Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bloob

Tylko buraki dają swoim dzieciom zagraniczne imiona

Polecane posty

Gość o nie, tylko nie ten temat!!!
A dla dziewczynki LENA? Podobają mi się imiona rosyjskie.

Gość ej no ja
Znam Serafiny,Amelie kazdy chce byc orginalny ale dziecko jest krzywdzone

Gość o nie, tylko nie ten temat!!!
SERAFINA??? Ło matkoooo.

wiecie co dopasowywanie imion do nazwisk nie wyjdzie bo nie kazda anna nazywa sie kowalska, albo nie kazda amelia nazywa sie Skorżybrzańska

imie Amelia Z języków germańskich "dzielna obrończyni" lub "pracowita". Popularne w Polsce, a od XVIII wieku, przede wszystkim wśród szlachty i bogatego mieszczaństwa. Później nieco zapomniane, teraz przeżywa renesans. Być może sprawiła to tytułowa bohaterka francuskiego filmu "Amelia", pragnąca uszczęśliwiać otoczenie optymistka. Amelia jest odpowiedzialna i rozważna. Z wielką wnikliwością podchodzi do każdego problemu. Uwielbia zmiany i podróże. Ale miewa też zmienne nastroje, bez większych powodów popada w melancholię, a nawet depresję. Wtedy ujawnia się jej dusza artystyczna. Amelia może, np. pisać poezję albo malować. Niechętnie wchodzi w stałe związki. Dobrze sprawdza się w zawodach, gdzie wymagana jest umiejętność szybkiego podejmowania decyzji. Amelia to imię dobre dla dziewczynek spod znaków Skorpiona i Strzelca, niezbyt odpowiednie dla Bliźniąt i Koziorożca. i co w tym imieniu krzywdzacego

Gość zakompleksione matki
zakompleksione matki nazywają tak dzieci, z nadzieją , że imie sprawi, że dziecko będzie to lepsze (od nich samych)

jak dziecko z innym imieniem moze byc lepsze nie imie swiadczy o czlowieku czy wy nie umiecie tego zrozumiec amelia jest tak samo brzmiace jak ania dla mnie to normalne w zadnym wypadku nie wymyslne imie

Amelia brzmi ładnie. To imię jest tylko zbyt popularne - szczególnie duży wysp Amelek był po tym filmie, którego niestety nie widziałam.

Gość do Zakompleksione matki
dokladnie!!!!! tez to zauwazylam... albo np pamela... brrr

Gość niedotykalna
Rodzice mojego znajomego maja fisia na punkcie egiptu i różnych rzeczy z nim związanych, co się z tym wiąże imiona również, tak więc młodsza siostra mojego znajomego ma na imię Netep. Zdrobniale mówią do niej Netepka... Oczywiście, wiadomo że Michał brzmi lepiej, niż np Majkel, a słyszałam już że niektórzy tak dają swojemu dziecku na imię. Majkel... To jakby męskie od Majka :P a mi się podoba Malwinka :)

Gość Jenny.33
moja sąsiadka,naukowiec po podstawówce ma Vanesse,Laure i w drodze Brandon :/

Gość fankaborysa
Ja nazwę swoje dziecko Borys: *

Gość niedotykalna
Laura jeszcze ok, nie jest jakieś najgorsze... ale Brandon..? Czego to już nie wymyślą...

Gość do Zakompleksione matki
Netep... ja pierdziuu :o

Gość figo fago z tobago
w sumie to sie zgadzam

Gość haha Borys ja pies
i do tego ruski...🖐️

Gość aaaaandzia
mody na imiona niestety nie da się uniknąć i szkoda że później w przedszkolu na 20-ro dzieci 12 ma na imię Amelia. Ja jednak jestem za dawaniem imion według ich znaczenia, pozytywnej przynależności do znaku horoskopu i polskim brzmieniu (nie koniecznie pochodzeniu). Polecam poczytać http://www.zyciowedrogowskazy.pl/znaczenie-imion dużo fajnych i ''normalnie'' brzmiących imion można znaleźć.

Gość niedotykalna
Emma mi sie kojarzy z tą piosenkarką ze Spice Girls :P Borys Szyc - dobrze mi sie kojarzy to imię ;D

Gość ej no ja
Skad bierzecie inspiracje do tych zagranicznych imion?Po idolach?

Gość imię Amelia
kojarzy mi się z Czarkiem P i jego młodą żoną poznaną w warsie. Tandetnie.

Gość niedotykalna
Jeszcze brakuje Brad i Andżelina :D

Gość Opolankaaa
Anja - moja koleżanka ma na imię Amelia - w szkole dostała ksywkę Mela :-O

Gość fankaborysa
Borys to boskie imię , już dawno mi się podobało .Ale moja koleżanka mówila ,ze ona by jedynie psa tak nazwała -.- zalosna. A wiecie jak ona chce nazwać syna :??? Maurycy . Okropność

Gość sleepka
Andżeliki, Dzesiki , Brajany, Nikolei inne to obciach, Staski, Jaski, Toski trochę lepsze ale będą miec dzieci problemy w gimnazjum czy liceum. Ja mam Kubę ( może pospolite, ale nikt z niego nie bedzie sie nigdy smiał) mały Kubuś , potem Kuba i pan Jakub brzmi normalnie. Podobnie jak Łukasz, Piotr, Mateusz, Rafał, Tomek... Anna Katarzyna, Monika,.. Lena też mi się bardzo podoba :)

ja imie dla mojej corki wzielam z polskiego....zaznaczam z polskiego kalendarza z dnia 24 listopada, a cora nazywa sie jak wyzej napisalam Emma :) i nie czuje sie idiotka i burakiem autorze

Gość a ja znam pewną Noemi
...ok, niech będzie i Noemi, ale nazwisko ma tak dupne, że gdzie by się nie przedstawiła z imienia i nazwiska to każdy patrzy się na nią jak na idiotkę i prosi o powtórzenie :o Rodzice naprawdę nieraz wielką krzywdę wyrządzają swoim dzieciom. Gdyby miała na imię przykładowo Anna, wtedy razem z jej nazwiskiem nie byłoby źle, a tak...:o

Gość niedotykalna
Dzieci mojego brata mają Aleksandra i Maksymilian - i o dziwo tak się wszyscy nauczyli i przyzwyczaili że nikt nie mówi do nich Ola ani Maks, a chłopiec ma zaledwie 3 latka a dziewczynka 6. i mimo że są mali można przyzwyczaić się do długich imion i bardzo ładnie to brzmi - przynajmniej lepiej niż jak wyżej Andżela albo inne..