Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoulaa.

Najwyzszy czas, bo pogodzic sie z prawda o katastrofie smolenskiej!

Polecane posty

Gość teraz poprosimy o konkrety
na temat "zamach" pod Smoleńskiem.

Gość nie ma znaczenia czy
to była sztuczna mgła czy prawdziwa. w jednym i drugim wypadku nie wolno było lądować.

Gość Moja tradycja jest nieco inna
słyszałaś o technologii HAARP mogącej wpływać na pogodę? w Rosji praktykowano coś takiego w związku z jakimiś obchodami świąt, defiladami czy coś w tym stylu - "wytwarzano dobrą pogodę" na życzenie na dużej przestrzeni poszukaj w internecie HAARP, jest możliwe sztuczne generowanie mgły. o ile ktoś chce się upierać przy takiej teorii

Gość no ja akurat nie
piszę nic o zamachu - tylko o wypadku. A co do Konstytucji - to nie jest konkret? Wystarczy logicznie myśleć i wyciągać wnioski - a także żyć w realu, a nie tylko na kafeterii.

Gość konkret to jest wtedy
kiedy podasz przmienie punktu z konstytucji i napiszesz na czym owa 'niewola" polega

Gość nic nie ginie tylko
rosjanie jak zwykle maja bajzel

Gość poza tym to nie ma żadnego
znaczenia dla podjęcia przez pilotów decyzji o ladowani i złamaniu przez nich wszelkich procedur.

Gość zgodzę się z tym
NIE wolno było lądować. Samolot "Jak" lądujący wcześniej ledwo wylądował, rosyjski " ił " też nie wylądował tylko odleciał bo Polacy to kozacy. Szkoda tylko tych wszystkich ludzi, szkoda mi Kaczyńskich :( :( :(

i czy to sie komu podoba czy nie, Tatiana Anodina, powiedziała wyraźnie i dobitnie: winna jest mgła, stres i brawura. Amen.

Gość zoulaa.
Moja tradycja jest nieco inna - oczywiscie, ze slyszalam o tej technologii i wiem, ze to jest mozliwe, ale powiedz mi dlaczego Rosji mialobyv zalezec na usunieciu Kaczynskiego?! W czym on im zagrazal? Umiesz mi odpowiedziec na to pytanie? Bo do tej pory nikt tutaj mi tego nie wyjasnil.

Gość tu jest smutna prawda
- Oni nigdy nie powinni byli dopuścić do zejścia na tak niską wysokość. Kapitan działał jak zaprogramowany na to, że musi wylądować. Uzyskanie kontaktu wzrokowego z ziemią, nie było możliwe. Zabrakło wyobraźni. Zabrakło oceny ryzyka i zabrakło zdecydowanego działania drugiego pilota. Ja nie obwiniam załogi, ale ta załoga nie była odpowiednio wyszkolona powiedział w pierwszej części rozmowy z Onet.pl płk Edmund Klich. - Jak wynika z rozmów w kabinie piloci o złej pogodzie w Smoleńsku wiedzieli dużo wcześniej. Padają słowa do dyrektora Kazany, że "przy tych warunkach nie siądziemy". TU-154M nie powinien był w ogóle wystartować do Smoleńska z Warszawy. Już na "dzień dobry" przepisy zostały złamane. Jeśli wylot byłby punktualny, ale z takim samym planem lotu , to do tej tragedii i tak prawdopodobnie by doszło dodał Klich. Na pytanie czy przykładowo Amerykanie pozwolili by na lądowanie Baracka Obamy na takim lotnisku, Klich stwierdził, "że absolutnie nie".

Gość nie podawaj linków do
takich idiotycznych miejsc jak smoleńsk2010 tylko do oficjalnych poratli zamieszczających oficjalne wypowiedzi

Gość zoulaa.
Nawet, jesli rozpyliliby ta mgle to i tak nie mieliby gwarancji, ze Polacy nie wyladuja szczesliwie. Wedlug mnie to mogliby wywolac nawet burze stulecia. Pilot nie mial prawa ladowac w takich warunkach i wierza proponowala mu lotnisko zapasowe. Zaloga oczywiscie nie skorzystala. Jak bylo na nagraniach... " Jesli nie wyladujemy to sie wkurzy..."

Gość doczekac się nie moge
na wypowiedzi specjalistów o tym że to był zamach pośpieszcie się. chyba że coś takiego nie istnieje???? no rybeńki i pisiory

Gość co ma gaz z tym wspólnego
????

Gość o sikorskim tez tak mówiono
nie podawaj linków do takich idiotycznych miejsc jak smoleńsk2010 tylko do oficjalnych poratli zamieszczających oficjalne wypowiedzi A to dlaczego? Zechcesz podrązyć, sam/a poszukasz. Ale tobie się już mózg zlasował i nie potrafisz nic na własną rękę znaleźć tylko powtarzać to co TVN i wyborcza lansuje?

weź człowieku daj sobie spokój, w Rosji też są oszołomy jak i w Polsce. Trzeba by chyba na głowę upaść by mieć pretensję do Rosji, że na zadupiu nie utrzymuje nowoczesnego lotniska by jaśnie pan prezydent z Polski wylądował sobie ze swoim dworem raz w roku. JUż można dostać sraczki od słuchania tej bandy to wymyśla coraz to nowsze teorie spiskowe, a najgłupsze przez ludzi, co nie mają zielonego pojęcia o wojsku, a lot prezydenta był lotem wojskowym a nie cywilnym.

co ma gaz z tym wspólnego ???? co? No myśl człowieku, wnioski wyciągaj... pytania pomocnicze: 1, czy kaczor był za uniezalecznieniem polski od rosji w kwestii gazu? 2. jaką umowę gazowa podpisała platforma z rosją i dlaczego komorowski jest przeciw wydobywaniu w polsce gazu?

Gość dlatego że mnie interesują
wypowiedzi fachowców a nie opowiadania oszołomów. takie portale jak smiolensk2010 nie daja żadnej gwarancji że wypowiedzi sa prawdziwe.

Gość BZU
Jakiś kosmiczny żartowniś czy spisek? - Mordują nam oficerów, inteligencję w Katyniu. - Kilkadziesiąt lat później mordują nam najlepszych przedstawicieli tej strony politycznej około rocznicy zbrodni katyńskiej. - I jeszcze nie fatygują się na pogrzeb prezydenta. :-I

Gość może jakieś konkrety
na ten temat "- Kilkadziesiąt lat później mordują nam najlepszych przedstawicieli tej strony politycznej około rocznicy zbrodni katyńskiej."?????????

Gość BZU
Blondyn, jakbyś dobrze poszukał to byś ciekawe rzeczy znalazł, a tak to nic dziwnego że od gadaniny na forach się zniechęcasz.

a lot prezydenta był lotem wojskowym a nie cywilnym. taaa, zwłaszcza widać to było jak oddano śledzwtwo dot. "polskiego lotu wojskowego" innemu krajowi :P Wiesz jakie są procedury dot. wojska w tym zakresie?

i gwoli wyjaśnienia, to był lot wojskowy, a więc wojsko miało zadanie do wykonania, nieważne jakie będą skutki, a lot cywilny, ma za zadanie dowieść ludzi na miejsce. Gdyby to był lot cywilny, nigdy by nie doszło do ladowania tylko lot na inne lotnisko.....

dlatego że mnie interesują wypowiedzi fachowców a nie opowiadania oszołomów. takie portale jak smiolensk2010 nie daja żadnej gwarancji że wypowiedzi sa prawdziwe. Powtarzam pytanie: Zechcesz podrązyć, sam/a poszukasz. Ale tobie się już mózg zlasował i nie potrafisz nic na własną rękę znaleźć tylko powtarzać to co TVN i wyborcza lansuje???

Gość może jakieś konkrety
na ten temat "- Kilkadziesiąt lat później mordują nam najlepszych przedstawicieli tej strony politycznej około rocznicy zbrodni katyńskiej."?????????