Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bagteyka

WIEK A ŚLUB

Polecane posty

Gość bagteyka

On 21 Ona 22 lat. To dobry wiek na ślub? Może głupie pytanie, ale mam wrażenie, że teraz to ślub bierze się przy 30 roku życia ;/

Gość z przykroscia musze
a sama nie umiesz myslec? Nie umiesz sama podejmowac decyzji tylko bedziesz robila tak jak inni i tak jak jest modnie? . Naprawde glupie pytanie

Gość bagteyka
umiem myśleć ale chcę uniknąć pytań w stulu "nie za wcześnie?"

ślub nie bierze się kiedy ma się x lat tylko kiedy się kocha i potrafi wziąć odpowiedzialność za 2 osobę i utrzymać i wychować dzieci

Gość rolja
wg mnie za wcześnie, bo między tym wiekiem a wiekiem 30 lat, bardzo zmieniają się priorytety. ale oczywiście nie jest powiedziane, że się nie uda.

najpierw to trzeba wydorośleć, czyli potrafić żyć samodzielnie - zarobić przynajmniej na siebie samego w wieku 20-22 lat to raczej mało realne

Gość bagteyka
siedzimy za granica od roku mamy odlozone 20 tys zł, ślub za rok planujemy...

przez rok czasu odłożyliście zaledwie 20 tys???? lepiej się dobrze zastanówcie nad tym ślubem, bo moim skromnym zdaniem jeszcze wam on nie jest potrzebny....

Gość widzialam
wczesniej wyjdziesz dalej zajdziesz:)

Gość a co jest kuźwa złego
w braniu ślubu "przy 30tym roku życia" ? :O

Gość rolja
"przez rok czasu odłożyliście zaledwie 20 tys????" nie pomyślałaś, że odkładanie nie musi być ich jedynym celem?

skoro myślą o tak poważnych sprawach, jak zakładanie rodziny-to chyba to powinno być ich podstawowym celem..nie sądzisz?? poza tym..sama to mocno zaakcenowała:)

Wydaje mi sie ze to kwestia dojrzalosci w uczuciach, ale chlopak w wieku 22 lat tojeszcze dziecko(cioc znam tez pozytywne wyjatki).

Gość rolja
nie sądzę, bo można siedzieć za granicą, ale nie zaharowywać się tylko po to, aby odłożyć każdy grosz - i tak dużo odkładają, a resztę być może przeznaczają na zwiedzanie, kursy językowe i inne przyjemności :)

Gość poli27-prawie 28
ja gdy wychodziłam za mąż mialam 20 lat...mój mąż miał 28...jesteśmy prawie 8 lat szczęśliwym małżeństwem :)....wiek nie jest najważniejszy,najwazniejsza jest dojrzałość

Gość bagteyka
Wiem wiem :) A co do pieniędzy, odkładaliśmy na spokojnie tyle ile uważaliśmy za stosowne. Teraz będziemy odkładać jeszcze mniej, bo na ślub nie wydamy więcej niż 30 tysięcy. Chodzi mi tylko o to, jak Wy odbieracie takie, na pozór młode małżeństwa? Moja mama ni to się ucieszyła ni nie, powiedziała, że jak jesteśmy tego pewni to dobrze... Mój tata powiedział "zapomnij" i wyszedł z pokoju. Moja 28 letnia siostra była ze swoim facetem 11 lat zanim wzięli ślub... Ale moi rodzice też nie skakali z radości. Przyjęli tozwykłym "ok, jak chcecie to dobrze" i pomogli w załatwianiu wszystkiego...