Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej kolęda

Dlaczego księża tak namawiają ostatnio do płodzenia dzieci ?

Polecane posty

Gość hej kolęda

Czy to jakaś zmowa wśród księży czy co ? Ostatnio jak ksiądz chodził po kolędzie to ciągle mówił o tym, żeby płodzić dzieci. Dopytywał się dlaczego nie mam dziewczyny, nie mam dzieci , że już czas najwyższy itd. Co go to obchodzi ? To moja sprawa. Czy u Was też tak przynudzali z tymi dziećmi ?

Gość bo trzeba dawac kase
na chrzest, komunie, bierzmowanie, slub i pogrzeb i ktos musi na nich tez dawac nie? (nie tylko na tace, ale do budzetu, ksieza zyja z naszej kasy :P )

Gość alozjy
Podpisuję się pod przedmówcą obiema rękami :-)

Gość ciekawska hela
ja się podpisuję obiema rękami, a nawet nogami:D

Gość wole sie pomodlic
w cale nie dlatego bo Europa sie islamizuje za 20 lat w europie bedzie wiencej muzułmanów niz europejczyków

Gość kiła abo HIV?
wole sie pomodlic w cale nie dlatego bo Europa sie islamizuje za 20 lat w europie bedzie wiencej muzułmanów niz europejczyków i co z tego jednych nawiedzonych chcesz przez drugich przygłupów zastapic?

Gość mloda niedoświadczona
Wiadomo dlaczego... Chcą żeby wiecej chrześcijan bylo

Gość portoka
bo księza lubią dzieci ;)

Gość nic dodać ni cująć
nowa dusza to nowe źródło nieopodatkowanego dochodu przez najbliższe 70 lat. Dlaczego boimy się islamizacji Europy? - Bo jeśli większość będzie islamska nie da się doić z niej kopert, honorariów, kto wie - może posuną się do tego, ze pozwalniają kapelanów z zadłużonych szpitali?

Gość ciekawska hela
są kłamstwa, większe kłamstwa i statystyki:P co mnie obchodzi odsetek muzułmanów, co księży to obchodzi, póki starsze schorowane babcie oddają na "cele kościoła" ostatnie grosze swojej renty, katolicyzm w polsce ma rację bytu zresztą kościół zapewne ma jakieś zaplecze w postaci pokaźnych kont bankowych i lokat, może nawet inwestują na giełdzie, któż to wie?

Gość nic dodać ni cująć
Jednak kościół myśli perspektywicznie - co zresztą należy pochwalić. Dlatego trzeba odpowiednio zadbać o to, żeby za 70 lat również były emerytki skore do płacenia na kościól.

Gość ciekawska hela
za 70 lat wszyscy obecni księża powymierają, co ich obchodzi tak odległa przyszłość, przecież teoretycznie potomków nie mają;)

Gość nic dodać ni cująć
Ale zanim dzisiejsze noworodki skończą 70 lat muszą zostać ochrzczone, iść do komunii, a do tego czasem są msze np. z okazji ukończenia roczku czy dwóch, czasem male dzieci zapadają na ciężkie choroby np. dziecięcą białaczkę - wowczas można skasować za modlitwy w ich intencji, namaszczenie, ewentualnie pogrzeb. Dzieci od przedszkola są katechizowane - oczywiście nie za darmo. To wszystko wpływy spodziewane w całkiem nieodległej przyszłości.

Gość pora spac juz
Cos w tym jest. Mnie ksiądz w czasie spowiedzi (!) spytał czy mam dzieci. A jak mu powiedziałam ze jedno. To on dlaczego tak mało??? i kiedy drugie??? wkurzył mnie tą bezczelnością. Szkoda ze mu nie odpowiedziałam ze będzie drugie jak mi sfinansuje jego wychowanie.

Gość nic dodać ni cująć
Trzeba było odpowiedzieć: kiedy Bóg da :)

Gość ciekawska hela
no tak, biznes musi się kręcić, wszystko byłoby ok, gdyby tak ten biznes opodatkować, bo jak by nie patrzeć, pobieranie opłat za coś i nie odprowadzanie podatków na rzecz kulejącego budżetu naszej kochanej bogobojnej ojczyzny, to rozbój w biały dzień, szczyt obłudy instytucji zwanej życzliwie 'kościołem katolickim' swoją drogą, w jaki sposób święte sakramenty typu komunia czy chrzest przeliczać na ilość banknotów? przecież świętość jest bezcenna, czyż nie? ciekawe co na to księża