Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananas1029

kościół a aborcja

Polecane posty

Gość slask
tak właśnie tak myślimy. dopalacze były legalne i 90% młodych ludzi z tego korzystała. tak samo będzie z aborcja po co pigułka jak można się wyskrobać po co myśleć jak można się wyskrobać wprowadźmy tez legalne morderstwa by żyło sie lepiej. poco sie użerać z upierdliwym sąsiadem jak można mu strzelić w leb

Gość malutkannnnnn
"tak właśnie tak myślimy. dopalacze były legalne i 90% młodych ludzi z tego korzystała. tak samo będzie z aborcja po co pigułka jak można się wyskrobać po co myśleć jak można się wyskrobać wprowadźmy tez legalne morderstwa by żyło sie lepiej. poco sie użerać z upierdliwym sąsiadem jak można mu strzelić w leb" Myślisz, że ile kobiet chciałoby latać po lekarzach,. umawiać się na termin aborcji i jeszcze "marnować" czas na jej zabieg? Dopalacze to co innego. Ku*wa nie dawajcie takich porównań - dopalacze i aborcja? Żartujesz chyba :o Kwestii legalnego morderstwa nie komentuje, bo to jest żałosne. Po prostu żałosne...

Zauważ, że ja nie piszę, że aborcja to zło/grzech albo nie wiem co jeszcze porównując to do zabicia żywego człowieka. Mówię tylko, że to egoistyczna decyzja. Kiedy płód jest zbyt uszkodzony, to nastepuje poronienie, więc jeśli nie nastąpi, to dlaczego go nie rodzić? Bo będzie wstyd przed znajomymi/ bo nie będzie nas stać na 5 pakietów N-ki? To owoc Waszej miłości :P W przypadku gwałtu chciałabym mieć możliwość dokonania aborcji, bo nie wyobrażam sobie wychowywać dziecko obcego ch*** ze skrzywioną psychiką :] Ale skoro dziecko jest moje i mojego mężczyzny, to kocham je, może mieć nawet 4 nogi albo żadnej i mimo wszystko zapewnię mu godne życie.

Gość slask
niemowie o tym ile się trzeba nalatać a jakie jest podejście człowieka do rzeczy legalnych jeśli dla ciebie aborcja jest ok niech będzie ja mam inne zdanie na ten temat. sa pewne zasady moralne do których się stosuje niestety jest wiele ludzi takich jak ty którym się wydaje ze dziecko staje się człowiekiem w minucie wyjścia z pochwy dlatego tez twierdze ze będzie stosowana dość powszechnie gdyby byla legalna

Gość 0:51 słychać strzały
ja lecę do roboty (w szpitalu :) ) więc na zakończenie dodam: służbę zdrowia należy sprywatyzować, miejsce morderców jest na stryczku i w ogóle uwolnić rynek od ciemiężcy - państwa, którego jedyną rolą ma być dopilnowanie by przestrzegano umów, obrona granic i śladowa administracja :classic_cool:🖐️

Gość malutkannnnnn
"niestety jest wiele ludzi takich jak ty którym się wydaje ze dziecko staje się człowiekiem w minucie wyjścia z pochwy dlatego tez twierdze ze będzie stosowana dość powszechnie gdyby byla legalna" Skąd wiesz w którym momencie uznam płód za człowieka? Napisałam to gdzieś, bo wydaje mi się, że nie. Mi się wydaje, że nie będzie powszechna, bo ludzie w Polsce mają już dobrze wyprane mózgi. Aborcji dokonałyby kobiety, które zrobiłyby to za granicą lub nielegalnie.

Wiele lat opiekowałam się niepelnosprawnymi jako wolontariuszka i wyobraź sobie, że wszystkie matki dzieci z zespolem Downa (poza jedną) urodzily te dzieci po 50tce. Kilka z tych chorych osób ma normalną pracę i jedynie lekkie upośledzenie, zarabiają więcej niż niektórzy tu obecni.

Gość trzeba rodzić dla kasy
dla kasy koscioła,a te wszystkie kretyńskie teorie koscielne dotyczące aborcji wynikaja tylko i wyłącznie z kleszej pazerności na pieniądze.Kosciołowi zalezy na jak największej liczbie urodzeń ,bo to generuje dla nich spore zyski i to od urodzenia,do smierci,na kazdym etapie zycia parafialnych owiec i baranów te gnidy się bogacą.Chrzest ,kasa,ślub kasa,pogrzeb kasa itp itd.I oto tylko tym bladziom chodzi .Potrzebują więc do tego, swego mięsa armatniego,hahahaaa

Gość KK to jedna wielka hipokryzja
Kościół, to jedna wielka hipokryzja. Sami fundują swoim zakonnicom środki antykoncepcyjne, gdy tamte jadą na różne misje. Na takich misjach często dochodzi do gwałtów, np. w Afryce. Wiem od członka WHO. W ogóle dużo ciekawych rzeczy się można dowiedzieć od takich osób, o których głośno się nie mówi.

Jak wiesz, że nie byłabyś w stanie utrzymać i wychować dziecka, to nie bierz się za płodzenie dzieci. Wtedy i problem zniknie.

Jak wiesz, że nie byłabyś w stanie utrzymać i wychować dziecka, to nie bierz się za płodzenie dzieci. Wtedy i problem zniknie.

Z dopalaczami powinno się zrobić jak z alkoholem, a nie całkowicie je delegalizować, teraz zarabiają na nich inne państwa.

ŻAL.PL! KOŚCIÓŁ TO BREDNIE. PAN BÓG TO NIE KOŚCIÓŁ. PAN BÓG TO MIŁOŚCI I DOBRO.

ŻAL.PL! KOŚCIÓŁ TO BREDNIE. PAN BÓG TO NIE KOŚCIÓŁ. PAN BÓG TO MIŁOŚCI I DOBRO.

Gość lewmar2222
Jeżeli kościół chce całkowitego zakazu aborcji jedyne rozwiązanie jakie widzę dodać podpunkt w ustawie że w której parafii urodzi się chore dziecko chociaż rodzice wiedzieli o tym , że mały człowiek będzie bardzo chory i w wyniku tego zakazu nie dokonali aborcji kościół (dana parafia)pokrywa koszty rehabilitacji, życia takiego dziecka, zatrudnia pomoc do opieki nad chorym. Ciekawe czy będą chętni na takie udogodnienia. Pozdrawiam