i się udało w 2 tyg. Dodam, że nie była to mała wiocha tylko Gdańsk.

Gość opopoppopopppppp
najlepiej idz do USC, bo problem moze byc z tym ze narzeczony jest obcokrajowcem i moga byc potrzebne inne dokumenty, tlumaczenia i pewnie tlumacz na uroczystosci. zwykle sie da, musisz napisac pismo z uzasadnieniem do kierownika, miec dobry powod albo znajomosci i zaplacic ekstra oplate skarbowa 40zl za przyspieszenie sprawy; musza tez miec wolny termin, w zimowych miesiacach jest latwiej. ja wzielam slub po niecalych 2 tyg w miescie wojewodzkim, tyle ze moj maz jest Polakiem.

wszykie papiery sa ktore zezwalaja jemu na slub tutaj :) tylko dostarczyc paszport ale z tym to mysle nie bedzie problemu ;) dziekuje bardzo za posty :):)