Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stereo-sushi

Konto w banku z przeterminowanym paszportem. UK

Polecane posty

Gość Stereo-sushi

Postanowilam poszukac sobie drugiej dorywczej pracy i zarejestrowac sie w agencji, do tego potrzeba konta w banku, a te ktore poprzednio mialam zostalo zamkniete z powodu niewplywajacych na nie srodkow ( na tamten czas w ogole go nie uzywalam). Niedawno skonczyla mi sie waznosc mojego paszportu. Wyrobienie nowego w ambasadzie, potrwa ok. 2 miesiecy , wiec zastanawiam sie czy bedzie mozliwe otwarcie konta na paszport , ktory stracil waznosc. Mam potwierdzenie adresu (rachunki ) i potwierdzenie o zatrudnieniu.

Gość a dowodu osobistego nie masz?
czy tez stracil juz waznosc?

Gość Stereo-sushi
Dowod zostal skradziony zaraz przed wyjazdem do uk. Nie mialam ani czasu ani potrzeby (na ten czas) go wyrabiac.

Gość Za głupotę się płaci
no sorki ale jak można mieć nieważny dokument tożsamości?Nie masz dowodu,paszport nieważny a gdybyś musiała nagle lecieć do Polski w sprawach rodzinnych?Ok,wylecisz z Uk na tym paszporcie ale już nie wrócisz.Musiałabyś w Polsce wyrabiac a to trwa miesiąc.

Gość anna ...............
nie, nie otworza konta bez waznego ID

Gość Stereo-sushi
'Za glupote sie placi' Bez przesady, nie jestem w jakiejs strasznej sytuacji ani materialnej ani zyciowej, rozgladam sie tylko za dodatkowa praca. I jesli mialabym nagla sytuacje-to jak sam napisales/as to do Polski moge wrocic na przeterminowanym paszporcie w kazdej chwili. Po za tym nie wydaje mi sie, abym prosila o opinie na temat tego czy mam problem nie majac waznego dokumentu- zapytalam czy moge na niewazny dokument otworzyc konto w banku. A nawet jak i go nie otworze to nic sie nie stanie, bo prace mam, wiec nie narzekam.

Gość anna ...............
prawo jazdy moze pomoc