Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

------------------- > CC a zanik pokarmu !!!!!!

Polecane posty

witam chce zapytam te które z was przeszły CC, czy ból spowodowany raną itd, spowodował ze pokarm zanikł lub wogóle się nie pojawił. ( ból uniemożliwa funkcjonowanie a ciało czasem się sprzeciwia ) z góry dziękuje za odp.

ja nie miałam cc ale bolało mnie strasznie (rana, żebra, po 2 dobach także stopa) i karmiłam bez problemu. 8 moich koleżanek miały cc i karmiły piersią dość długo i bez żadnych poczatkowych problemów :)

Gość zimmna karierowiczka
przynajmniej nie masz wiadra między nogami i jak nie będziesz karmić toi nie będziesz mieć obwisłych cycorów jak te matki polki :p

Gość W dniu, w którym
urodziłam synka rodziło 7 kobiet, 5 miało cc i dwie sn, w tym ja. Poród był dość szybki i ogólnie ok, niemniej po nacięciu miałam duży upływ krwi, byłam osłabiona i koniec końców po tygodniu miałam grypę i ostre zapalenie pęcherza. Pokarm w zasadzie nim się pojawił, to zanikł... Żadna natomiast dziewczyna po cc nie miała kłopotów z brakiem pokarmu, raczej z nawałami. Myślę, że to jest jakaś kwestia indywidualna. Znam wiele przypadków sn, które naprawdę były długie, wyczerpujące, dziecko b. duże i z komplikacjami i karmienie bez problemu, a zdarza się też czasem, choć rzadko, tak jak u mnie. Osobiście nie znam żadnej kobiety z kłopotami z niedoborem pokarmu po cc.

ja miałam cc i po pierwsze to ból jest raczej mały, dobe po wystarczał mi apap. więc jest to zupełnie do przeżycia, miewałam bardziej bolesne miesiączki btw, a po drugie pokarm miałam i to sporo, pojawił się na drugą dobę...niestety urodziłam potwora, który nic tylko je i je i muszę go raz na jakiś czas (tak na 15 h mniej więcej) dopchać 69-90 mleka modyfikowanego...:D:D:D oczywiście to najcudniejszy potwór...

Ja miałam cc i pokarmu jak na lekarstwo. Później zapalenie piersi i pokarmu brak. Także jak widzisz, co kobieta to inaczej.

Gość izia87
tez miałam cc i tez mam duzo pokarmu: )

Gość miałam cc
i pokarmu miałam aż za dużo.

Gość iuegfiyogfwe
ja miałam cc i zero pokarmu...zero! Dosłownie! Po czwartej dobie dopiero troszkę poleciało mi z piersi, ale nic nie ściągalam...sam znikł

Gość kijevna
ale miałyście zaplanowane cc, czy po prostu rodziłyście i trzeba było ciąć? też się pytam z ciekawości, bo pierwsze dziecko rodziłam dobę i skończyłam cesarką i miałam soro pokarmu niemal od razu, a teraz będę miała planowaną i się zastanawiam jak długo moge czekać na pokarm?

Gość miałam cc
mi zrobiono w trakcie porodu ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy...

Ja mialam cc planowana i ok. pół godziny po cc karmiłam juz synka. Pokarmu mialam bardzo duzo. Ilość pokarmu nie zalezy od rodzaju porodu.

Gość gryczka
CC planowane, ale pozwolili akcji się rozkręcić - miałam skurcze 14 godzin zanim mnie pocięli :-p Od drugiej doby karmię piersią, nie było i nie ma żadnych problemów. Mały natychmiast załapał jak się ssie, a ja miałam i mam wystarczająco dużo pokarmu. Dziś synek ma 7 tygodni i na samej piersi waży już prawie 5,5kg! (Przy wadze urodzeniowej 3200g). Tak że w moim przypadku nie było żadnego problemu. Ważne jest nastawienie - trzeba wierzyć, że się uda, ale nie skupiać się na tym obsesyjnie. Bo karmienie siedzi w głowie i bardziej niż cc i ból fizyczny może tu zaszkodzić stres.

Gość gryczka
Co do bólu - spokojnie da się wytrzymać. Ja dostawałam leki przeciwbólowe tylko w pierwszej dobie, nawet nie przez całe 24 godziny. Potem już nie chciałam. Kiedy mijała pierwsze doba pierwszy raz poszłam powolutku do toalety, w drugiej dobie - z mężem pod prysznic, a w trzeciej już "śmigałam" :-)