Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daisy19

Mój DUKANOWY temat - zapraszam!!! - dieta od 15.01.2011

Polecane posty

START -> 15.01.2011 WZROST: 170cm WAGA początkowa: 79,2 kg WAGA obecna: 78,4 kg WAGA docelowa: 55,00 kg Dziś minął mi drugi dzień I FAZY. Zastanawiam się czy pociągnąć ją 5 czy 7 dni??? Do zrzucenia mam 24,2 kg więc sporo... Obmyślam też czy II FAZĘ zrobić 1/1, 3/3 czy 5/5 ???

Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś chętny kto dołączy do mojego topiku? W ramach wspierania się :)

Gość magduniaaaa1987
Hej ja też jestem na Dukanie 2 cały dzień:) ja 1 fazę robię 10 dni :) a potem 2 na 2. cel to 56 kg 170 wzrostu

Gość magduniaaaa1987
Napisz jeszcze swoje menu:) bo to jest dla mnie najtrudniejsze, zeby nawymyślać nowych rzeczy a nie tylko serek wiejski na który patrzeć już nie moge :o

Witaj :) To moje menu wyglądało tak: 15.01 - kawa z odtłuszczonym mlekiem i placek otrębowy według dukana - przekąska - wędlinka z małą zawartością tłuszczu - pierś z kurczaka pieczona w ziołach - ryba wędzona - 1,5 litra wody - 4 lub 5 kubków herbaty 16.01 - jajecznica z dwóch jaj - pierś z kurczaka pieczona z plastrem odtłuszczonego sera - cola light - puszka - tatar z wołowiny - 1,5 litra wody - 4 kubki herbaty - zielona, biała, mięta - 2x drożdżówka dukana

Magdunia a o ile to nie tajemnica do jaką masz wagę wyjściową? Ja się zastanawiam, myślę, że faza I - 7 dni, a potem 3/3...

Dziewczyny zachęcam do dołączenia do mnie :) Nawet jeżeli zaczniecie dietę jutro czy za parę dni, będziemy mogły tu śledzić swoje poczynania dietowe i wspierać się, wymieniać doświadczeniami :)

Gość magduniaaaa1987
teraz wazę 64:/ czyli masa słonia :D

Oj to tylko pozazdrościć, ja jeszcze dwa lata temu też tyle ważyłam 64 kg, ale ciągle się odchudzałam :) Liczę , że teraz się uda :)

III dzień I FAZY Zrobiłam dziś test dukana, wyszło mi, że I faza powinna trwać 5 dni, więc sie zastosuje, wyszło mi też, że moja optymalna waga to 60 kg i powinnam ją osiągnąć do czerwca 2011 r. Ja się postaram do 55 kg :)

Aaaa no i postanowiłam nie ważyć się codziennie, teraz zważę się po zakończeniu 5 dni I FAZY czyli 20.01.2011 (rano). Zdecydowałam się na tryb 3/3.

czesc dziewczyny! jestem od dzisiaj na diecie dukana waże az 88,6kg niecałe 2 lata temu urodziłam dziecko i po porodzie zamiast chudnąc waga stanela w miejscu a nawet zaczela rosnać chcialabym wazyc tyle co dawniej 60kg przy wzroscie 165cm, nie za chuda i nie za gruba;-) czytam o tej diecie ale gubie sie troche wiec bede w was szukała wsparcia;-) na sniadanie zjadłam omlet z 3 jajek z sosem czosnkowym z koperkiem a na obiad pół kuraka z rozna, ale to byl taki malenki kurak a'la przepiorka;-) POWIEDZCIE MI JESZCZE PROSZE CZY MOZNA JESC O KTOREJ JEST SIE GLODNYM CZY TRZEBA O USTALONYCH PORACH? ZAUWAZYLAM ZE JECIE JAKIES BULECZKI PLACUSZKI DUKANA, A JA MYSLALAM ZE JE SIE SAM BIALKO? A OTREBY TO PRZECIEZ WEGLOWODANY...

Witaj Bakowa Mama! Otręby są dozwolone a nawet wskazane w tej diecie ze względu na pojawiające się zaparcia. ALE! Jest 1 ale... w ograniczonej ilości tzn. 2 łyzki / dzień - to jest MAKS!!! Placuszki są nieocenione jeżeli chodzi o śniadania! Można zrobić coś na kształt KANAPEk, robię placuszki na patelni a potem nakładam sobie wędlinkę i mam śniadanie mistrzów :) Teraz zrobiłam "drożdzówki z twarożkiem na słodko" - otręby, jajka, łyzeczka proszku do mpieczenia, odtłuszczony twaróg i ksylitol lub słodzik jak kto woli, wyszły pycha więc mam podwieczorek kawka i drożdżówka :)

A i co do Twoich pytań... jesz tyle ile potrzebujesz ale tylko dozwolone produkty. Czytając różne fora spotkałam się z wieloma opiniami, że nie należy ograniczać jedzenia bo im mniej jesz tym wolniej chudniesz, tu nie chodzi o ograniczanie ilości tylko o spożywanie konkretnych produktów... Co do pory jedzenia to czytałam, że warto mieć ustalone pory posiłków jednakże w dzisijszych czasach, człowiek zabiegany, zapracowany to czasem ciężko jeść o jednej porze - myślę, że to nie ma jakiegoś super dużego wpływu. Najważniejsze przy tej diecie - PIĆ!!!

daisy dzieki;-) a słyszałas cos o koktajlach dukana? bo mowie ze czytam na roznych forach i co jedno to inne metody;-) ja planuje faze 1 kontynuowac okolo 10 dni a nie 5 jak zaklada dukan;-) moze jutro kupie ksiazke... a platki owsiane to ta kie normalne? ja dzisiaj juz nic nie jadlam wiecej bo nie czulam glodu, wlasnie delektuje sie zielona herbatka i niebawem zmiatam spac, jutro rano ide do pracy...

Bajkowa mama :) koktajli nie stosowałam, ja mam 3 książki dukana bo w każdej są jakieś nowe przepisy - jak nie masz ani jednej to polecam tą z przepisami dla polaków, opis samej diety też się znajduje, a jest mnóstwo fajnych przepisów na każdą fazę... Ja myślałam by zrobić 7 dni protein, ale może pójde według testu. Cały czas się zastanawiam... Może tego 20-tego jak minie 5 dzień i zobaczę efekty wagowe to się zastanowie czy pociągnać jeszcze dwa dni czy przejść do II fazy :) Pozdrawiam i do jutra, też lecę spać bo koniec urlopu i do pracy jutro :)

a co do otrębów to mogą być owsiane lub pszenne, te ostatnie jednak należy stosować w ograniczonzch ilościach, więc owsiane lepsze...

Dziś nie wytrzymałam i zwazyłam się :) po 3 dniu I FAZY wyszło mi minus 1,4kg Jak na trzy dni jest dobrze! Właśnie mija mi czwarty dzień pod znakiem dukana :) i dietka idzie elegancko :)

witaj daisy;-) ja dzisiaj rano na wadze zauwazylam spadek masy az o 1,4kg;-) na sniadanie zjadlam serek wiejski lekki na obiad pol makreli wedzonej z kefirem 0% na kolacje kostke twarozku ze szczypiorkiem i kawalek wedzonego kurczaka, ale tylko kawalek bo si eokazal niedowedzony w srodku i malo nie puscilam pawia;-) zniechecilam sie do niego i do makreli bo mi sie ciagle nia odbijalo;-( kupilam sobie dzisiaj ksiazke, ta pierwsza;-) przeczytalam od poczatku do konca pierwszej fazy;-) ja mam spora nadwage wiec mysle zeby faze pierwsza nawet te 10 dni pociagnac;-) na pewno sie uda bo jestem osoba wytrwala,a ta dieta nie kaze mi glodowac!!! jutro mam zamiar zjesc rowniez serek wiejski na sniadanie bo bede w pracy, na obiad moze kurcze pieczone zrobie;-) czwartek mam wolny wiec na sniadanko zaszaleje i zjem omlet z szynka i cebulka

To super! Gratuluje spadku! Tak ta dieta jest ekstra! Człowiek nie głoduje :) Ja zjadłam dziś na śniadanie dwa plastry wędliny suszonej, 2 drożdżówki dukana, wypłam kefir i zjadłam na obiado kolację - tatara. :) Dużo piłam i czuje się pełna :) jutro chyba zrobię sobie wątróbkę według ks dukana, jakos naszła mnie chętka :) A na śniadanko będę miała... kawkę z sernikiem, dukanowym oczywiście, własnie się piecze i pachnie na cały dom! :) Właśnie myślę, że spokojnie wytrwamy na tej diecie bo nie chodzimy głodne a jak widać nawet chętkę na słodkie można zaspokoić deserami według dukana :)

ja w weekendy robie wieksze zakupy w markecie, tez sie zaopatrze w watrobke;-) mnie do slodkiego nie ciagne, ale chyba zaczne robic te placuszki moze zastapia mi pieczywo ktorego mi brakuje, uwielbialam suche chrupiace bagietki;-)oj maz na mnie krzyczy ze zglupialam jak zobaczyl liste zakupow na lodówce ale cos jest trzeba nie? pochlonelam juz cala ksiazeczke dykana i jetem bardzij oswiecona;-)

ja np zawsze lubiłam pieczywo a do słodkiego mnie nie ciągnęło... a na tej diecie odmieniło mi się coś i za pieczywem nie jest mi tęskno, ale mam jakieś chętki na słodkie, no fakt, że nie jest to mocno słodkie bo ksylitol(cukier brzozowy) nie jest tak słodki jak zwykły. Oj fakt, że lista produktów na tej diecie jest długa :) Ja dzisiaj oglądałam warzywka w sklepie i ślinka mi ciekła i już czekam na te 3 dni :) ale to jeszcze trochę bo zdecydowałam się pociągnąć proteiny przez 7 dni, bo w sumie do zrzucenia mam ponad 20kg w założeniu, więc to sporo jest :)

Gość duzo wazysz,,,
Daisy19

Gość dieta dukana to
najlepsza droga do zawału :D

droga do zawału... skoro tak mówisz, ale odkąd zrobiła się taka popularna to chyba nie odnotowano większej ilości zawałów? no ale może o czymś nie wiem...

Gość źródła zdrowia
to warzywa i owoce :)

warzywa z pewnością :) z owocami bym polemizowała... na pewno mają dużo witamin ale i cukru :)

Gość jesz za dużo mies które jest
szkodliwe, kawy tez nie wolno pic mięta, zielona, biała ok wystarczy pic soki z sokowirówki na czczo 0, 5 litra pierwszy posiłek najwcześniej wegetariański stosuj tak z 15 dni schudniesz od 5 do 10 kg