Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szulczek

kupiłam samochód z nieważną polisą

Polecane posty

Gość szulczek

czy miał ktoś sytuację, że kupił samochód z ważną polisą , która okazała się lipą. Kupiłam auto z polisą ważną jeszcze pól roku.Gdy chciałam przepisać oc na siebie okazało się w pzu , że polisa była już nieważna w momencie kuopwania auta. Szukam osób, którym przydarzyło się coś podobnego

Gość hundzfot
Idz do ubezpieczyciela.Poradza jak załatwic sprawe.Ja tak miałem ...

Gość szulczek
co konkretnie miałeś?

Gość szulczek
hej, jesteś tam?

Gość hundzfot
Poprzedni wlasciciel nie zaplacil ubezpieczenie i trzeba bylo zaplacic-ciazylo na tym samochodzie niezaplacone ubezpieczenie.

Gość szulczek
nie chodzi o niezapłaconą polisę, dostaliśmy polisę, któraniby była ważna ale w rzeczywistości dawno wypowiedziana

Gość to sciemniacz
ach ta niewiedza 😠 sprzedajacy ma obowiazek w ciagu miesiac od sprzedazy wypowiedziec umowe o ubezpieczenie w przeciwnym razie bedzie placil dalej jak i kupujacy jak sobie wyobrazalas ze bedziesz jezdzic na polisie sprzedajacego to przesadzilas !!!!!!!! zaden sprzedajacy na taki uklad nie pojdzie bo wrazie wypadku spowodowanego przez ciebie on traci znizki

Gość to sciemniacz
tak poprawdzie to kupuje sie samochod a nie polise ! polisa sprzedajacego powinna byc wazna tylko na czas dojazdu do domu

Gość to sciemniacz
17:56 [zgłoś do usunięcia] hundzfot Poprzedni wlasciciel nie zaplacil ubezpieczenie i trzeba bylo zaplacic-ciazylo na tym samochodzie niezaplacone ubezpieczenie. wydaje mi sie ze to niewiedza powoduje zamieszanie ! ja bylam w takiej sytuacji sprzedajacy powinien wypowiedziec i kupujacy powinien wypowiedziec (ja zapomnialam) wzglednie przedluzyc umowe istniejaca w przeciwnym wypadku do zaplaty dostanie kupujacy i sprzedajacy

Gość szulczek
czytajcie ze zrozumieniem :gdy chciałam przepisać na siebie polisa okazała się nieważna, bo została wymówiona przez autohandel. A mnie wcisnęli polisę już nieważną!Ja nie szukam porady tylko ludzi,których spotkało to samo

Gość szulczek
naprawdę nikt tak nie miał?

Gość energiaa
Najwidoczniej nie, podbij z pytaniem o poradę do jakiegoś doradcy. Na portalu jakieubezpieczenie masz chociażby taką możliwość.

Gość przyrodni nie gorszy
> Poprzedni wlasciciel nie zaplacil ubezpieczenie i trzeba bylo zaplacic-ciazylo na tym samochodzie niezaplacone ubezpieczenie. Nie musiałeś płacić. Nie masz w ogóle obowiązku przejmować polisy po poprzednim właścicielu auta. Po kupnie samochodu masz " miesiąc ochronny" czyli chroni cię jeszcze jego polisa, ale możesz z miejsca złożyć pisemko że przenosisz ubezpieczenie do innej firmy. Nie płacisz zaległości ty, tylko ta osoba która jest dłużnikiem.

Gość rozumiem że kupujący
dał ci OC zawarte na rok ale płacił składkę w rach i rata była już nieopłacona w momencie sprzedaży? czy tak?

Gość klinnnka
to nie jest jakas komfortowa sytuacja,ale musze przyznac ze teraz na rynku jest taki wybór ubezpieczeń ze spokojnie mozesz z czegoś skorzystac.

Nie mogłaś miec nieważnej plisy! dopiero teraz weszła ustawa o tym że polisa poprzedniego wlaściciela auta wykasa... nawet jak zbywca nie płacił za OC (tzn. nie opłacał regularnie skladki) to i tak uzpieczyciel nie moze zrezygnować z ochrony. Chyba że zbywca jeździł bez polisy, na nielegalu :)

Gość dorota

też tak miałam, nic z tym nie zrobić, po prostu kupiłam polisę w Ergo Hestia i nie narzekam