Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _OluSia_

Zwierzątko-czy to dobry pomysł?

Polecane posty

Gość _OluSia_

Mam pytanie...Chciałabym sobie kupić fretkę..i nie wiem czy to dobry pomysł..Co o tym myślicie,,,czy może ktoś ma już fretkę.???

Gość Anka 23
Zwierzątko to nie zabawka nie rzucisz jej w kont jak ci się znudzi więc to ty jesteś pewna ja za swoją suczkę oddałabym głowę tak ją kocham nikt nie może ci doradzić to decyzja twoja a każde stworzenie to obowiązki.Pamiętaj o tym

Gość Licencjatka_ona
fretka smierdzi:p i strasznie rozrabia:P jesli jestes w stanie zapewnic jej ciagle zajęcie i opiekę to mozesz sobie sprawic, ale jesli chodzisz do szkoly i nie ma cię pół dnia... lepiej kup sobie chomika albo szynszyle :P

Pewnie się naoglądalaś w internecie, albo zobaczylaś u jakiejś koleżanki a zwierze to obowiązek, to żywe stworzenie które potrzebuje sporo poświęcenia i uwagi a nie zabawka. Żeby się zdecydować na "zwierzątko" trzeba być odpowiedzialnym i nawet jak już będzie dużym, śmierdzącym "zwierzątkiem" które wlaśnie pogryzlo Ci ulubioną bluzkę lub przegryzlo kabel od internetu to nie zamkniesz go w malej klatce i nie będziesz miala w czterech literach a wszystkie obowiązki pozostawisz rodzicom. Zanim zdecydujesz się kupić JAKIEKOLWIEK zwierze najpierw zaopatrz się w lekturę na jego temat, czytaj dużo w internecie i zbieraj wiedzę dopiero wtedy zastanów się nad kupnem :)

Moi teściowie maja fretkę :)Dopóki jej nie wykastowali to śmierdziała jak nie wiem... :O Teraz jest DUŻO lepiej. Generalnie jest to zwierzę bardzo ruchliwe i potrzebuje uwagi, zabawy. Potwornie gryzie zdarza się , ze do krwi. Jak nie jest nauczone załatwiać się w wyznaczonym miejscu to już w ogóle masakra. Odchody fretki przeraźliwie śmierdzą, dlatego gdy zauważy się "bombę" to należny w trybie pilnym ja zutylizować :)Gdy fretka się zdenerwuje to trzeba się liczyć z godzinnym (co najmniej) wietrzeniem mieszkania... Fretki są wybredne. Niektóre nie tolerują suchej karmy i trzeba kupować im serduszka ... :O nasza fretka taka była na początku. Doprowadzało mnie to do szału. Reasumując : cudownie milusińsko wyglądające stworzonko, mięciutkie futerko, "słodki" pyszczek i charakter wampira skrzyżowanego z terrorystą. Jeśli masz cierpliwość i czas to polecam. W przeciwnym wypadku nie ma co narażać zwierzęcia. Fretki bardzo kochają swoich właścicieli i szybko się przywiązują, porzucenie ich czy brak zainteresowania bardzo źle na nie wpływa.