Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Germaine Geer

maltanczyk czy jork???

Polecane posty

Gość gość
A ja mam kundelka, sunię i jest to najcudowniejszy pies pod słońcem :) Inteligentna, łagodna, grzeczna, spokojna, czysta, wierna

Gość gość
Maltańczyk. Co prawda potrzebuje pielęgnacji. Oczy to nie problem gdy je się przemywa 2 razy dziennie. Ktoś napisał ze maltańczyk szczekliwy-większej bzdury jak żyje nie słyszałam. Mają włos który nie wypada . A poza tym to bardzo usluchane i mądre pieski. W tydzień czasu nauczyłam pieska załatwiania na dworze

Gość gość
Mały maltańczyk a w ciągu roku małe dziecko.. Czy piesek dogada się z dzieckiem, jeżeli odpowiednio go pokieruję będzie uważał na dziecko? Oczywiście z wzajemnością, jak już dziecko będzie zaczynało łapać, chodzić.. Macie jakieś doświadczenia z taką mieszanką?

Gość karin83
Oczywiście, że tak. Trzeba tylko przyzwyczaić dziecko do psa, a psa do dziecka. Jak weźmiesz szczeniaka to wszystko "samo z siebie" się ułoży. Tym bardziej, jeśli myślisz o maltańczyku. Jeśli się zdecydujesz to tutaj http://royalcanin.pl/pies/rasy-psow/maltanczyk dowiesz się jaka karma dla maltańczyka będzie odpowiednia. Może Ci się przyda.

Gość gość
Maltańczykom z wiekiem włosy żółkną potrzebują większej pielęgnacji.yorki nie są wcale głupiutkie zależy od nauczyciela i nie wszystkie są szczekliwe też zależy od nauczyciela i nie sikają w domu wychodzą nawet w deszcz i dobrze się bawią są odważne zabawne i rozdają buziale nawet z królikem się bawią z kotem jak również z dziećmi nie prawda że nie da się ich nauczyć komend są troszki uparte ale wszystko się da jak się chce pielęgnacja nie jest aż taka zajmująca jak u maltańczyka.z wiekiem u maltańczyka psują się zęby włos żółknie tylko małe ładnie wyglądają . Ale każdy psiak kocha tak samo.

Gość gość
Maltanczyk to cudowna rasa ! Moj nauczyl sie szybko wychodzic na siusiu. Komendy to lapie w lot i nowe sztuczki. Jest przytulasinski i kochany. Nie szczeka prawie wcale. A co do pielegnacji to odpowiedni szampon i odzywka wlosy nie zolkna. Zreszta dla mnie to bez znaczenia. Wazne ze zdrowy jest.

Gość gość
Ja polecam zdecydowanie yorki. Są piękne☺

Gość gość
Ja mam yorka i jest taki słodziutki. Maltanczyki mają bardzo białą sierść i są bardzo pracochłonne

maltańczyki poniewaz to sa psy lojalne,kochane,słodkie,zabawne,towarzyskie,grzeczne i pieszczotliwe.To sa psy male o wielkich sercach i wspaniałych charakterach.Mam sama maltańczyka i bardzo polecam.Jorków nie lubie bo dużo szczekają i są wredne.Mój pies ma na imie misiu i wiem ze teoria [maltanczyki lubia uczestniczyc w wszystkim co sie dzieje w domu] to prawda bo moj umie chdzic caly dzien za mna krok w krok. PS:Zapraszam na kanał na YouTubie ,,Misiu Misiaczek".