Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu znowu

Co na suchy kaszel dla 3 latki?

Polecane posty

Gość znowu znowu

Witam, co dajecie dziecku na suchy kaszel? Córka chyba znowu zaczyna chorować... juz mam dość:( Teraz jest nos jakby zatkany ale nic z niego nie wychodzi i zaczął się kaszel suchy i chrypka... co prawda nie kaszle dużo ale wolałabym jej od razu coś podać! Mam w domu drosetux - co wy na to? Ile tego jej podać? Dodam, że do lekarza nie chcę iść bo to chyba za wcześnie a niewiadomo co złapie w przychodni.

mój mały tak kaszlał - sprawdziłam wilgotnosc w mieszkaniu. Okazało się ze jest za sucho. Dużo wietrz, nawilżacz, spacery, inhalacje z soli fizjologicznej.

Gość znowu znowu
Z tym nawilżaniem to niegłupi pomysł!! Wystarczą takie zawieszki na kaloryfer czy lepszy nawilżacz?

jak ja zmierzyłam wilgotność, to się okazało, że mam 24%, a zalecana jest 55! Wyprałam zasłony, powiesiłam mokre:P, do tego dodatkowo nawilżacz z ozonatorem i wilgotność urosła do 40. Dopiero po tygodniu włączonego w nocy nawilżacza było 50% wilgotności. Często tez wietrze - okno otwieram bokiem, a nie górą i temperatura maksymalnie 19 %, ponoc przy nawilzaczu nie powinno być więcej, bo to są dobre warunki dla rozwoju roztoczy. Powiem Ci, że to bardzo podziałało na suchy kaszel. Niestety napatoczył się katar - ale to już inna sprawa:)

Gość znowu znowu
A czy nawliżacze mają mozliwośc ustawienia wilgotności? Bo za duża to chyba też niedobrze...

z tym nawilżaczem też potwierdzam! my w tamtym roku wprowadziliśmy się na nowe mieszkanie i po 4 dniach wszyscy wylądowaliśmy u lekarza z zapaleniem krtani, ja także z obrzękiem krtani. okazało się że wilgotność w mieszkaniu to 15%!!!! mamy tu piece kumulacyjne (takie wielkie kloce na prąd) i to cholernie wysusza mieszkanie. teraz nawilżacze chodzą non stop i jakoś do 30% wilgotność dochodzi :( cały czas za mało, ale więcej się nie da! mokre ubrania się suszą, nawilżacz, wietrzenie...i nic. ale jeszcze 2 tyg i się wyprowadzamy :) więc nawilżaj, wietrz, syrop z cebuli. możesz też syrop prawoślazowy dać, ładnie nawilża gardełko.

no i polecam inhalator i inhalacje z soli fizjologicznej. Własnie mnie wyleczyło z zapalenia zatok.

Gość bcgvfax
na suchy kaszel tylko syrop przeciwkaszlowy, i wilgotnosc powietrza dobrze gadają...

no i jeszcze pomógły zyrtec - bo on naprawia śluzówkę. Ale najpierw nawilżaj, nawilżaj i nawilżaj - i 19 stopni. Dużo zdrówka:)

hehe - Mała Agatko:) nie dość, że Franki podobne, to jeszcze nawilżacze:)

Gość znowu znowu
dzięki dziewczyny :) kupie taki nawilżacz i już :)