Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość widziały gały co brały

Czy ludzie, którzy są po rozwodach są normalni?

Polecane posty

tak, mamy po 6 palców, nasze włosy świecą w ciemności, charaktery do dupy itd. za to normalne są panny i kawalerzy w wieku 35 lat, którym nigdy nie chciało się spróbować, nawet mimo wątpliwości, albo których nikt nie chciał... możesz poszukac jeszcze wdowca i wdowy, ale tu ryzyko, bo nie wiadomo dlaczego owdowieli, no i juz wiemy dlaczego największe powodzenie mają żonaci!

Wspólne życie jest możliwe, ale nie w szczęściu. Zresztą można. Można się bardzo zmienić. To zależy też w pewnym stopniu od tego w jakim wieku bierze się ślub.

OD wieku brania ślubu wiele zależy.Zgadzam sie z tym,co nie oznacza ,że związki zawierane w bardzo młodym wieku nie będą udane i szczęśliwe.To wszystko zależy od ludzi.

U nas wydarzylo sie tyle tragedii, moj ex sie bardzo zmienil... Bardzo wiele z soba przeszlismy ale teraz gdy patrze z perspektywy czasu...lepiej tak... Znow jestem szczesliwa....

Gość maupa w czerwonym
ludzie to nie klocki lego :p

Jak ja lubię to słowo - nowy partner :D Rozwodnicy pocieszają się jak mogą i robią wszystko, aby oszukać rzeczywistość. Tak naprawdę cała ich reszta życia to udawanie, że jest wszystko ok i że kupa nie śmierdzi :) Bitwa z własną psychiką, sumieniem, myślami, chodzenie do psychologa i ten strach i lęk przed spotkaniem z tak zwanym/ą "ex". Co tego niemożność odwrócenia biegu wydarzeń i popadanie w skrajną schizofrenię. Dlatego wielu rozwodników i rozwódek bierze lekarstwa i najchętniej by zabili swojego exa, żeby się odciąć od wyrzutów sumienia, aczkolwiek wtedy są one jeszcze większe i trzeba brać więcej lekarstw :(

widziały gały co brały Ty to dopiero jestes nienormalna i nikomu tak jak Tobie nie przyda sie wizyta u psychiatry plus silne leki bo piszesz takie bzdury ze az strach czytać:-) a co to według Ciebie jest miłosc? czy mozna miec pewnosc ze to wlasnie o na? czy istnieje gwarancja na zwiazek zawarty rzekomo z miłosci? czy miłosc pokona wszystko? kocham swojego meża,który jest po rozwodzie ale zmartwie Cie nie mam gwarancji na te miłosc choc wydaje mi sie ze kocham ponad wszysatko nie zauważyłam tez aby z moim mezem bylo cos nie tak aby brał leki i biegał do lekarzy ze swoja zona rozstał sie zanim sie poznalismy wiec nie znam tej kobiety ale iwem ze obydwoje chcieli tego rozwodu bo nie dobrali sie i meczyli sie w zwiazku Czy normalne byłoby gdyby do dzis w nim tkwili ???

1 Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. 2 Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił. a miłości bym nie miał, byłbym niczym. 3 I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał. 4 Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; 5 nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; 6 nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. 7 Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. 8 Miłość nigdy nie ustaje, [nie jest] jak proroctwa, które się skończą, albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie. 9 Po części bowiem tylko poznajemy, po części prorokujemy. 10 Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe. 11 Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce. 12 Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś twarzą w twarz: Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany. 13 Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.

Proszę zwrócić uwagę w szczególności na : "...wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje..." :classic_cool:

Gość Zaharii18
zosia samosia1 taka stara baba z ciebie a takie pierdoły za przeproszeniem pisze....

Gość koło od roweru
Najczęściej żenią się zawistne katolo-poloaczki, którzy potem tkwią w rozpadnietym związku czy rozwodzą się! Dzieciak z wpadki po pijaku albo z braku nieumiejętności zabezpieczenia się . . .

Zaharii18-to napisz coś mądrzejszego.;) Poza tym mam wśród swoich znajomych osoby rozwiedzione i nie są one nienormalne.Niektóre z nich zalożyly nowe rodziny i są bardzo szczęśliwe.Nie można generalizować, poniewaz różne są przyczyny rozwodów. Ps.Nie jestem stara :)

Mnie dziwi, co innego. Że pytanie postawione w temacie ktoś w ogóle potraktował poważnie.

Gość trybun na kafe
autorko...wez ty skec do platonicznej milosci albo do boga, bo twoja glowa wymaga totalnego remontu.Człowiek z natury jest ułomny i nic nie jest dane na wieki oprocz podobno zycia wiecznego pod pewnymi warunkami, wiec i milosc jest warunkowa a skreslanie rozwodnikow to zwykły szowinizm i brak szacunku

Gość jestem rozwódką :)
i nie uważam się za kogoś gorszego,nienormalnego,ani kogoś kto ma problemy emocjonalne ;)

Gość aha i achhhhh
nie rozumiem dlaczego dyskutujecie z chyba gówniarą, napompowaną ideałami i nie widzącą świat na czarno-biało, a raczej na czarno tylko. Albo z kobietą, której życie nie dokopało, bo chowa sie we własnym nierealnym swiecie. A moze dyskutujecie z.....księdzem?? Nie przyszło wam to do glowy? Szkoda waszego czasu na podbijanie tego dennego topiku i udowadnianie, ze człowiek ma prawo sie pomylić. nawet katole praktykują spowiedź, czyli przyznają, ze mają prawo do błędu. A ta/ten tu nie. Dajcie spokój. :o

Gość aha i achhhhh
i widzącą świat oczywiscie miało być wyżej

Ludzie to jednak z wyrzutów sumienia potrafią i zlinczować kogoś :O

Gość CzcicieI dziewictwa
dziewica :)

Gość kajmra kaśkoja
Nie wiem po co kopulują bezmyślnie po pijaku czy bez antykoncepcji i potem muszą się zenić na przymus i trwają w rozpadniętych zwiazkach na przymus co by rodzinka dobrze wyglądała! Nie lepiej d00pczyć się od najmłodszych lat, aż do starości na ile narządy płciowe pozwolą czy zdrowie samo? Czymże jest zdemoralizowana studentka polska z wydatną, kształtną i mięciutką pupcią w leginsach nie posiadajaca wibratora lub warzywnych zabaweczek tybu ogórek zielonym, kabaczek, cukinia, kolba kukurydzy, marchew albo zwyczajne mięsko w kiszcwe zwane kiłbasą czy tam kaszanką! jeśli małolata hihota na widok kiełbasy-palcówki w skelpie i jej ceny to już wiadomo co takiej po głowie chodzi! A no same k00tasy, a nie posilenie się, bo nakarmiona jest albo godzi się na diecie . . .

Gość autorka to niedojrzaly bachor
bez szacunku i takim poziomie IQ, ze nawet nie ma co wchodzic w rozmowe - rozbawilas mnie na calego:-D:-D:-D

Gość autorka to niedojrzaly bachor
taaaaaaa wszyscy sa nienormalni jesli maja wiecej niz jednego partnera:-D:-D:-D

Gość pawlaa
widziały gały co brały za duzo filmów romantycznych oglądasz, i myslisz, że życie to bajka. skąd w Twojej głowie pojawił się pomysł tematu???

ale was sumienie żre