Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zna ktos temat

czy po pyrantelum moze bolec dziecko brzuszek?

Polecane posty

Gość zna ktos temat

wie któras z was?

Gość zna ktos temat
cholera by wzieła -odkąd chodzi do przedszkola to problem z owsikami sie powtarza

Gość a ja moje dziecko nosiłam ile
może boleć, ale nie po samym pyrantelum, ale jak owsiki giną, to wydzielają do organizmu więcej toksyn i od tego może boleć brzuszek.

Gość a ja moje dziecko nosiłam ile
podawaj dziecku jakiś probiotyk przez tydzień (lacidobaby, acidolac, dicoflor, lakcid, enterol- do wyboru, do koloru) albo actimel czy jakiś inny jogurcik i możesz też podac calcium w syropku (łyżeczkę dziennie) Po zakończonej kuracji dbaj żeby w diecie dziecka były: pestki dyni albo olej z pestek dyni, grejpfruty, cebula, czosnek, żurawina- wszystko to stwarza niekorzystne warunki do rozwoju pasożytów i może uda się ich więcej nie złapać

Gość zna ktos temat
mam lakcid bo miał ostatnio angine i antybiotyk dzieki-bo nie wiedziałam ze przytpyrantelum daje sie osłonowy lek

Gość slodziutki39
przy pyrantelum nie boli brzuszek,ale może być luzniejsza kupa jeśli dziecko było na antybiotyku to się daje leki osłonowe żeby nie wyjałowić żołądka jeśli w trakcie brania antybiotyku nie podaje się leków osłonowych to są problemy z brzuszkiem.

przy pyrantelum też osłonowo podaje się probiotyki, bo leki na pasożyty przy okazji niszczenia pasożytów niszczą też potrzebną człowiekowi florę bakteryjną, stąd probiotyk podawać trzeba