Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co tam polskie bedkarty

niemieckim dzieciom gerber nie dodaje ochydztwa tylko polskim

Polecane posty

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,8951717,Koniec_afery_sloiczkowej__Gerber_zmieni_recepture.html bojkot??!!!

Gość jasne...
to są karty łóżka, no nie wiesz? :classic_cool:

jasne gryzelda...ta literówka jest najwazniejsza w tym wszystkim..idź sie puknij w łeb albo dwa razy bedzie lepiej

albo swojej ani i danielkowi idź i kup gerberka z mom :D

Gość trelle morelle
polacy sa przekupni,skorumpowani i mysle,ze ktos dostal w lape za to MOM. tu to wszystko wprowadzisz w tym kraju,wystarczy potrzasnac kieszenia.

Gość trelle morelle
gryzzelda-rzeczywiscie,puknij sie jak nie masz nic do powiedzenia w tej dyskusji.

Gość trelle morelle
no to tym bardziej-wypad stad.po co wogole sie wypowiadasz?

Gość ta zmieni recepturę
:D:D zamiast odpadów z mięsa kurczaka zacznie dodawać odpady z kaczki :) Jakby gerber zmienił recepturę i tam ładował prawdziwe mięso z kurczaków ekologicznych to by nie kosztował 4 zl za słoiczek tylko 14. To jest firma która ma przynosić dochody a nie działalność charytatywna na rzecz zdrowego rozwoju dzieci! Ekologiczne uprawy są drogie, ekologiczny chów jest drogi, a mięsa jest mało na takim eko kurczaczku (cala pierś eko kurczaczka to jak 1,4 a nieraz 1,6 piersi szpikowanego antybiotykami i hormonami ptaka). Wszystko nadal będzie "zgodnie z normami" co wcale nie znaczy że tak jak nas czarują w spotach reklamowych.

bo lubie czytac jak sie bulwersujecie :P a zeby tak etykiete produktu przeczytac przed podaniem go dziecku to nie, to nie byly jakies super tajne informacje

Gość dfgzg
dno, żal komentować autorke topiku...

Gość trelle morelle
gryzelda,ty nie kapujesz o co chodzi w temacie? nie chodzi o to,ze MOM jest w sloiczkach tylko o to,ze w Niemczech podaja dobrej jakosci mieso. na prawde,laska nie udzielaj sie jak nie masz nic do powiedzenia,albo ciezko rozumiesz po polsku

Gość a skad jestes
zamiast doktoryzowac sie nad sloiczkowym jedzeniem i jego zawartoscia proponuje gotowac swoim pociechom domowe obiady , duzo zdrowsze smaczniejsze

Gość a co to jestt
"bunt internatów"?! Wydaje mi się, ze jak już się pisze taki mega artykuł to warto literówki sprawdzić :P To nie post na kafeterii :P

'najlepsze; jest ze zadnych konsekwencji taka firma nie poniesie a co tam i tak zacierają ręce -udałao sie przez 10 lat syf wciskac pół roku minie afera ucichnie to znowu wrócimy do starych sprawdzonych receptur NA RYNEK POLSKI mnie poraza ta obojetnosc polskich konsumentów czy jest w ogóle sobie ktos wyobrazic syt,odwrotną?!! ze cos produk.w polsce na rynek niem idzie gorszej jakosci przeciez dopierdolili by nam milionowe kary i sankcje a u nas? ...machcnie jeden z drugim ręką a na forum pokaze błą literówke brawo

Gość poodnoszee
..

Gość kijevna
pozytywne jest to, że wzrosła świadomość konsumencka - że pewnie teraz więcej matek będzie czytać składniki (ja zaczęłam dopiero jak mały dostał skazy białkowej i też się wtedy mocno zdziwiłam) i reagować... parę takich akcji i producenci zaczną i polskie matki szanować... a Gerbera też tylko Wy możecie ukarać - nie kupując go więcej, nawet jak zmieni recepturę (i pewnie nazwę jak mu obroty spadną, żeby się źle nie kojarzyć):)

I dlatego wydaje mi się, że za całą akcją stoi konkurencja, czyżby obiadki z bobovity gorzej się sprzedawały?

Gość misijeeeczak
trzeba bojkotować gerbera, nie kupować jego produktów. niech zbankrutuje i tlye w temacie. a 3,50 zł za taki mały słoiczek to według mnie nie jest wcale mało. kupowałam to synkowi do smarowania kanapek. k..wa zła jestem na siebie, ze dałam się zrobić w trąbę. a drugim podobnym syfem jest danone, też tego nie kupuję. płacą za to że niby mają rekomendację i są zdrowe, ale to jest sztuczny syf. a mamy kupują bo chcą żeby ich dzieci miały zdrowe kości.

Gość nunino
i nie kupie wiecej!!!! swinie jedne! najlepiej naglasniac niech ludzie omijaja,pamietacie afere z constarem? tak samo z parowkami kupowalam berlinki a teraz tylko z krakusa 90 procent miesa i nie mom

Gość kijevna
nawet jeśli falea - to kazdy sposób dobry, żeby w słoikach były lepsze i zdrowsze składniki i zeby ludzie zaczeli czytac co jest napisane na opakowaniach... o np: przed świętami rzucił mi się w oczy sok żurawinowy Horteksu...coś tam kiedyś czytałam, że warto ciężarnej pić żurawinę... to czytam metkę, a tam w składzie sok z aronii, sok z cytyny, woda, fruktozy i takietam... o żurawinie cichosza... poszłam sprawdzić na ich stronę - napisali, że mieszanka soku żurowinowgo i aroniowego... a jaka jest prawda? puapki na każdym kroku:) czytajcie mamuśki!

Gość ucichło i mamunie znowu gerber
ki