Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadzieja86

CZAPKA NA DRUTACH

Polecane posty

Witam:) Dzięki Ryjek:)Ja na drutach z żyłką też nie umiem robić:)jak tylko znajdę trochę czasu,to zabieram się za czapkę:)

Witam Ryjku ja do Ciebie:)Chcę się zabrać za tą czapkę.Powiedz mi jeszcze raz(czytałam to,ale nie bardzo rozumiem)Ilość oczek nabranych na 2druty miała odpowiadać obwodowi głowy,czy wysokości od ucha do czubka głowy?Bo zastanawiam się jak to zacząć:)

Z pomponami,albo tzw.kaszkiet:)Ja sobie dziś kupiłam 1nr takiego kursu na drytach.Wczoraj to reklamowali!Są tam 2druty 4,5mm,2małe motki do nauki,płyta dvd-pierwsze kroki na drutach i przewodnik jak zacząć robótki it.To kosztowało 4,50zł.ale nie wiem ile będzie następny nr kosztował za 2tyg. Ja właśnie zaczęłam robić tą moją nieszczęsną czapkę:)Zaczęłam na dructach2,5mm,żeby taki ściagacz wyszedł,zrobiłam go 4cm,a teraz zmieniłam druty na te nowe 4,5.. i robię dalej prawe,lewe...Zobaczymy,czy coś z tego wyjdzie!:)

Za soba mam juz troche robotek,ale zle u mnie z pomyslami,dlatego interesuja mnie

To pochwal się,co zrobiłaś:)?Mi też czasem brak pomysłów,dlatego czasem szukam w internecie:)

Kurcze nie zauważyłam ,że pisałaś wcześniej post :( Jednak widzę ,że radzisz sobie :) Jeśli chodzi ci o oczka to tak nabierasz tyle oczek ile ma obwód głowy :) dużo zależy też od włóczki ,czasem na 1 cm wypadają 2 oczka a czasem 3 :) najlepiej zrobić próbkę taka małą np.zakładasz 10 oczek ,przerobisz 4 rzędy i mierzysz ile ma ten kawałek cm .Wtedy patrzysz ile cm masz w obwodzie i przedkładasz to na oczka . Widziałam dzisiaj ten kurs na drutach :) troszkę małe te wełenki :) ale sonata to fajna wełna ,ma bardzo ładne kolory i miła w dotyku :) dużo osób robi z niej swetry a z cieńszej chusty :) Tu taka śmieszna czapka :D http://ssl.static-cache.de/media/pdf/anleitung_138_6.pdf

Nic się nie stało:)Jakoś narazie odpukać w nie malowane radzę sobie.Przyznam szczerze,że nie mierzyłam obwodu głowy.Nabrałam 100oczek+2brzegowe i robię:)Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie!

Dziękuję Ryjek,ale już troszkę za późno,bo powoli zbliżam się do końca:)A to ABC robutek idzie w sklepach kupić?Bo patrzyłam,ale nie widziałam,większość na szydełku:(

W tamtym roku robilam czapke i szalik czerwona.Czapka na drutach a szal taki fikusny na szydelku.Zamiescilabym zdjecia,ale robutki mi jednak lepiej wychodza niz opanowanie komputera.

Ja też nie umiałam dawać zdjęć,ale z czasem się nauczyłam:)Daję na fotosik!Fajnie tak coś samej zrobić,nie?Ja na szydełku nie umiem,nie pojmuję tego i nie mam do tego nerwów! Czapka zrobiona,tylko zszyć ją muszę,ale to już jutro,bo dziś już mi się nie chce!:)

Wczoraj wieczorkiem skończyłam czapkę,a dziś ją tylko zszyłam:)Nawet fajna,mężowi też się podoba,ale ja bym jeszcze to zszycie na czubku poprawiła:)

Gość ten beret to czapka z pasków
poprzekładanych... doszytych/wrobionych w obwód czapki. Trudnie wygląda ten przeplataniec.

Ta czapka jest gdzieś na forum marancianek ,widziałam pod koniec zeszłego roku jak wertowałam inne topici :)był jeszcze szalik i o ile się nie mylę coś jeszcze innego nie pamiętam ,albo pled albo sweter .