Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szmaragdowakretynkia

jak szukać MIESZKANIA do wynajęcia??

Polecane posty

witam:) Mam problem , musze wynająć w najbliższym czasie mieszkanie i nie wiem jak sie do tego zabrac. Chcialabym uzyskac jakies rady i wskazowki na co zwracac uwage, czego unikac o co pytac w pierwszym telefonicznym kontakcie? chodzi o niedrogie mieszkanie w stolicy hmm przeglądam allegro i gumtree ale nawet nie wiem w jakie dzielnice celowac :(

Gość every whisper
kurwa ty jakaś nieżyciowa jesteś 🖐️

Gość Jujujujundsgnjrhg
Moja matka z braćmi mieszka na Ursynowie, jak się postarasz, to możesz atrakcyjne ceny wywalczyć

Gość wegazetjee
w gazjecie

Gość ruanda
Cena, za co płaci się dodatkowo, kaucja, opis lokalu (czy pokoje przejściowe), jakie meble, czy jest wyposażenie kuchni, internet

jakbys je szla obejrzec to zrob to w dzien. Wszystko lepiej widac, a zwlaszcza czy mieszkanie jasne czy ponure

Gość UmieraCzas
gumtree jest ok pytać o: -cenę i co się w niej zawiera (żebyś nie była potem zdziwiona, że masz zapłacić za tv czy internet) - zobacz sobie na mapę w-wy, nie wiem na czym ci zależy ale dla większości ważny jest dojazd do centrum, bo tam jest większość firm - fajne dzielnice to centrum, wola, gocław, mokotów - tanie dzielnice to białołęka (daleko wszędzie jak cholera) - nieprzyjemne i niebezpieczne choć tanie to praga północ - nie polecam - zależy czego szukasz, mieszkania całego czy pokoju? jeśli to drugie to pytaj, ilu jest pokojowe, czy w mieszkaniu ktoś mieszka, czy włąsćiciel też tam mieszka czy nie, czy mieszkanie jest od strony ulicy (w w-wie mieć tak umiejscowione mieszkanie to masakra!!!) - czy będzie podpisana umowa - czy właściciel chce kaucję (zazwyczaj równowartość jednego czynszu)

Gość UmieraCzas
cd - czy mieszkanie/pokój jest umeblowany, jeśli tak i na tym ci zależy, niech powie, jakie meble (kiedyś też szukałam i okazało się, że umeblowaniem była jedna kulawa szafka nocna i dwie półki na ścianie) - od kiedy potrzebujesz, na jaki okres i ile chcesz/możesz wydać kasy?

Gość poradnia_22
jeśli ma się z kimś iść, ja chodziłam sama, nic przykrego nigdy mnie nie spotkało, zawsze jednak przekazywałam komuś bliskiemu pod jaki adres się udaję, tak na wszelki wypadek

dzięki za rady:) szukam mieszkania kawalerka ew. 2 pokoje max 1,5 tys plus do tego oplaty dojda , przegladam allegro i gumtree tyle ze duzo jest agencji nieruchomosci ogloszen a chyba lepiej bezposrednio od wlascicieli, tak za 1,5 miesiaca wiec troche czasu mam. a co sadzicie o takich dzielnicach jak wawer, wilanow, wesola ? o ursynowie tez myslalam a zalezy mi na dobrej komunikacji spokjnej okolicy itp. a co sadzicie o takim ogloszeniu: http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-wesola-55m2-1-pokoj-1200-pln-id8146835.html ...?

nie chodziło mi o bezpieczeństwo tylko o rozmowę z właścicielami. Zazwyczaj gdy nie jesteśmy sami inaczej się odnoszą ludzie. Jak kupowałam mieszkanie i chodziłam sama to wszyscy byli tacy oschli.Wręcz swoją postawa mówili" Albo bierzesz albo wypad" A gdy zaczęłam jeździć z mężem to już było bardziej kulturalnie. A po za tym przy podpisywaniu umów nie było mowy o jakiś niedomówieniach i zmianach bo miałam swego świadka wcześniejszej rozmowy.

aa i czy znacie jakies stroby z ogloszeniami w miare aktualnymi?

Gość posmutniała__
te skosy by mnie zabiły i tylko 29 metrów powierzchni mieszkalnej ale cenowo jest ok wilanów jest generalnie drogi i kiepsko skomunikowany z miastem, nie ma tam centrum handlowego i po wszystko trzeba jechać autem ursynów, jak kto lubi wielkie blokowiska, nie cierpię tej dzielnicy, mieszkania w okolicy metra są drogie a autobusem trochę daleko wola jest blisko centrum i tańsza niż mokotów czy wilanów

podnosze moze ktos sie jeszcze wypowie?? :)

Gość listeczek33
Na http://www.ihouse.pl/ masz bardzo prostą wyszukiwarkę, wpisujesz tylko miejscowość, wybierasz z opcji że szukasz mieszkania do wynajęcia i po chwili wyskakują Ci konkretne propozycje.

Gość gość
Ja do niedawna wynajmowalam komus, 2 pokoje w centrum. 1200. Male mieszkanie, w bloku, ale czysto, po remoncie i b dobra lokalizacja. Podobno sa glownie wyzsze ceny, to bylo po znajomosci. On z kolei bardzo o nie dbal, tak ze oboje zadowoleni bylismy ;-) Jako wlasiciel przez agencje nie chcialam wynajmowac, po prowizja itd. Ale obcej kompletnie osobie tez bym sie wahala wynajac. Wiec jesli od prywatanej osoby, to na pewno beda chclieli cie poznac, aby miec pewnosc, ze nie uciekniesz bez zaplaty rachunku, nie zroibisz demolki itd. Duzo zachodu ale mozesz traic na fajny uklad jak sobie przypadniecie do gustu z wlasicielem - mowie oczywiscie bez podtekstu! Mam ma mysli uczciwosc.

Gość gość
A co myslicie o tych właścicielach, którzy nie chcą podpisać umowy?

Gość gość
A co rozumiesz pod pojęciem opłat? 1500 plus jakie opłaty, czy czynsz też?

Gość gość
Ja dodam od siebie tylko tyle,szukałam przez tablicę znalazłam w Sulejówku 2 pokoje w domku wolnostojącym,na początku właściciele spoko,mieszkali w oddzielnym domku.Po tygodniu nachodzenie kiedy im pasuje,wracałam z pracy z nocki i rano walenie w drzwi,opierdziel nie pomagał.Rozliczanie rachunku z podlicznika,zawsze chcieli zaokrąglić do przodu,nieważne czy to 2 zl czy 5,ciągle niby pomyłka.Ogrzewanie gazowo węglowe,ja uważałam skoro placę za ciepło to cieplo ma być.Cieplo było jak słońce grzało.Wypowiedziałam umowę najmu z 3 tygodniowym wyprzedzeniem,a babka do mnie że skoro się wyprowadzam to mam kogoś znaleść na swoje miejsce bo oni mają kredyt i spłacają go z wynajmu.Wojna o zwrot kaucji której nie chcieli oddać,na koniec najlepsze,miałam swój dywan wsunięty pod wersalkę jak go wyciągnęłam to był zielony od pleśni,ubrania śmierdziały grzybem,a sedes wybijał gó,,,na w łazience.Nigdy więcej mieszkania w domu.Teraz wynajmuję w Markach za 2 pokoje płacę 1250 plus ok 60 zł za rachunki,mieszkanie umeblowane,właścicielka nie nachodzi jest czysto sucho i nie śmierdzi.Uważaj na ogłoszenia za cenę bardzo niską to zalatuje syfem jaki ja miałam.

Gość gość
O rany jaki koszmar. Ja tam nie nachodzilam mojego lokatora, bo nie mieszkam w tym samym mieście. A ciepło miał, bo jest centralne.

Gość devlin
najlepiej to szukaj po develoerach tj ludzie ci radzą bo nie płacisz wtedy pośrednikowi, a i finansowanie mozesz miec lepsze bo oni maja umowy z bankami :) jak chcesz to w wawie tutaj poszukaj sobie http://www.vivainvest.pl/ ja tu znalazlam kilka fajnych mieszkan na bielanach :-)

Gość gość
Tutaj macie namiary - http://www.yareal.pl/londynska Ogólnie mieszkania można ogarnąć bez wydawania na ten cel kosmicznej kasy, wiele zależy od danego przypadku, dzielnicy - tutaj to mieszkania na saskiej kępie - świetne mieszkania.

Gość gość
Szukam mieszkania na wynajem od jakiegoś czasu i chyba zdecyduję się na ofertę biura Efekt. Mają ciekawe lokale w dobrych lokalizacjach i też lepszym standardzie a nie jakieś dziadostwo którego z kolei pełno w prywatnych bezpośrednich ogłoszeniach. Tutaj widać zdjęcia mieszkań i opisy kosztów, wyposażenia itd. - https://www.bbn-efekt.pl/.