Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona86

jakiś wyciek z piersi- to znak że jestem w ciązy??? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Mona86

Witam wczoraj naciskajac na piers pojawila sie mala kropelka z lewej piersi, ta kropelka byla koloru rozcienczonego bialego a raczej szarawa... nie umiem opisac koloru bo tez i troche bezbarwna... Zaznaczam ze testu jeszcze nie robilam... okres mialam 22 grudnia i byl nowrmalny trwał 6 dni teraz powinnam dostać go 19 stycznia... Czy to sa objawy ze jestem w ciąży?

Mona niekoniecznie to musi byc oznaka ciązy, zwłaszcza ze jestes przed terminem @. To może byc oznaka podwyższonej prolaktyny tzw mlekotok z piersi. Przy wyzszym poziomie prolaktyny tak sie dzieje. proponuje zgłos sie do ginka i niech cie skieruje na badania poziomu tego hormonu.

Gość Mona86
Dziekuje za odpowiedź. Oby bylo tak jak napisałaś:) Chociaż mam dziwne przeczucia ze jestem w ciazy... Juz kiedyś zaszlam w ciąże ale mialam tez widoczne powiekszenie jajnika po jednej stonie ze jak ogladalam brzuch to niżej bylo takie cos wystajacego jakbym tak przytyla... i to byla ciąża pozamaciczna:/

Gość Autorko, koniecznie
zrób badanie prolaktyny. Robi się badanie podstawowe na początek i ewentualnie z metoklopromidem (czyli z obciążeniem). Przy mlekotoku są bardzo wysokie stężenia prolaktyny we krwi, a to nie służy niczemu dobremu. Ciąża przy zbyt wysokiej prolaktynie jest niemożliwa.

Gość Mona86
Dzięki za pomoc;) Zrobie jutro i test ciazowy i umówie sie na badanie prolaktyny ;)

Gość Mona86
Nie, nie staramy sie ja chce zrobic jeszcze magisterke i dopiero wtedy bedziemy ostro dzialac;) Robilam test ciążowy i wyszedl negatywny ale piersi ewidentnie robia sie tak jakby mleczne...