Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

t____bogusia

co robic

Polecane posty

HEJ MAM NIBY LATWĄ SYTACJE A NIBY BArdzo trudną dla mnie> Jestem 4 m-ce po slubie. jakoś od dej pory wszystko sie piepszy. jestem najmłodszą w rodziie (mam 3 starszego rodzeństwa- ale każdy ma własne zycie i swój wlasny dom) ja powinnam zostac w domu jako ta najmłodsza i zająć sie rodzicami Tak sie złożyło ze mój mąż tez jest ostatni i też ma do dyspozycji dom. przed slubem mieliśmy zamieszkać u mnie tak bylo mnhiej wiecej powiedziane ( jednak chcielibyśmy wyremontować moj dom i wziąc na ten cel kredyt hipoteczny) moi rodzice na to sie nie zgodzili ze beda na starosść pod mostem mieszkać ze sprzedamy dom jak nie spłacimy kredytu. i oni nie bedąmieli sie gdzie podziac. mojemu mezowi sie t wcale nie spodobało i powiedzial ze w taki razie mieszkamy u niego i nie ma dyskusji. ja mam jednak poczucie strasznegoo obowiązku wobec swoich rodziców - nie wiem co mam robić stale sie kłocimy z meżem. ja jedno a on drugie co robić zamieszkać u miego????? zostawić moich rodziców (oni są starzy i zchorowani) co robić pomocy sama sobie nie radze - mam już myśłi samobójcze

Gość krakowiaczka
To nie powód zeby popełniac samobójstwo.A ten twój dom jest na ciebie czy rodzice ci go przepisali?

w takim razie powiedz, ze albo ci dom przepiszą, albo wyprowadzasz się. Decyzja niech do rodziców nalezy. Jak ci przepiszą, będą mieć przecież "dożywocie". Potem rób z domem co uważasz za słuszne i nie słuchaj ich. Moja matka miała to samo z moją babcią, ale miała w d... jej spzreciwy i dobrze zrobiła. Teraz jest szczęśliwa, a jakby robiła to co matka jej każe to dziś by kozy pasła.

Gość zadbać o małżeństwo
Jak nie wiesz co robić, to najlepiej popełnij samobójstwo! Chyba naprawdę musisz być młoda jeszcze i niedojrzała. Chyba nie po to brałaś ślub, żeby teraz zostawiać męża i opiekować się rodzicami. Wątpię, żeby tego oczekiwali od Ciebie. Rodziców możesz wspierać i ich odwiedzać. Można też załatwić osobę do pomocy, która będzie dochodzić do rodziców. A w sytuacji, gdy któreś z rodziców naprawdę będzie już potrzebowało stałej pomocy - wtedy pomyślcie o tym, czy naprawdę nie zamieszkać w ich domu, żeby być pod ręką. I po co straszyć starych rodziców kredytem hipotecznym! Weźcie to na siebie albo wcale.

Gość Eleeene
podpisuje sie od osoba wyzej.Nic wiecej nie dodalabym, tylko tyle , ze powod mysli samobojczych jest bez sensu :-D

tez sie podpisuje pod wypowiedzia wyżej z reszta masz jeszcze rodzeństwowiec powinnas z nimi pogadac czy by Ci nie pomogli w opiece przeciez nie jestes na umowie pielegniarki swoich rodzicow oni tez powinni sie czuc w obowiazku opieki i pomocy. I przede wzystkim nie zniszcz swojego malzenstwa bo do konca zycia bedziesz winic za to rodzicow ze ne pozwlili ci na kredyt i zepslulo sie wszystko! wiem co czujesz bo ja mam podobna sytuacje anawet gorsza bo jestem sama mam siostre niepelnosprawna i kiedys bede miala 3 osoby pod opieka ;/jeszcze ojciec coraz gorszy sie robi pod wzgledem charakteru... czasem mnie ta mysl o przyszlosci przeraza..