Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuSkaAw

Chyba dzis urodze .. jak myslicie??

Polecane posty

Gość anuSkaAw

termin mam na 23 stycznia ale od rana mam biegunke i jakies lekkie skurcze kurde juz bym chciala urodzic :) od paru dni stosuje cieple kąpiele i seksik na szybszy porod moze sa pierwsze efekty??

Gość anuSkaAw
inaczej to sie pare dni juz czuje taka poddenerwowana i niespokojna a czop to nie wiem czy mi odszedl ale pare dni temu zauwazylam krople krwi na bieliznie to chyba bylo to :/

Gość dori9
ja caly dzien mialam biegunke i nad ranem dostalam juz lekkie skurcze.Radze ci sie przygotowac na porod ale niedenerwuj sie.W SZPITALU POWIEDZ O BIEGUNCE ZEBY CI DODATKOWO LEWATYWY NIEROBILY BO TO BEZ SENSU

Gość anuSkaAw
torba spakowana.. nie wiem jak mam sie bardziej przygotowac :( boje sie

rodź dzisiaj, taka piękna pogoda, słońce świeci :D

Gość oni kasują
a skurcze już są regularne?co ile minut?

Gość spac_mi_sie_chce
powodzenia i gratulacje ;)

Gość powodzenia zyczę i
bezproblemowego rozwiązania :) no i zdrowego dzieciaczka :) poród tuż tuż :)

Gość anuSkaAw
na razie nieregularne ale mialam bezbolesne a dzis juz lekko pobolewaja i wiecej jest

Gość dori9
Niebuj sie ,do szpitala jedz jak bol bedzie juz silny,a przedtem wez ciepla kapiel i .Ja pojechalam odrazu do szpitala i zaluje bo caly dzien tam siedzialam i sie meczylam a urodzilam w nocy dopiero.

Gość oni kasują
jeśli skurcze nie sa regularne to nie jedź nigdzie.Po co w szpitalu siedzieć na darmo.

Gość alboże
a ja się tak zastanawiam nad tym,że piszecie o biegunce - ja nie miałam takich objawów, jest biegunka przed porodem? Można poprosić o lewatywe, ale nie jest ona robiona obowiązkowo Nie denerwuj sie to najgorsze co można robić w tym momencie :P spróbuj się wyluzować, pomyśl o czymś miłym, zajmij się czymś, ale bez nerwów ...powodzenia

Gość alboże
masz biegunkę pewnie wywołaną stresem

Gość dori9
wlasnie biegunka czesto wystepuje przed porodem,w ten sposob organizm sie przygotowuje do porodu.a nawet lewatywe czesto robia poto zeby skurcze byly silniejsze. mi zaserwowali dodatkowo lewatywe mimo ze caly dzien mialam biegunke i rozwarcie odrazu na 2 cm wiecej bylo

Gość anuSkaAw
wody nie odeszly a jakby odeszly juz bym pojechala do szpitala..

jesli masz biegunke to oznacze ze twoj organizm sam sie oczyszcza i nie bedzie Ci potrzebna zadna lewatywa.u niektorych kobiet organizm reaguje tak ze sam oczyszcza sie przed porodem.

Gość haibane renmei
tak ci zazdroszcze...bardzo chciałabym byc w ciazy i też to teraz przeżywać. Zycze szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu.

jak wody jeszcze nie odeszły to na razie się nie stresuj :D a czop jest moim skromnym zdaniem taki, że nie da się go nie zauważyć i pomylić z plamami krwi ale jeśli masz biegunkę (nie z innego powodu) to myślę, że jak nie dziś, to jutro lub pojutrze:D

tez zazdroszcze, bo juz bym chciala urodzic... ale nic poza napinaniem sie brzucha sie nie dzieje :(

Gość pamelalallalala
lidz ile trwaja te skurcze i co ile są jak juz jest mąz czy ktos kto cie zawiezie to mozesz wziac kapiel cieplą to ruszy troche i sie pakuj zjedz cos lekkiego zebys miala silę powodzenia bedzie dobrze zobaczysz

Gość marysia z sasiedztwa
Tak piszecie o tych wodach...hmmm mi pomimo ze wody odeszly to i tak w szpitalu trzymali mnie jeszcze 4 dni i nic nie robili dopiero na 4 dobe podlaczyli mroplowe i sie ruszylo... A autorce zycze szybkiego i w miare bezbolesnego porodu no a przede wszystkim zdrowego maluszka.

Gość piszecie jej
ze ma jechac do szpitala jak skurcze beda regularne,a wcale tak nie musi byc,ja urodzilam dwoje dzieci i pierwszy porod mialam ksiazkowy: najpierw skurcze co 15 min pozniej co 10min,5 min i na koncu co 3 wrecz idealne trwajace 60sek.ale drugi porod byl zupelnie inny juz tydzien przed terminem pojechalam do szpitala bo mialam skurcze dosc silne ale nieregularne i lekarz oczywiscie stwierdzil ze to jeszcze nie to wiec wrucilam do domu,atydzien po terminie znow zaczely sie skurcze i tez bardzo nieregularne i gdyby nie moj maz ,ktory wrecz zmusil mnie do tego zeby jechac do szpitala to bym siedziala w domu dalej i czekala na te regularne skurcze i pewnie bym sie nie doczekala bo skurcze do konca mialam nieregularne co 15,20,4 min