Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo się boję

Czeka mnie przeprowadzka do innego miasta! Jestem przerażona !!!

Polecane posty

Gość ja to też przeżyłam
wyjeżdżając na studia - jak wielu innych ludzi. Pocieszająca jest myśl, że w zasadzie codziennie taką przeprowadzkę przeżywa mnóstwo ludzi i na ogół nikomu nie dzieje się krzywda. Zaopatrz się w dobry plan miasta do którego jedziesz, w jakieś oszczędności na czarną godzinę, w spis potrzebnych adresów - np. schronisk, bibliotek w których jest darmowy dostęp do internetu, posterunków policji, tanich noclegów itp. Na pewno nic Ci się nie stanie a tylko zyskasz. Pozwiedzasz sobie - często rodowici mieszkańcy słabiej znają swoje miasto niż przyjezdni - bo przyjezdni świadomie zwiedzają, podróżują z mapą.

Na tej stronie japa.pl jest fajny poradnik czym należy się zająć w ramach przygotowań do przeprowadzki - świetna sprawa, na pewno oszczędzi masy stresów, o czym się jeszcze zapomniało :)

jak ja się przeprowadzałam też byłam przerażona. tylko że ja jestem ponad 2 tys km od domu

Gość gość
ww tam jak ja sie przeprowadzalam do duzego miasta to bylam strasznie szczesliwa i w ogole sie nie balam:) nie ma czego. stresa to mialam dopiero jak jechalam do innego panstwa, zwlaszcza, ze ja jezyka ich ni w zab a angielski tak sobie. ale tez dalam rade:D

Gość agniesia11

ja się przeprowadzałam ze Szczecina do Warszawy w pogoni za pracą i udało się 😉 nie było lekko, ale chodziłam do rozmów do rozmów aż się w końcu praca znalazła i to fajna 😄 tyle dobrze, że na początku miałam już załatwione mieszkanie i firmę do przewozu rzeczy bo skorzystałam z Wiki przeprowadzki