Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bloob

Tylko buraki dają swoim dzieciom zagraniczne imiona

Polecane posty

Gość kjiuytrty
moja kolezanka dala blizniakom na imię ATTILIO ZIELINSKI SERGIO ZIELINSKI co za porażka bosze

Gość fankaborysa
Najbrzydsze imię to Anna nienawidzę tego !

Gość co z tą Amelią
ludzie nie porównujcie Brajana i Dźesiki do Amelii - AMELIA - może teraz popularne, jak Julia - ale bardzo ladne, pisane poprawnie no i nie dziwne miałam dwie koleżanki w skzole o tym imieniu i sąsiadkę, a chodzilam do szkoły prawie 40 lat temu!!

Gość niedotykalna
ATT.. co? Attilio? czy co? ło matkooo...

Gość kjiuytrty
no attilio i sergio

Gość chodziłam do szkoly
z Bertą :D...ale ładne nazwisko miała więc całkiem fajnie to brzmiało:)

Gość ja mam i imie i nazwisko do ..
...dupy poprostu jak się przedstawiam to ludzie się pytają że jak...:O imie jest zagraniczne i nazwisko też tylko że jedno europejskie a, drugie amerykańskie to dopiero dupa blada...:O a,co do imion moich dzieci to napewno będą zwyczajne chłopak Marcel a, dziewczyna Marinna

Gość niedotykalna
Franka Tolkiena - no właśnie nie zwracają się AleksandrO albo MaksymiliANIE... tak żeby brzmiało to jakoś snobowato, zresztą, kto wie jaki to bedzie miało wpływ na ich życie ;p Raczej jest Aleksandra ZRÓB TO W KONCUUUU!!! ;p Tylko ja na Maksa mówie Maksio ;p ale nie moge inaczej ;p

Gość sleepka
blizniaki pobily wszystkich :)

Gość sleepka
chyba ze maja rodziców nie Polakow to jest wytlumaczenie

Gość Insomnia Deux
Tja, ja patrzyłam pod kątem tego jaki kto będzie w zależności jakie ma imię, no i dobrzy ludzie to tak nazwani: Dariusz, Karol, Marek, Mateusz, Mikołaj, Stefan, Tadeusz, Tomasz (często występują imiona z "sz") Agnieszka, Anna, Barbara, Irena, Katarzyna, Klaudia, Liliana, Magda, Malwina, Wanda, Weronika, Wioletta

Gość kjiuytrty
rodzicami sergia i attilia sa polacy mieszkający we włoszech ,planuja wrócic do polski za kilka lat

ok, ja osobiście nie lubię, gdy ktoś zwraca się do mnie pełnym imieniem, zdrobnienia brzmią bardziej 'miękko' i bez niepotrzebnego dystansu, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia

Gość ja mam i imie i nazwisko do ..
znam Mateusza niejednego i wszyscy to troole bez charakteru:o

Gość sleepka
Jesli chcieli by byc tam na stale to OK ale jesli mają wracac... zrobili mlauchom krzywde

Gość ftyiih
a co powiecie na Delfina? znam taka dziewczyne

Opolankaaa na moja corke nie wolaja mela ma na imie Amelia i tak sie do niej zwracaja, nie mieszkam w polsce tylko w norwegii tutaj ie ma czegos takiego jak przeksztalcanie imion imie to imie i juz

Gość niedotykalna
co do Mateusza to sie zgadzam. Znam trzech i każdy gra mi na nerwach... a szkoda bo imię ładne.

Gość o matko jedyna i co tam jeszcz
Aleksandra i Maksymilian...ludzie :o Maks to się mojego sąsiada pies nazywał, a Aleksandra to taki sam dziwkarski przydomek jak Dźesika czy Vanessa, nawet Ola brzmi jak kurewskie zdrobienie, w dodatku rosyjskie :o

Gość czy wy też tak macieeeeee.....
że Dziewczyny z imieniem Weronika są grube w waszym otoczeniu???

Gość niedotykalna
Mam też koleżankę Melissę, ale mówią do niej Mela... chociaż pełne imię przynajmniej mi się podoba.

Gość czy wy też tak macieeeeee.....
znam 3 weroniki i to same grubaski coo to fatum jakieś na to imie :O

Gość ej no ja
Slyszalam tez o Melanii co to za imie,zdrobnienie Melka?!Aleksandir co ludzie wymyslaja..

Imię Nikola zostało zaaprobowane przez Radę Języka Polskiego, więc jest formą utworzoną poprawnie. Zreszta imię "Mikołaj" też nie jest rodzime, myślę, że przeszło dłuższą transformację fonetyczną, zanim Nicolaus stał sie Mikołajem. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nikola Za śmieszne uważam nadawanie dziecku obcej formy imienia, które w Polsce od dawna juz posiada formę rodzimą. Tak byłoby, gdyby ktoś nadał córce zamiast Agnieszki imie Inez, zamiast Marii - Mary, zamiast Róży - Rosa. Tak stało się z nieszczęsna polska Anielą, która ostatnio staje się Angelą ;) Co do imion, których w polskim kalendarzu nie ma, nie widze przeszkód, by je wprowadzać, byle z wyobrażnią (bo Gaja naprawdę łatwo może wśród koleżanek zmienić się w Geję).

Gość niedotykalna
teraz jak się zastanawiam dużo moich znajomych ma dziwne imiona. Np na roku mam Maksyma, pierwsze słyszałam takie imię, albo Nadzieja - a jej siostra to Wiosna...

Gość moj syn
moj syn ma na imie Alois

Gość niedotykalna
kwestia gustu. a później przyzwyczajenia.

Gość a mój synek ma na imię Damian
Podoba mi się jeszcze Aleksander, może drugie dziecko dostanie to imię, jeśli będzie chłopiec:) a dla dziewczynki ładne są Laura, Lena, Amelia, również Julia, ale wśród małych dziewczynek za bardzo już popularne, jak niegdyś np. Anna Z tych nieco dziwniejszych wśród znanych mi dzieci są np. Olivier, Alex, Ernest, Borys, Gracjan, wśród dziewczynek Julki, Otylia, ale także imiona można powiedzieć mojego pokolenia-asia, magda itp. , nie spotkałam wśród znajomych żadnej Dżesiki, Brandona itp...o nie przepraszam, mojego znajomego siostra ma Brajanka:)