Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kici Kasia

Przygotowujemy się do ciąży

Polecane posty

witam jak dobrze ze juz piatek troche zmeczona ale szczesliwa ze już w domku. musze ogarnąć moje domowe gospodarstwo bo koleżanka zapowiedziała sie na wieczór

właśnie gruchaweczka pisz:) chyba, że już skacze ze szczęścia i nie może tu wejść:)

Hej ciąży nie ma:( ale jest ok, najważniejsze że wiem już na czym stoję i w końcu napije się winka - juz się delikatnie chłodzi:P miałam wszystkie możliwe objawy a tu psikus - w środę idę do gina i zobaczymy, mam nadzieję że szybko uda się @ wywołać i do roboty:) uff ale jak dzwoniłam o wynik to aż mi się ręce trzęsły - szok. Idę spędzić wieczorek z mężulkiem:D

ale ja się dzisiaj źle czuję :( strasznie mi niedobrze, boli mnie żołądek :( chyba grypa jelitowa... dopiero 20 a mi się tak strasznie chce spać :( zna ktoś jakiś sposób na powstrzymanie tej grypy zawczasu?

Gruchaweczka, mnie też by się ręce trzęsły jakbym dzwoniła po wynik ;) Szkoda, że nic z tego nie wyszło. Będziesz musiała wziąć sie do pracy w przyszłym cyklu:) Kasia, co u Ciebie?? Jak samopoczucie?? Ochłonęłaś już trochę?? ;) U mnie na teście owu pokazała się dziś słaba kreska testowa. Wiem, że to oznacza jeszcze wynik negatywny, ale z każdym dniem powinna się robić wyraźniejsza..Ale teraz przez tą moją sytuację jestem w kropce - jak przyjdzie owu, to czy się starać czy nie:( Że też właśnie teraz musiałam stracić pracę:( Tzn. pracuję jeszcze do końca marca. Przez ten czas będę się rozglądać. Mam nadzieję, że coś znajdę.

ochłonęłam:) teraz z niecierpliwością czekam na czwartkową wizyte:) dzisiaj odebralam wyniki tokspolazmozy i oba ujemne:) najchetnej powtorzylabym jeszcze bete czy rosnie, ale lekarz powiedzial ze nie potrzeba. Jak sie czuje? caly czas zmeczona, o 21 juz zasypiam a rano nie moge spac:) no i budze sie strasznie glodna a ni moge nic przelknac. dzisiaj na sniadanie meczylam jogurt 1,5 godziny:) Gruchaweczka nic sie nie martw i bierz sie do roboty;d Pippi tak jak mówiłam, mi taka kreseczka caly czas wychodzila:) juz myslalam ze nie mialam owulacji w tym miesiacu:)

Pociesza mnie nastawienie mojego faceta. Powiedział, że zrobił sobie takie wyliczenia i stwierdził, że nawet gdyby miał sam nas na razie utrzymywać (naszą przyszłą trójkę:) ) to dalibyśmy sobie radę. Tylko ja to się boję, a co by np. było jakby, nie daj Boże, i on stracił pracę...?? A tak to jak dwoje pracuje to jest inaczej, no i po macierzyńskim zawsze można wrócić. Kurcze, ja to chyba za dużo myślę o tym...

Pippi225 dalibyście radę, ale wiadomo nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko...

Musimy to z M jeszcze raz porządnie przedyskutować i podejmiemy ostateczną decyzję. Szczerze mówiąc, to nie chciałabym rezygnować z tego cyklu, bo przecież nie mamy też pewności, że uda się za pierwszym razem. Może trzeba długo będzie poczekać zanim się uda, a wtedy nawet miesiąc do tyłu w staraniach to będzie dla mnie dużo... Eh, idę na tą poważną rozmowę, przedyskutujemy wszystkie za i przeciw i jutro powiem wam do jakich wniosków doszliśmy. Buziaki dla was kobitki 👄

Pippi225 mam nadzieje, że wspólnie podejmiecie najlepszą decyzję :)

hej dziewczyny właśnie sie dowiedziałam moja koleżanka jest w ciąży dziewczyny poczułam coś dziwnego. właśnie kupiłam test dziewczyny jak ja sie boje.

to faktycznie dużo :( dziwne... a myślisz, że mógł się pomylić?

ja już długo czekam.. to mój 53 dc :( może owulację później miałaś? masz jakieś objawy?

Misia przykro mi bardzo,jak nie dostaniesz @ może powtórz test.

Misia powtórz test z porannego moczu, a jak nie dostaniesz @ do poniedziałku to idź na bete - będziesz miała 100% pewność bo inaczej to będziesz cały czas myśleć że może test się pomylił, że może trzeba zrobić później a tak to jesteś pewna. pippi szczerze to powiem Ci że ja na Twoim miejscu bym nie czekała, bo tak jak piszesz - wcale nie jest powiedziane że od razu musi się udać, choć oczywiście życzę Ci tego. A na pewno dalibyście sobie jakoś radę i tak jak pisze ajlin - nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko, zawsze się znajdzie jakieś ale.... ale to już oczywiście Wasza decyzja, daj znać co postanowiliście:) dzis rano temp znów skoczyła, wczoraj 37 dziś 37.1, boli mnie nadal lewy jajnik i piersi, mimo tego że już się nie nakręcam że to ciąża:P i tak się zastanawiam czy to może być owulacja?? dziś mój 37 dc ale wiadomo to po tabletkach?? czytałam że niektóre dziewczyny po odstawieniu tabsów miały nawet dwie owulki w jednym cyklu. Choc u mnie jak na razie śluz nie jest płody...hmmm zobaczymy. W środę idę do gina bo wczoraj nie udalo mi się dodzwonić i przyspieszyć wizyty.

u mnie dobry niby czas na staranka ale przestraszyłam się tym wynikiem z krwi na chlamydie(który wykazał że kiedyś rzekomo miałom "to") a wizyta u gina dopiero w czwartek,pobierze wymaz i wyniki po kilku dniach. Także to już będzie po owulce.Szkoda mi tego cyklu,z drugiej strony nie chcę ryzykować ale tak naprawde to nie wiem czy coś ryzykuje.Zgłupieć można:((

Diana a patrzyłaś opinie na ten temat w internecie?? może popatrz i poczytaj, czy ktos był w podobnej sytuacji bo faktycznie szkoda tego cyklu.

gruchaweczka czytałam i niby nie było przeciwskazań tylko że jak okaże się że jest chlam. odrazu trzeba ją przeleczyć.Ale akurat przed chwilą udał mi się dodzwonić do pani ginekolog w Polsce i mówiła żeby się zachowywać naturalnie i jak się staramy to się po prostu starać.A jak nawet wymaz wykaże że mam dalej "to" poprostu nas wyleczą i po kłopocie. Aż mi troche ulżyło:))

jak to jest, że my się tak przejmujemy? chciałabym mieć takie podejście jak mój N - co ma być to będzie, w końcu się uda