Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przyszla 28 po

czy bede mogla karmic piersia adoptowane dziecko?

Polecane posty

Gość mama przyszla 28 po

za 3 miesiace przyjdzie na swiat "nasza" corka, chcialbym zapytac czy mozna w jakis sposob wywolac laktacje zebym mogla ja karmic swoim mlekiem?

Gość kot 1376
Niez nam takich sposobów niestety ale moze ginekolog cos poradzi jakies hormony na wywolanie laktacji. Powodzenia z nowa dzidzia :)

w jakiejś książce czytałam że można laktatorem probować drażnić a jak już będziesz miała dziecko to je jak najczęściej przystawiać i przytulać do gołej piersi. Podobno można tak wywołać laktację. Powodzenia :)

Gość mama przyszla 28 po
slyszalam o laktatorze i juz zamowilam elektryczny, zobaczymy czy podziala. myslisz ze mala bedzieczula ze nie jestem jej mala a pomimo to bedzie chciala ssac?

Gość mama przyszla 28 po
.. jej mama. obawiam sie tego ze to moze ja hamowac

przecież ty będziesz jej mamą, prawda? :P Bez obaw, kiedyś istniała instytucja mamki. Co prawda podkładali dziacko kobiecie, która sama niedawno rodziła ale i tak podłożony niemowlak nie miał oporów. Ja miałam problemy z laktacją i najbardziej sprawdził się taki malutki laktator z gumową gruszką, tylko tyle żeby ciągnął brodawkę a nie żeby ściągał mleko. Nie pamiętam tytułu tej książki, tam dużo pisali na ten temat. Myślę, że powinnaś pogadać z ginekologiem i położną. Może cos więcej doradzą.

Gość mama przyszla 28 po
dziekuje rozciumkana ginekologa napewno zapytam mam w nast tyg wizyte na wymrozenie nadrzerki wiec bedzie okazja.

Gość izia87
te słyszałam ze mozna kilka razy dziennie musisz używać laktatora zeby stymulowac przewody mleczne,możesz kupic sobie cherbatke laktacyjną,tak wyczytałam.

Gość izia87
tylko nie poddawaj sie musisz to legularnie robić stymuluj piersi.

Gość ale masz problemy.............
to raczej niemożliwe, żeby bez ciąży wywołac u kobiety laktację. Pobudzić matce laktację to owszem, ale żeby kobieta bez ciąży miała mleko, to raczej w granicach cudu się mieści

Gość do ale masz problemy
ja zgadzam sie z toba w 100 % to nie mozliwe zeby karmic piersia nie bedac w ciazy . Pozatym co do pytania czybedzie czuc ze nie jestes jej mama i nie chcedzie chciala ssac jak ja lezalam na oddziale to dziewczyna miala tyle mleka ze karmila dziecko kolezanki z jednej sali :) i beez problemu ssalo

Gość mama przyszla 28 po
oo jadlo od dziewczyny z sali, niezle :)

Jest to możliwe. Na dwa tygodnie przed kontaktem z dzieckiem bierz 3x dziennie Metoclopramidum 10mg. Powstałe mleko odciągaj i wylewaj. Odciąganie mleka ma przypoominać rytm ssania piersi przez dziecko - ok 10 razy na dobę po 15-20 minut. Mleka tego nie możesz zamrozić na później, bo będzie z lekiem. Jak przestaniesz brać to lekarstwo po dwóch tygodniach, zacznij dostawianie dziecka do piersi jak najczęściej, żeby wzmocnić i utrzymać laktację. Lek temn jest na receptę, jest to lek na problemy przewodu pokarmowego i jego skutkiem ubocznym jest powstanie mleka w piersiach. Jak zakończysz branie tego leku, możliwe że mleko zaniknie, dlatego tak ważne jest żebyś jak najczęściej przykładała dziecko do piersi, żeby utrzymać laktację.

Gość mama przyszla 28 po
aapplepie dziekuje, postaram sie o ten lek, poczytam o nim wiecej, dziekuje

Gość ah te baby ...
ale co w tym smiesznego Ze jadlo od innej kobiety . Ja tez mialam taki przypadek na sali bylysmy we trzy oi niestety jedna nie miala wgole mleka i zeby nie zatracic odruchu ssania dziecka to dostawiali go do piersi kolezanki ktora sie na to zgodzila ... po 2 dniach matka miala mleko jak ta lala i dziecko juz ssalo od niej :)

Gość mama przyszla 28 po
no nic smiesznego przeciez :)

gratuluje coreczki! skontaktuj sie moze z doradca lektacyjnym, tak jak ktos napisal wyzej na kilka tyg przed musisz zaczac brac leki, jest duza szansa, ze moze Ci sie udac. Powodzenia!

Gość Ewki1111
Ja czekam na adoptowana córeczkę, może się pojawić lada chwila. I dziś przez przypadek zobaczyłam że mam mleko w piersiach bez brania żadnych leków :) SZOK. Także zdarza się :)

Gość vn
adoptowane dzieciary są jak z komisu :O

Gość gość
vn- ciebie to nawet do komisu nie, ale na szrot trzeba by wywalic...