Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolllka_

BALSAM NA ROZSTĘPY W CIĄZY - od którego tygodnia zaczełyście stosowac

Polecane posty

jestem w 11 tyg ciązy, nic nie przytyłam, zastanawiam sie nad kupnem balsamu p/w rozstepom. mysle ze juz najwyższa pora zacząc coś stosowac. a wy od którego tyg stosowałyscie balsamy czy olejki ?

Gość wszystkie te preparaty na rozs
tępy można zacząć stosować od 4 miesiąca ciąży

ale od początku możesz przecież stosować zwykłą oliwkę, bo to o natłuszczanie skóry najbardziej chodzi najlepsze są oliwki z Rossmana Babydream i HiPP kup sobie jeszcze olejek pod prysznic z Rossmana:) tani i również przyjazny skład jak w przypadku w/w oliwek;)

ja stosuje krem musteli dla kobiet w ciąży od 7 tygodnia. kilka rozstępów wylazło mi mimo to na piersiach, bo w krótkim czasie urosły z rozmiaru B do D. brzuch też nagle wyskoczył - nie było, nie było, aż tu nagle w te pędy musiałam kupować spodnie ciążowe. ale na nim rozstępów brak - na razie :)

Gość babie latooo
polecam żółtą oliwkę bambino, smarowałam brzuch i piersi i zdarzało się że uda również:) od 3 miesiąca, jak zaczął rosnąc mi brzuch i pomogło, teraz już jestem po porodzie i nie mam ani jednego rozstępu!

babie latooo >> niektóre kobiety to mają szczęście, a niech to ;)

ja rodziłam dwa razy i nie mam ani jednego rozstępu w pierwszej ciąży zaczęłam cokolwiek stosować (za namową koleżanek;) ) dopiero od 5 miesiąca, a do tego czasu przytyłam już z 10 kilo:O nie wierzę, że te wszystkie specyfiki mają znaczący wpływ na rozstępy, bo ten kto ma ku nim skłonności i tak nie uchroni się całkowicie przed nimi:O w drugiej ciąży praktycznie niczym się nie smarowałam, nie zużyłam nawet jednego całego opakowania preparatu na rozstępy (Perfecta DAXa) i też nie mam ani jednego rozstępu, a to moim zdaniem zdecydowanie GENY, bo moja mama też nie ma ani jednego rozstępu po 2 ciążach, a przecież 30 lat temu nikomu nawet nie śniły się jakiekolwiek preparaty przeciw rozstępom;)

fiu, fiu tez uwazam ze jak ktos ma skłonnosci to krem, balsam czy oliwka moze pomóc a moze i uchronic ale moze tez gowno pomóc. ale czego sie nie robi dla dobregho samopoczucia, to ze smaruje sie jakims balsamem ktory moze i nic nie da tylko działa na moją podsiadomosc pozytywnie ze coś zrobiłam zeby nie miec rozstepów, a ze sie pojawiły tojuz inna bajka

Zaczęłam stosować jak tylko się dowiedziałam o ciąży, czyli od 8tc. Najpierw kąpiel w oliwkach, później leciał krem na rozstępy, później olejek do masażu ujędrniający. I co? I rozstępów masa :D ale mam właśnie ten komfort psychiczny, że coś robiłam, aby ich nie mieć, a że wyszły to już taka chyba mojej skóry natura...

Gość niezwyciezona
Ja takze stosowalam regularnie krem zapobiegajacy rozstepom na piersi po 3 mcu stwierdzilam ze to nic nie daje. Moje piersi to jedne wielkie autostrady rozstepow poki co wyglada paskudnie ale jak wyjasnieja to bd dobrze. Wazne ze piekny maluszek przyjdzie na swiat. A zamiast kupowav drogie nic niewarte kremy lepiej odlozyc na pieluchy ;p

Gość nadineczka
Polecam Sexi Mama, balsam ujędrniający do ciała antycellulit od Bielendy, ja stosowałam go na rozstępy i dobrze je niwelował. Mają też inne dobre kosmetyki z tej serii które stosowałam w ciąży więc warto, są skuteczne.

Tez mam Sexy Mamę - smarowałam od początku ciąży, na końcu 6 miesiąca skończyłam (zagrożenie ciąży, zabronili mi skrywać brzucha). Teraz jestem w 9 miesiącu i ani jednego rozstepu, a przytyłam ponad 25 kg :)