daisy19 0 Napisano Styczeń 18, 2011 Jestem na dukanie więc jem zgodnie z tą dietą, jem mięso, ryby, nabiał i piję dużo herbat w tym zielona, i biała, kawę piję jedną dziennie z reguły, czasem wogóle..., ale za rady grzecznie dziękuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mało wiesz bo Napisano Styczeń 18, 2011 owoce maja bardzo pożywna glukozę i fruktozę :) a tyje się od białego cukru lub słodzików!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a dobra rob se swoje Napisano Styczeń 18, 2011 pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daisy19 0 Napisano Styczeń 18, 2011 AMEN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bajkowa mama 0 Napisano Styczeń 19, 2011 czesc daisy;-) widze ze zazdrosne pomarancze musialy sie wtrynic!!! zal mi ich... ja dzisiaj zjadlam w pracy twarozek teraz pieke kuraka w ziolach;-) ogolnie nie odczuwam głodu mam duzo energii i nie czuje zmeczenia;-) dzisiaj rano waga pokazala mi 86,4kg;-) ja tez pije minimum 3 kubki zielonej herbaty do tego sporo wody ze 2-4l na dzien;-) ja jak juz pisalam faze uderzeniowa zrobie sobie dluzsza, chociaz po tescie dukana wyszlo mi ze ma to byc 6 dni;-) nie moge tez sie doczekac warzyw, zrobie sobie zupe porowa;-) znalazlam tez super przepisy dukana, zobacz sobie http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727109 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daisy19 0 Napisano Styczeń 19, 2011 Skasowało mi odpowiedź :/ Witaj Bajkowa Mama :) Z pomarańczkami już się w dyskusje nie będę w dawać bo nie ma sensu :) Gratuluje, super Ci idzie :) Ja też odnotowałam spadek wagowy, po 4 dniach waga 77,4 czyli prawie 2kg zleciały. Według testu powinnam mieć 5 dni uderzeniówki ale przedłużam do 7, a potem warzywka, też mi juz tęskno ja planuje sałatkę cesar :) Dzięki za link zaraz obczaje nowe przepisy... Ja dziś zjadłam sernik dukanowy z kawą a teraz robię wątróbki po węgiersku na obiado - kolacje. Ponadto dużo wody i herbat :) Bajkowa Mama a ćwiczysz będąc na tej diecie? Czytałam że w I fazie trzeba się oszczędzać, ja się czuje dość dobrze, robię lekkie cwiczenia typu brzuszki (codziennie więcej o 10) i jakieś przysiady i skłony :) Zakupiłam też hula hop z takimi wypustkami co mają pomagać w rozbijaniu tkanki tłuszczowej... więc czekam na kolejne ćwiczonka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daisy19 0 Napisano Styczeń 19, 2011 jednak nie będzie wątróbki - wyszło średnio, jakoś nie bardzom mi smakowało, takie gorzkie bleeeeee. Nie mam pomysłu co mogłabym dziś zjeść :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bajkowa mama 0 Napisano Styczeń 20, 2011 witam cie kolezanko;-) u mnie dzisiaj waga pokazala spadek kolejnego kilograma, normalnie motywacja rosnie z dnia na dzien;-) na sniadanko jadlam omlet z jajek i szynki z indyka na 2 sniadanko serek lekki wiejski a na obiad watrobke drobiowa gotowana na parze z cebulka i pietruszka z kolorowym pieprzem i odrobinka soli - wyszlo pyszne;-) a do tego czuje straszna suchosc w ustach i ciagle pije, dziisaj juz obalilam baniak 5l wody mineralnej;-) sikam i pije;-) snieg u mnie sypie wiec nie mam jak isc na spacer a dzieckiem, wiec bede musiala na rowerku dzisiaj pojezdzic z 30 minut;-) do uslyszenia;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daisy19 0 Napisano Styczeń 20, 2011 Witaj :) Gratuluje kolejnego spadku, u mnie pół kilo mniej... czyli obecna waga 76,9, cel pierwszy zobaczyć 6 - z przodu :) Super nam idzie, oby tak dalej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bajkowa mama 0 Napisano Styczeń 21, 2011 u mnie kolejny spadek wagowy, 85,2kg;-) ale co ja od wczoraj przeszlam to tylko moje,,, wczoraj wieczorem strasznie rozbolal mnie zoladek i bolal tak do dziisaj do okolo 15;-( koszmar bo wymiotowalam sama zółcią;-( dzisiaj rano zjadlam danio bo juz nie moge patrzec na twarozki, na obiadokolacje pieczona nozke i oszukany rosolek, tzn piers kuraka ugotowana zkostka rosolowa i koperkiem;-) od razu mi przeszlo... ja do niedzieli faze protal trzymam od poniedzialku komopnuje w ten nabial warzywa i tak po 7 dni naprzemiennie planuje;-) a jak u ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bajkowa mama 0 Napisano Styczeń 22, 2011 a co tu taka cisza? u mnie dzisiaj waga 84,6kg jeszcze jutro protal i od poniedzialku wlaczam warzywka;-) juz mi sie marzy rybka pieczona w folii z warzywami i surowka z kapustki kiszonej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baileysik 0 Napisano Marzec 11, 2011 Hej, ja jestem na Dukanie od 25.02, startowałam z wagą 85 kg, obecnie jest 80, ale waga od 3 dni stoi w miejscu.. Jem zgodnie z dietą, pije ponad 1,5 litra płynów dziennie (woda i czerwona herbata ), zastój wagi jest normalny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dieta Dukana Napisano Marzec 13, 2011 baileysik, ja mam właśnie ten sam problem . Jestem na Dukanie 7 dzień, przez pierwsze 5 dni spadało po troszku-w sumie 4kg, natomiast od tamtej pory zupełnie nic. Tylko co prawda od bodajże 3 dni się nie załatwiałam.. A tak w ogóle jestem na fazie I. Czy to znów ruszy? Jakieś rady? A Moze sposoby na to? Bo sie denerwuje ze to już koniec mojego spadku, a zależy mi bardzo aby zrzucić jeszcze ok 10 kg.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Puszyściutka 0 Napisano Marzec 25, 2011 gdzie jeteście dukaneczki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babcia 61 0 Napisano Maj 3, 2011 witam ! dziewczyny jestem na diecie od środy popielcowej 5kg mniej Warto się poświęcić.Trzymam za wszystkie kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach