Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda babcia

ulubione łakocie i inne smaki z dzieciństwa

Polecane posty

Gość te soczki w woreczkach
ze slomka mozna nadal kupic wiecie? ostatnio spotkalam w jakims supermarkecie taki egzotyczny - identyczny, ale bylo wspomnienie, oczywiscie kupilam :D

Gość Kamila XXX
Ja pamietam lody trio i wszystko co tu wymineniono kurcze za sentymentalna chyba jestem bo lza mi sie kreci w oku

Gość lizaki smażone z cukru
nie wiem, czy użyłam tutaj odpowiedniego słowa - smażone, ale nie wiem jak to nzwac inaczej. Takie lizaki gotowało się z cukru :) moje dzieciństwo to lata 60-te więc nie było wtedy nutelli, kinder i innych fajnych rzeczy:) robiło się lizaki albo pajda chleba ze smietaną i cukrem :D

-Lizaki z topionego cukru :D -długie lizaki owocowe i mleczne -wafelki cytrynowe takie w prostokątnym małym opakowaniu z zieloną etykietą -wspomniany wcześniej krem z wiewiórką :D składaliśmy się na niego, siadaliśmy na placu na ławce pod wierzbami, takimi że nas widać nie było i wyjadaliśmy go paluchami prosto ze słoiczka :D -czarne cukierki o smaku lukrecji? -oczywiście kukuruku :D -owocowe landrynki kupowane na worki :D -guma donald i hubbabubba - chałwa z pewexu -oranżadki w woreczkach -vibovit jedzony na sucho -bebiko 2GR które dostawałam od cioci i wyjadałam z pudełka łyżkami -chleb ze śmietaną i cukrem a z domowych przysmaków to krówki które robiła ciocia, babciny jabłecznik i babcina galaretka porzeczkowa pewnie jeszcze o czymś zapomniałam :)

Gość naturalna równowaga
te lody bambino były wspaniałe :D z domowych smaków to blok czekoladowy z herbatnikami i pączki mojej babci pamiętacie taki napój pomaranczowy: Ptyś? to dawno było :)

Tak pamiętam napój ptyś i jeszcze takie landryny w środku nadziewane musem o podłóżnym kształcie, takie owocowe z wiśienkammi, pożeczkami itp owocami na baiałym papierku:))

Gość naturalna równowaga
o rany, tak, landrynki z dżemikiem :) pyszne były i te nadzienia naprawdę miały różne smaki

Gość ulalalalaaa23
ja pamietam jeszcze krowki mordoklejki

jeszcze dodam wszelkiego rodzaju gumy do zucia zwlaszcza te z najkejkami ktore sie wklejalo do albumow :D

Gość ja pamietam jeszcze lody
familijne - takie w prostokatnym, tekturowym opakowaniu, kiedys je jeszcze widzialam w ktoryms sklepie

Gość vibovi i orenzada to jest
to :) do tego kukuruku

Gość dgsbghbn gaw
i jeszcze lody śmietankowe w kostkach jak masło:)

Gość Lizaki takie
Jak plasterek pomaranczy czy cytryny .

Gość lizaki
to pewnie te z witrażykami? :D też je pamiętam :D

Gość juz po...
Zamiast pudrowego vibovitu wyjadałam palcem visolvit, który smakował jak pomarańczowa oranżada.

Gość bambino z murzynkiem
bambino z murzynkiem były zajebiste. żadne mi tak nie smakuja tak jak bambino 😭 w kazdych czuje taki specyficzny posmak konserwantu jakiegoś :O

Gość młoda babcia
ciasteczka okrągłe posypane cukrem i ciasteczka dłuuuugie z maszynki

Gość IRYSYY
Normalnie IRYSY-mniam! wafelki kukuruku;) pycha;) lody Calippo...

Gość IRYSYY
no i woda z sokiem sprzedawana na ulicy z satutarora!!! oranżada w woreczkach;)

Gość cytrynkaaaaaaaaaaaa
orenżada z butelki za 40 gr, wypijana pod sklepem szyszki (ryż+polewa tofii.. chyba) u nas w podstawówce jadło się też suchą bułkę z chrupkami ketchupowymy (Maczugi) lody Twist :D

Gość młoda babcia
w internacie zwykła bułka z łyżeczką dzemu truskawkowego pycha na drugie śniadanie

Gość Dawno, dawno temu...
szczypki, cukierki "Szpak"...

aaaaaaaa i bułgarska chałwa, mniam, mniam:D

Gość i lizaki HIT
:P

Ja mieszkałam koło lizakarni ,więc lizaków nie kupowałam :) panie zawsze nam wyrywały z maszyny takie gorące gluty lizaka i każde z nas (dzieci z podwórka ) szło z innym kolorem "gluta" lizaka i umorusanym ryjkiem :classic_cool: to było życie ech... Lody z automatu ,gofry z cukrem pudrem i lodu w kulkach ,kupowała babcia na niedzielę ,babka ładowała do słoika 20 kulek a babcia w domu dzieliła :D Jeszcze paczki z USA od cioci były bardzo ,ale to bardzo wyczekiwane :classic_cool: nic szczególnego w nich nie był jak tak teraz patrzę ,ale w tamtych czasach gdy Pewex "rządził "to kilka paczek gum Wrigles czy jak im tam ,długopisów z mc donalda z głową klauna (którego się potwornie bałam ) zegarków jednorazowych seico czy jak się one tam nazywały (były we wszystkich kolorach tęczy :classic_cool: miałam na każdy dzień tygodnia inny kolor zegarka :D to było jak paczka od Pana Boga :D Za to babcia wysyłała ciocia metry przeróżnych materiałów haftowanych za którymi stała nieraz cały dzień w kolejce :classic_cool: pierwsze kasety wideo z filmem Trędowata itp tak tak Jeszcze mleko w butelce z kapsel ze sreberka z kratkę :classic_cool:śmietana w takiej samej butelce tyle ,że mniejszej :) I piwonie ,które pachniała w całym ogrodzie babci mmm.

Uwielbiałam pewną czekoladę...Pomarańczowe opakowanie, na niej czarna palma. To była węgierska czekolada z dużymi, laskowymi orzechami -HIT tamtych lat (80-tych), ale za cholerę nie pamiętam jej nazwy :(

ja pamietam takie wielgachne krowki ( wielkosci batona) , ale to bylo dobre, albo pierwsze mleczko w tubce (chyba mialam z 5 lat) ono mialo taki wyjatkowy smak, teraz juz tak nie smakuje , rurki z kremem i takie lody w kubelku truskawkowe z kawalki zamrozonych truskawek no i oczywiscie bambino