Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezradna:(...

Dziewczyny pomóżcie

Polecane posty

Witam Waszystkich, Na samym wtępie napiszę ,że nie jest to żadna prowokacja a ja jestem dorosła osoba potrzebującą pomocy, wsparcia. Nie mam komu sie wygadać, w Warszawie nie mam znajomych i jest mi na prawde ciezko dlatego liczę na rozsądne podejście do sytuacji Jak zapewne sie domyslacie się chodzi o faceta. Jesteśmy razem 5 lat, razem mieszkamy, śpimy, jemy itd Waidomo. On nie jest zbyt towarzyski, więc siedzimy w domu. Pracuję w miejscu gdzie od czasu do czasu ma delegacje. Na poczatku były to krótkie delegacje, mielismy ze soba kontakt, dzwonił, odbierał tel itdOd pewnego czasu jego delegacje trwają ciagle, przyjeżdza na jeden dzień i wyjeżdza dalej, kłócimy sie przez to, bo jak wyjezdza to nie odbiera tel wcale. Twierdzi,że jedzie z kolegami i nie ma jak gadać- ale banał prawda? Złapałam go parę razy na kłamstwie. Mówię mu ,że jeśli kogoś ma to niech mi powie i sie rozejdziemy, ale on twierdzi że nikogo nie ma. Ostatnio przyszedł z kwiatami, przeprosił że sie nie odzywał, nie odbierał, ale teraz wyjechał znowu i znowu nie odbiera, do tego jakoś dziwnie kręci, więc sama nie wiem czy chodzi o kolegów czy alkohol, czy też może o inna kobietę? normalnie zgłupiałam. Mówi,że ma dużo stresów w pracy ale to chyba nie powód żeby milczeć?? Dziewczyny ja wiem , to jest banalne ale ja nie nadążam z tym już Gdyby mi konkretnie powiedział w czym rzecz to ok, ale on kręci i zmienia co chwile zdanie jakaś masakra

Ja go męczę? a wjaki sposób? heh nie jeden facet chciałby mieć wierną, dobra kobietę. Ale jeśli ktos szuka wrażeń , to droga wolna... tak uważam. Jestem osoba konkretną. Dla mnie nie ma pomiędzy, albo jest sie z kobietą i dba sie o zwiazek albo zuka daleij dla mnie proste:) ja nie mataczę, brzydzę sie kłamstwem. Zresztą każda kobieta chciałaby wiedzieć na czym stoi

up

Gość Madziulka18
Tak masz racje...a tą sytuacje musisz jak najszybciej wyjaśnić, bo jaki ma sens związek w którym nie ma rozmowy i zrozumienia

madziulka rozmawiałam i to nie jeden raz a wiele razy:( kocham go, tyle lat razem , wspólne plany ale nie mogę dbać o wszystko sama. Jęśli ma inna to czemu nie powie? ta sytuacja mnie męczy, bo jestem samotna kobietą w związku paranoja, nie ma wspólnych rozmów-on mnie nie słucha, a potem ma jakies przebłyski i pzychodzi z kwiatami aaaa jestem bezradna, Cały czas wykręca sie pracą, a tak nie jest bo podejrzewam inna kobietę a on twierdzi ,że ja nie mam dowodów:( dlaczego facet nie potrafi postawić sprawy jasno

up nikt nie miał tak beznadziejnej sutuacji?

up

Gość yeap
a może popadł w hazard...

Gość yeap
nie giną ci pieniądze

Gość naatalkaaa
Postaw sprawę raz i porządnie, jasno. Albo się ogarnie, albo się rozstajecie, bo masz dość.

miał-zakończyła się rozpadem związku. znam kilka takich par. i nie mów że to są tzw. "spotkania integracyjne"........ jeśli tak-to współczuję. pracowałam wiele lat temu w ośrodku integracyjnym. to, czego się wówczas nauczyłam-mówi tylko o jednym. " zero szkoleń integracyjnych ". Oj naoglądałam się wówczas..baardzo dużo. a jeśli jest taka konieczność-nie ma problemu. partner zabiera mnie ze sobą ( oczywiście płacimy za nocleg )- bo nigdy się o tym nie mówi-ale zawsze jest taka możliwość :)

to nie są wyjazdy integracyjne. Postawiłam sprawę jasno, nie przyznał się do niczego tylko słuchał jak ten osioł. Sama nie wiem, najpierw przeprasza ,ze sie ie odzywa a potem milczy??? wyjechał i milczy! no po co przepraszał? po to by nie odbiera na wet tel? jego tekst: nie mam czasu i koniec, nawet nie oddzwoni. Mam dosć, tyle lat i na marne. Skoro jrst z inna to niech tam idzie a nie przyjeżdzado domu jakby nic sie nie stało i udaje głupka, baaa ma ciagle zaplanowany czas i rzecz jasna inne wyjazdy jakżeważne

nawet nie mam jak sprawdzić tego że zdradza:( masakra a on sie nie przyznaje

. . napisałaś, że nie bawią Cię gierki... ale może spróbuj zagrać-przetrzymaj, nie dzwoń za nim... zrób makijaż , fryzure,kiedy on wróci-ty wyjdź, do kolezanki,kina, na spacer...niech sie zastanawia...kiedy zacznie dopytywać gdzie byłaś-powiedz, że musicie porozmawiać... NA PEWNO coś ukrywa...bo dlaczego nie odbiera telefonu??? nawet jeśli nie może, powinien oddzwonić wtedy,kiedy bedzie mógł... oczywiscie nie koniecznie Cie zdradza...moze to imprezy z kumpalmi,picie piwa,itd... ja jako osoba obiektywna widze jedno-martwisz sie,zakąłdasz tematy na kafeterii,gryziesz się tym...a powinnaś być nosozna na rękach...

na pewno coś jest nie tak, skoro on nie tęskni za Tobą- a takie są fakty... teraz, czy Tobie zależy> czy to TEN mężczyzna? jeśli tak-musisz zawalczyć... spraw, by on tęsknił za Tobą !!!!!! - ugotuj coś przepysznego,pięknie sie umaluj,wyperfumuj, superseks, dużo śmiechu , jakaś komedia, wspólny spacer...

Martwię się tylko po co? nauczona byłam sczerości, nie potrafie kłamać.Nie potrafiw wskoczyć innemu do łózka, cholera głupia ze mnie baba jest. Bo uczciwosc jakwidac nie popłaca. Sytuacja trwa bardzo długo, jestem zmęczona tym wszystkim, dlaczego nie powie mi prawdy? Jasne,że wychodziałam z domu, nic to nie dało. Tak sobie myślę, że czas odejsć bo on czeka na mój ruh bo sam nie ma odwagi... czas spakować sie i odejść. Powiedziałm mu niedawno ,że jeśli chce odejsc to ja go nie zatrzymuje, został nie odszedł, mimio,że wyszłam z domu miał okazję, ale nie zrobił tego, więc o co mu chodzi? Kurcze na wet jeśli wychodziłby z kumpalami to ok, tylko kazde jego wyjscie ończyło sie tym ,że fgo przynosilia mnie było wstyd, byłam zła ,że nie dorzymał słowa:( chyba czas to zaostawic i odejsć, szkoda mojego zycia

chance, ja to wszystko wypróbowałam:( i nic ani w prawo ani w lewo. Dalej kręci i nie okresli sie wcale. Myślisz,że nie dbałam? dbałam o wszystko. Ciepły obiad był, seks też, ja zadbana ale jesli ktos chce przygód to nie zatrzymasz. niech idzie, nie widzę go jako meża, ojca naszyc dzieci. Co z tego ,że kocham jak on to olewa?i nie ma cywilnej odwagi żeby sie przyznać? ślub tez przeciagał tyle lat, i cały czas wymówki

pewnie na to czeka, ale skoro on to zepsuł i on zdradzał to niech on ma odwage zerwać. Proste. Tylko do tego trzeba odwagi, szacunku drugieg człowieka. Niech sumienie jest po jego stronie nie po mojej, ja nie zawiniłam

. bezradna-opowiem Ci historię pewnej dziewczyny... miała chłopaka, którego bardzo kochała...dziewczyna PRZEŚLICZNA, jak lalka...jak wychodziłam z nią na miasto/do klubu/kina nie było faceta, któy za nią by się nie obejrzał... niezwykle stylowa, ubrana jak gwiazda gotowała przepysznie !!! nigdy nie jadłam lepszych pierogów niż od niej... ciasta piekła... mądra,wykształcona,oczytana, zabawna, inteligentna IDEAŁ!!! jeśli chodzi o tego faceta (nazwijmy go DUPEK) -dbała o niego strasznie, ciągle robiła mu niespodzianki,kupowała prezenty... on- dbał o nią z doskoku wiem jedno-jeśli się kłocili TO PRZEZ NIEGO ! ciągle podrywali ją inni faceci,ona nic... ona dążyła, by zamieszkali razem,by jechali na wakacje,itd... on sam z siebie-żadnej inicjatywy.... często ją olewał-imprezy z kumplami,przypadkowe laski... ona kochała go bardzo, zawsze wybaczała...w końcu trafili do pscyhologa-razem... wiesz co powiedział ten DUPEK u psychologa? że kocha ją nad życie, że nigdy nie miał piekniejszej, mądrzejszej ,wrażliwszej dziewczyny...że chce by ona była jego żoną, i chce z nią mieć dzieci...że jest pewny, że to ONA, że lepszej nie znajdze...ALE... ale sie nie wyszalał, brakuje mu kolegów, imprez,przypadkowego skesu...nie zrywał z nią- bo chciał z nią być...powiedział, że jego największym marzeniem byłoby spotkanie jej 3 lata później...

. jak ją zdradzał- z brzydszymi, grubszymi , głupszymi dziewczynami...wszyscy pukali się w głowę...jaki kretyn z niego... jej poczucie własnej wartości - spadało na leb,na szyje... jej mniej atrakcyjne,mniej dbajace o zwiazek kolezanki mialy bukiety kwatow, sniadania do lozka, a ona-ciagle upokorzenia... bezradna-serce kroi mi sie,kiedy czytam Twoje wypowiedzi...jestes na pewno wartosciowa,cudowna kobietką... wies zilu facetow dałoby sie pokroic za taki skarb jak ty? wiesz jak malo jest w dzisiejszych czasach takich kobiet jak ty? wartosciowych,dbajacych o mezczyzne???

Gość ramaramarammaa
Kochana, on najwyraźniej nie jest Ciebie wart :( Nie patrz na to, że przeprasza- mój wujek ciągle skacze na bok od wieelu lat, ale przynosi kwiaty, przeprasza, nie przyznaje się, a jego żona, mimo iż zna prawdę, to mu wybacza... i tak w kółko od lat..

Gość xxKiarusxx
Zdradza.. niestety tacy są faceci... jak nie tu to tam i tak z kwiatka na kwiatek - radze Tobie to zakończyć niż męczyć się psychiczne i robić sobie nadzieje.. naprawdę.

to jak tak, to powiniem byc uczciwy i SZCZERY odejsc i dać jej żyć, prawda? a nie wracać do ciepłego domku i udawac głupiego!

No i dobra to sobie popłakałam jak bóbr,tyle z tego mam. Facet mna manipuluje a ja jestem bezradna głupia baba wrażliwa:( Włąśnie facet nie docenia dobrej kobiety gotowej dbać o faceta, rodzine , dzieci. Facet woli te puste laski, niezależne karierowiczki, które maja wszystko gdzieś. Cos tak myslę ,że bed sama już:(